Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolący brzuch...

Ostry kłujący ból po lewej dolnej stronie brzucha.......

Polecane posty

Gość bolący brzuch...

Otóż od wielu lat co jakiś czas (jakoś tak co kilka miesięcy) dopada mnie ten ból, jest okropny, zgina mnie w pół i nie moge się wyprostować, jest taki ostry że mam wrażenie że coś mi od środka zaraz eksploduje, nie jest to wyrostek bo wyrostek boli po prawej stronie... nie towarzyszą temu żadne inne objawy, tylko ten ból w tej jednej części... wydaje mi się że się pojawia kiedy jestem zestresowana...

Gość ?????????????????!!!!!!!!!!!!!
moze to byc bol owulacyjny, mnie tak bardzo boli ze musze brac tabletki i jest raz w miesiacu tak mniej wiecej w srodku cyklu

Gość lenka_31
badania w kierunku pasozytów będą konieczne.

Gość bolący brzuch...
owulacyjny na pewno nie, owulacyjny mam słąbiutki i to kompletnie inny ból, ten pojawia się raczej z związku z jakimś stresem (chyba) i nie ma nic wspólnego z miesiączką...

Gość kamil 1979
Poczytaj o pasożytach obiajwiajacych się własnie w ten sposób.

Gość ankaso
torbiele?

Gość bożenkaaaa
Najlepiej proszę się udać do internisty lub gastrologa. Lekarz zleci dodatkowe badania oprócz zbadania Pani brzucha i per rectum, takie jak morfologia, OB, enzymy wątrobowe, kał na krew utajoną i pasożyty. Prawdopodobnie będzie potrzebne też USG jamy brzusznej czy kolonoskopia. Opisywane przez Panią objawy mogą sugerować chorobę Leśniowskiego Crohna, wrzodziejące zapalenie jelita, chorobę wrzodową albo guzy w obrębie jamy brzusznej. Objawy mogą też być spowodowane np. obecnością pasożytów w przewodzie pokarmowym.

Ja miałam podobny problem, od dziecka bolał mnie brzuch z lewej strony, czasami było dobrze ale zawsze wracało. Mama biegała ze mną od lekarza do lekarza, robili badania, przepisywali rózne lakerstwa ale niec nie dawało poprawy. Dopiero jakieś 4 lata temu sama doszłam do przyczyny tych bóli, była to glista ludzka, walczyłam z dziadem 6 miesięcy ale w tej chwili mam spokój. Pozdraiwam.

Gość sdfghjkl
Mam ten sam problem ,czyli ból dołu brzucha po lewej stronie,od 7 lat.Na poczatek poszlam do ginekologa,okazało sie ze na lewym jajniku jest torbiel.po leczeniu nie ma sladu po torbieli a ból pozostal, usg nic nie wykazuje,leżałam w szpitalu na obserwacji,gastroskopia,kolografi nic nie wykazaly.Ból jest dalej.Tylko ze on jest cały czas,przy każdej zmianie pozycji,przy ruchu.Teraz tak mi przychodzi ze może to endometrioza.Duzo rzeczy zaczyna pasować.

mam tak samo ostry klujacy bol w lewej dolnej czesci brzucha , przy kazdym ruchu sie nasila nie trwa caly czas tylko w napadach:( nie wiem co robic jestem w 13 tyg ciazy:(

Gość gimigimigimi
Zmiana nawyków żywioeniowcyh i po porobelmie, przechodziłem to samo.

Gość a ja mam po prawej stronie
taki ostry klujący ból :( raz na miesiąc raz na 3 m-ce sie pojawi.Odrobaczam się co pół roku więc gliste wykluczam .Myslałam ze to wyrostek robaczkowy no ale tak co jakiś czas przez powiedzmy jeden dzie mnie pobolewa i nic. wyniki badan mam dobre, usg ok, jajnik ok. Owulacyjne bóle też maja inny charakter i boli to zupełnie gdzie indziej

Też nie wiem co do za cholerstwo. Miałam tak dwa razy jako dziecko, też po lewej stronie. Pamiętam, że czołgałam się po podłodze z bólu, bo nie było mowy, żebym się wyprostowała :O Tyle, że u mnie były te dwa razy i więcej się nie powtórzyło, na szczęście.