Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzia99125

Jak zwalczyć katar u niemowlaka ?

Polecane posty

Gość andzia99125

Moja córka ma 5.5 miesiąca. Od wczoraj ma katar i nie wiem czy isc z nia do lekarza czy kupic sól fizjologiczna i zakrapiac jej nosek.

Gość zamyslam sę
kupic odsysacz katarek i odsysać. Kropelki dla niemowląt nie zaszkodzą.

Gość Lunacja
Kup sobie odciągacz do kataru (tylko nie gruszkę - gruszki są do bani) ja miałam Fridę. Ale przy tak małym dziecku to trzeba dmuchać na zimne - lepiej się też z lekarzem zobacz, jest okres zapaleń płuc, przeziębień i wstrętnych wirusów, a im mniejsze dziecko, tym niebezpieczeństwo jest większe - jak usłyszysz że zaczyna troszkę ciężej oddychać, albo jest bardziej zmęczone niż zwykle - idź do lekarza. Oczywiście nie ma też co przesadzać, jeśli ma tylko katar a poza tym wszystko jest super i OK to odciągacz i woda morska do nosa wystarczy spokojnie :) Powodzenia! __ http://www.sky4fly.net/

Gość andzia99125
Nie zauważyłam nic poza katarem. Gorączki nie ma.

Nie pedz do lekarza z katarem. W poczekalni moze zlapac cos gorszego. Zakraplaj nosek (popros o kropelki na katarek dla niemowlakow w aptece), kup odciagacz. Dobrze, gdyby mala spala na jakiejs malej poduszeczce (sa takie specjalne "kliny" dla niemowlakow, chodzi o to zeby glowe miala ciutr wyzej, bo wtedy lepiej oddycha). Dobry jest syrop clemastinym na katar, ale jest na recepte i nie jestem pewna czy taki maluch moze juz go dostac. Nawilzaj jej pokoj. Spokojnie, to tylko katar :) Obserwuj tylko czy nie ma kaszlu, goraczki itp.

Gość andzia99125
Nawilżam pokój, nie jest za gorąco w pomieszczeniu. Pojadę zaraz do apteki i kupię sól fizjologiczną lub morska i aspirator Frida, bo jak narazie gruszką jej usuwam wydzielinę z noska. Miałam dzisiaj rano jechac do lekarza, ale wstrzymam się. Zobacze jak będzie po kropelkach.

To tylko katar ;) Obserwuj, ale bez szalenstw. Dziecko sie meczy troche bo nie umie oddychac buzia. Ale to tylko tak zle wyglada.

Gość komixa
polecam wodę morską Disnemar, nie kupuj nic obkurczającego bo to dla dzieci jest niewskazane, a to bardzo ladnieoczyszcza nosek i jest naturalnym produktem.

Gość allegra_1604
no tak tylko woda i sól morska co tu może myć sztucznego :) a jak z aplikacja?

na wlasna reke nie stosuj kropli, tylko wode morska, np. disnemar, ale jesli nie przejdzie w ciagu kilku dni lepiej pojsc do lekarza :)

Gość komixa
jest specjalny aplikator dla malutkich dzieci, aplikacja bardzo prosta :)

aplikator u malych dzieci- kluczowa sprawa, strasznie nie lubia przeciez takich lekow itd. disnemar ma bardzo wygodny.

Gość komixa
to prawda,a tu leci leciutka mgiełka, jak to mawiała moja mama można nawet podawać w "śpiku"

Gość dkdkdkdk
folia na łeb i do puchy 🖐️

w sensie jak spi? mozna tak? ja bym raczej nie robila tak tego.

Gość ostatni moheranin
herbata z majeranku

Gość mandarynka__03
można chyba podczas spania, przynajmniej się nie wierci i jest spokojnie, a gruszką dziecku nie czyścisz noska jak śpi?

nie uzywam akurat gruszki, nie wiem jakos tak jednak zrobilabym to normalnie, tym bardziej, ze mgielka jest delikatna.

Gość mandarynka__03
to czym czyścisz niemowlakowi nos, jak nie masz gruszki? No właśnie mgiełka jest delikatna, więc można podczas spania to robić.