Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

max.pl

nie poroniłam do końca

Polecane posty

Ostatnio doszło u mnie do poronienia zatrzymanego. nie wiedziałam nawet że jestem w ciąży. Miałam poranne mdłości byłam wyczulona na zapachy okazało sie że jestem w ciąży, w 11 tygodniu miałam boleści brzucha doszły upławy brunatne a następnie pojawiła się krew. Wszystko jednego dnia. Po tym incydencie wszystkie ciążowe objawy zniknęły. Wychodzi, że jeżeli byłabym w ciąży to teraz w 15 tygodniu. Nie urosły mi piersi ani troche i nie bolą, brzucha nie mam, znikły mdłości brzuch przestał boleć. Jestem pewna, że doszło do poronienia zatrzymanego. Czytałam, że martwy płód w poronieniu zatrzymanym może wydalić matka nawet 10 tygodni po poronieniu zatrzymanym. Martwie sie, bo ja nadal nie wydaliłam z siebie płodu. A podczas poronienie krwawienie jest przez tydzień jakoś nawet dłużej. u mnie skończyło sie po jednym dniu.

jestem niepełnoletnia, staram sie o wizyte prywatną. Narazie chcę tylko wiedzieć co o tym sądzicie bo ja nie wiem co robić.

Sądzimy , że MUSISZ się zgłosić do szpitala, gdzie zbadają czy faktycznie masz ciążę obumarłą. Jeśli tak to czeka cię pewnie zabieg łyżeczkowania. Czekając grozi ci poważne zakażenie organizmu.

Gość frererere4
a pogotowia u was nie ma?....i skąd ta pewnośc, że doszło u ciebie do poronienia? miałaś potwierdzona ciąże? jesli nie to ten cały temat jest bez sensu...

Gość mnio
a w ogóle to byłaś u gina czy tak sama sobie tę ciążę stwierdziłaś?

byłam na badaniu krwi. hormon we krwi którego miałam sporo wskazywał na 8 tydzień ciąży. Po dwóch. trzech tygodniach miało miejsce to krwawienie, potem wszystko ustało nie mam żadnych objawów ciąży i czuje sie znacznie lepiej niż wcześniej. Wywnioskowałam że doszło do poronienia.

Gość Caffeelady
udaj sie koniecznie do lekarza

Gość ariadna2
Czasem małe krwawienia w ciąży się zdarzają i nie muszą być groźne. Jak obfite było Twoje krwawienie ? Byłaś już prawie w końcówce I trymestru ciąży kiedy przeszły Ci mdłości i wyczulenie na zapachy więc to też może być całkiem naturalny objaw. Nie po wszystkich kobietach musi być też widać -do pewnego momentu oczywiście- że są w ciąży. Niemniej poszłabym się skontrolować. O ile wiem jeśli skończyłaś 16 lat możesz sama chodzić do lekarzy.

Gość hankaaaaa
perwersja, ja o tym samym pomyślałam ;/

Mam takie samo zdanie jak dziewczyny - powinnaś iść do lekarza, jeśli stwierdzi ciążę obumarłą lub puste jajo płodowe konieczny będzie zabieg łyżeczkowania macicy. Nie ma sensu z tym czekać bo może dojść do zakażenia organizmu. Jak wysoką miałaś betę???