Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angel123456789

Lęk przed przyjęciem komunii

Polecane posty

Gość angel123456789

Witajcie Od kilku lat odczuwam ogromny lęk przed przyjęciem komunii. Dla niektorych może i to śmieszne ale już nie wiem gdzie szukać pomocy a naprawde jest to strasznie uciążliwe:( W czasie mszy nie myśle o niczym tylko o tym ze bede musiała przyjąć komunie. Kiedy wstaje z lawki czuje jakibym miala nogi z waty, a im bliżej jestem księdza tym mocniej wali mi serce. Kiedy następuje moja kolej serce wali mi jak oszalale mam wrażenie że zaraz zemdleje, gdy otwieram usta mam wrażenie jakby ktoś mi odciągał głowe bym nie mogła przyjąć komuni. No poprostu już mam tego dosyć:( A jak usiąde w ławce spowrotem to ręce mi się trzęsą jak glupie. i najlepsze jest to że nie żartuje. Czy mial ktoś podobnie albo wie gdzie moge szukać pomocy?:(

Gość Pryszczatay//
Normalny człowiek nic nie weźmie do ust z rąk koniobijcy !

Gość brać coś do buzi
z ospermionych rąk - bleeeeeeeeeeeeeeeeeee :classic_cool:

Gość Urszula tralalala
moze nie bylas u spowiedzi i masz grzechy? dlatego masz lek ?

Gość skoro nigdy nie byliście razem
a ja mysle,ze jestes niesmiala i nie lubisz wystapien publicznych a w pewnym sensie pojscie do komunii to wystep przed duzym zgromadzeniem.

Gość inneiinni
najlepiej idź do swojego proboszcza albo jakiegos ksiedza z którym możesz spokojnie chwile pogadac i powiedz mu o tym. Albo do siostry zakonnej, oni powinni Ci doradzić, trzymaj sie :)

Gość jdjckdjcnkd
A czego się boisz? Samego przyjęcia komuni w sensie hmm duchowym czy po prostu tego ,że trzeba iść przez cały kościół , ludzie się gapią itd? Ja np nie lubię chodzić do komuni i nie chodzę z tego powodu min. ze stresowało mnie właśnie przejście przez kościół , klękanie i sorry za określenie "otwierania paszczy" przed księdzem. Nie wiem czemu ale dla mnie to ,ze kapłan wkłada sam komunie do ust jest jakieś żenujące. W innych krajach dostajesz opłatek do rąk i nie trzeba się stresować.

Gość angel123456789
Tak tylko kiedyś tak nie miałam, a to jst może od 3-4 lat. To chyba jednak lęk przed tym wystapieniem publicznym ale co na to poradzic ?