agasia558 0 Napisano Kwiecień 8, 2012 Witam! Mam pytanie dotyczące pigułek antykoncepcyjnych. Pierwsze opakowanie zaczęłam przyjmować jakoś w środku cyklu ze względu na to, że moja miesiączka jest bardzo nieregularna. Kiedy skończyłam barć to po około tygodniu dostałam okres. Kolejne opakowanie zaczęłam brać w 1. dniu miesiączki, a zarazem 5 dniu po ostatniej tabletce z 1. opakowania. Zażywam je regularnie, o tej samej porze. Nie zapomniałam ani o jednej. Mam już 7 tabletek z 2. opakowania za sobą. Czy mogę się już czuć "bezpieczna"? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Kwiecień 8, 2012 przerwa w braniu tabletek ma trwać 7 dni a nie 5! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Perw w przelocie XV Napisano Kwiecień 9, 2012 Jesteś już zabezpieczona. Następnym razem kolejne opakowanie rozpocznij po 7 dniach przerwy w przyjmowaniu tabletek. Zasada dotycząca przyjęcia pierwszej tabletki w pierwszym dniu cyklu tyczy się tylko pierwszego opakowania. Oczywiście nic się nie stanie jeśli jednarozowo skrócisz przerwę (nigdy nie możesz jej wydłużyć), jeśli w ogóle zrezygnujesz z przerwy między opakowaniami mogą pojawić się plamienia w trakcie przyjmowania drugiego opakowania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agasia558 0 Napisano Kwiecień 9, 2012 Bardzo dziękuję za konstruktywną odpowiedź. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach