Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smerfeterka

jak odróżnić alergie od przeziembienia u niemowlaka?

Polecane posty

Gość smerfeterka

córka ma azs. od 2 tyg jest na antybiotyku w zastrzyku. moco kaszlala i miala katar, zastanawiam sie czy moze to alergia byla powodem tego stanu a nie zapalenie oskrzeli

Gość czytam bo lubię
obecnie ppraktycznie kazdy katar i akszel kwalifikowany jest jako alergia, co niestety jest nieptrawdą. A jak nie pomagaja leki an alergie to wtedy antybiotyk. Ja tez mam juz dosc lekarzy, sama zaczynam leczyc, antybiotykow nie daję.

Gość matka dziecka i zona
przy alergii nie ma goraczki, katar ma postac wody, kaszel jest raczej suchy. no i zalezy od wieku rowniez. zwykle alergia na pylki nie pojawia sie pozniej 1,5 roku. a leki przeciwalergiczne pomagaja takze na przeziebienie, takze to nie latwo ocenic bez badan, testow.

Gość smerfeterka
a czym leczysz? córka ma pol roczku,. alergolog zalecał sterydy wziewne tzn do nebulizacji ale pediatra dal te zastrzyki. lekarzy tez mam dosyc bo ze wzgledu na wysypki na ciele odwiedizlismy mase lekarzy i to wszyscy prywatni. i wiem jedno. Co jeden to wiecej bierze wiecej tytułow przez nazwikiem ma a wiedzy i pomocy od lekarzy zadnych nie uzyskalam, szok.

Gość smerfeterka
kaszel miala mokry. az jej charczalo w gardle. a katar gęsty jakby spieniona slina. nawet sciagac go sobie nie dala.

pol roczku i leki wziewne? to za wczesnie! jestem alergikiem cale zycie, takze w temacie w miare obeznana. dziecko lecze u spejalistow, ale ma 2 lata i jest wciaz za wczesnie, zeby jednoznacznie mowic o alergii na pylki. ma skaze, ale to co innego.

jakie mleko je? moze wysypka od skazy? nam nutramigen bardzo pomogl na skore, teraz juz prawie dziecko nie ma skazy, je produkty mleczne