Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wesiapesia

reklamacja liposukcji, czy mozna ?

Polecane posty

Gość wesiapesia

mialam pol roku temu wykonywana liposukcjie ;/ od poczatku efekt mi sie nie podobal ;/ chodzilam na drenaz limfatyczny, dbalam o siebie itp. a mimo to mam nierownosci ;/ wyglada to wrecz smiesznie ;/ czy to mozna reklamowac ?

Gość czy można reklamować???
wręcz trzeba i to bardzo,domagaj się poprawki,przecież nie płaciłaś za partactwo! Ten kto zainkasował wcale niemała kasę za wspaniały efekt,niech teraz do takiego doprowadzi to,jego obowiazek - oczywiście,jeśli masz do czynienia z dobrym lekarzem i dobrym zakładem, u partacza nic nie wskórasz,tacy oni są,lecz nie poddawaj się,umieli wziąć pieniądze to,niech teraz potrafią to naprawic.

Gość wesiapesia
no wlasnie musze tam isc ale troche sie boje ;/ lekarz zawsze byl mily (wazeliniarz), ale wlasnie wydaje mi sie ze teraz bedzie inaczej ;/

Gość isana creme seife
co to za lekarz? Trzeba mowic o partaczach

Gość podbijam mam podobna sytuacje
czy mzona reklamowac taki zabieg ?

Wszystko zależy od tego jak brzmi formularz zgody na zabieg.... Jeżeli nie ma w nim zawartego dokładnego opisu efektu po zabiegowego to raczej będzie Ci ciężko i wszystko zależy tylko i wyłącznie od uprzejmości i dobrego serca lekarza. Rok to spory okres czasu niestety.

Gość ininutka
Nie zgadzam się z Sadrine.:) to, nie może być tak,że jeśli lekarz nieumiejętnie przeprowadził zabieg to,my mamy patrzeć na jego dobre serce i czekać aż raczy nam poprawić to,co zniszczył. Lekarza obowiązkiem,jest naprawienie wyrządzonej szkody. W przeciwnym razie,powinnaś odwołać się do instytucji powołanych w tym celu,jeśli to nic nie pomoże radzę poszukaj sobie dobrego adwokata on z pewnością odpowiednio pokieruje twoimi sprawami. PS.Na sprwę roszczeniową nigdy nie jest za późno,a sprawę z powództw cywilnego możesz założyć w każdej chwili.

Sprawę można założyć, tylko trzeba mieć dowody. A jak udowodnisz lekarzowi, że źle wykonał zabieg rok po nim? Jak udowodnisz, że nie wykonywałaś innych zabiegów w tym czasie? Będzie mega trudno. Oczywiście jestem jak najbardziej za tym by wykonywać zabiegi u profesjonalistów i roszczyć wszelkie prawa przy źle wykonanych zabiegach. Aczkolwiek każda firma, która sprzedaj maszyny poręczy, że nie można wykonać tego zabiegu w 100% symetrycznie - gdyż natualnie jesteśmy asymetrycznie i takie rezultaty są jak najbardziej prawdopodobne. Ponadto zgody na zabiegi tego typu zazwyczaj zawierają tekst mówiący o tym, że pacjent rozumie, iż w przypadku nie osiągnięcia pożądanego efektu należy powtórzyć zabieg nawet kilkakrotnie. Najlepiej będzie ostrzyknąć asymetrię specjalnym preparatem - zabieg intarlipoterapii - lipoliza iniekcyjna. Nie mówię, że nie nalezy tak robić, tylko, że będzie ciężko. Dlatego róbcie sobie zdjęcia i pomiary przed zabiegami i po nich.

Gość do,do Sandrine.:)
Dowodem,jest to co źle wykonał lekarz i nie ważne czy to będzie rok czy dwa po zabiegu, czy mam dowód wpłaty czy też nie - oczywistym faktem,jest nasza oszpecona twarz przez lekarza(mamy świadków) i nie tylko. Po prostu bierze się dobrego adwokata(medycznego) który wszystko świetnie i umiejętnie poprowadzi. Nie muszę pisać,jakie są tego skutki.