Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszu

Co to jest tak_mt_mf? Drogie smsy w Plusie- RATUNKU.

Polecane posty

Gość oszu

Co to jest tak_mt_mf??? Kolejny miesiąc przychodzi na fakturze rachunek za: SMS do tak_mt_mf stawka:3,00 liczba wiadomości:13 wartość z Vat: 47,97 Jak to wyłaczyć? Co to jest? Tzn. widzę że to są drogie smsy. Ale Plus nie chce powiedzieć jak to wyłączyć. Szukam od wczoraj po internecie, gogle nic nie wyrzucają, albo ja nie umiem szukać. Proszę pomóżcie. To jest telefon na abonament mojej staruszki sąsiadki i ona jest przerażona wielkimi rachunkami.

Gość oszu
Pomóżcie poszukać, albo co.

Gość oszu
Pomóżcie Jak sie tego pozbyć?? Rodacy!!

Gość oszu
Cały czas. Pytanie na forum to juz chyba ostatnia moja nadzieja :-( Bo nic nie można znależć

Gość oszu
dla jasności: tak_mt_mf tak to jest napisane na fakturze

iec sluchaj. nie mam pojęcia co to jest to na fakturze ale jest tam zapewne ustawiona jakas chujowa subskrypcja ktora zezwala na przychodzenie platnych smsów np 3 razy w tygodniu i za to sie dostaje jakies punkty prmeium na jakimś serwisie np z mp3kami... jednym slowem jakies gówno. zaarz ci napisze krok po kroku jak ie tego pozbyc

z jakiego numeru przychodza smsy? musze miec numer to bede wiedzial jaka usluga i podam ci kod deaktywacyjny. ewentualnie lepsza metoda: dzwonisz do operatora i mowisz: kategorycznie rządam zablokowania w moim telefonie możliwość otrzymywania platnych smsów jak również zablokowanie możliwosci wysylania sms i dzownienia na numery inne niż największe sieci w polsce cyzli wiadomo plus, tmobile, play itd i na stacjonarne. ja tak zrobilem i od dwóch lat nie pojaila sie zadna dodatkowa dziwna oplata za telefon.

Gość oszu
No właśnie nie wiem, nie mam pewności z jakiego numeru. Ta starsza pani ma trochę problem z głową i nie zawsze wie co naciska. Znalazłam 7223 (jakas gra radia Zet chyba) i wysłałam kod mający to zablokować 80910 o treści stop ale przyszło tez coś z numeru 73900 i tego nie znajduję, na dodatek nie przeczytałam treści, bo Babcia wykasowała zanim otworzyłyśmy a na fakturze osobno podają SMS Premium 5 szt. po 19,00 zł razem z vat 116,85 a osobno pozycja z tymi sms tak_mt_mf :-( :-(

Gość oszu
a na fakturze podają numery na które sie dzwoniło, ale nie podaja numerów na które się wysłało smsy :-( dawniej podawali też numery na które wyłało sie sms, przynajmniej w Erze, bo taki abonament kiedys miałam Dzięki za zainteresowanie. 🌻

Gość oszu
W tej chwili nie mogę z tego telefonu zadzwonić do obsługi, bo babcia poszłą do lekarza. Teraz próbuję zgromadzić informacje, żeby jej to powyłączać jak wróci.

Gość oszu
"odplonych jet ze 3 subskrypcje ssace kase" literówki ci weszły i nie zrozumiałam do końca skąd wnosisz, że jest włączonych akurat trzy subskrypcje? czy to tylko tak dla przykładu?

Gość oszu
i po co to tak krzyczeć? po co?

Gość pozdro środkowym palcem_
No to zawiadamiaj, tylko szybko. Ale najpierw podaj tu swoje imię nazwisko i adres.

Gość oszu
No to od wczoraj na koncie przybyło do zapłaty ponad 3zł. A wszystkie zabiegi wykonane dotąd nic, albo niewiele dały.

Gość landryn
witam . Jeśli chodzi o ten numer 73900 to jest jakaś dziwna loteria ich strona to loteriakuponowa tam trzeba przeczytać regulamin jest w nim zawarte jak z tego zrezygnować , nie wiem czy po tej rezygnacji będzie wszystko ok bo właśnie przed chwilą wykonałem tą operacje i teraz pozostaje mi czekać czy będą nadal wysyłać te smsy odpłatne z jakimiś kodami (tzn do mojej mamy)

Gość 19Kika64
30. Uczestnik na każdym etapie gry ma możliwość rezygnacji z udziału w Loterii, poprzez wysłanie SMS o treści REZYGNUJE, na nieodpłatny numer telefonu 80555, 80910 albo 8068 lub wiadomości e-mail, na adres: reklamacje@mobileformats.pl o treści KONIEC wraz z numerem telefonu Uczestnika. Usunięcie numeru telefonu danego Uczestnika z Loterii nastąpi nie później, niż w przeciągu 1 godziny od otrzymania przez Organizatora powyższej wiadomości SMS lub nie później, niż w przeciągu 72 godzin od przesłania wiadomości e-mail. Organizator zastrzega, iż wyłącznie przesłanie wiadomości SMS na wskazany numer telefonu lub wiadomości e-mail na wskazany adres i o wskazanej powyżej treści będzie skutkować rezygnacją przez Uczestnika z udziału w Loterii. Rezygnacja z udziału w Loterii nie pozbawia Uczestnika praw do nagrody, które nabył przed przesłaniem wiadomości SMS o treści REZYGNUJE. Rezygnacja z udziału w Loterii oznacza, iż Uczestnik po usunięciu jego numeru telefonu z Loterii nie bierze udziału w dalszych losowaniach nagród.

Gość ASIA63
Kochani ,pomóżcie ! Jak sie pozbyć tych drogich SMSów!

Gość plus jest drogi prawda
A spróbuj jeszcze autorko tak zrobić - wejść na stronę plusa, zalogować się na Babci numer i tam powinny być wszystkie numery na które Babcia dzwoniła, czy wysyłała smsy. Jak dobrze pamiętam, to ma się numer klienta czy coś takiego na fakturze, ewentualnie podczas logowania się na stronie dowiesz się co jest potrzebne. Przychodzi ci potem hasło na telefon, logujesz się na stronie i sprawdzasz sobie wszystkie faktury. Tam zobaczysz co Babcia uruchomiła. A nie możesz zadzwonić do operatora, podszyć się pod Babcię i kazać to poblokować?

Gość plus jest drogi prawda
eee stary temat ktoś wykopał

Gość ASIA63
Znalazłam jak to diabelstwo wyłączyć.Wysyłasz smsa na nr 8888 z wpisem LISTA.otrzymujesz isformacje kto Ci kradnie pieniądze.W wypadku tego nru wystarczy wysłać smsa na nr 60522 z wpisem STOP TAK. Otrzymałam informacje o wyLAczeniu :)

Gość Nitka1111
Mi też oszukańcze mt pobrało masę pieniędzy, skorzystałam z rady i wysłałam na nr 8888 LISTA, otrzymałam zaraz odpowiedź, zablokowałam i mam nadzieję, że już nie będą przychodzić drogie sms.

Gość gość
Bardzo dziękuję za pomoc. Jestem kolejna osobą wkręconą w drogie sms w Plusie. Dzięki tu zawartym informacjom pozbyłam się kosztownych wydatków. Postępujcie Tak : wysyłamy do operatora sms na nr 8888 o treści LISTA. Od razu dostajemy sms zwrotny z numerami tel, które zabierają nam pieniądze. Wysyłamy na te numery sms o treści STOP i dostajemy natychmiast sms zwrotny z informacja o blokadzie.

Gość gość
Co za złodziejstwo. Mi przychodzily smsy od 60514. Trzeba odeslac STOP TAK.

Gość gość
Zadzwoniłam do biura obsługi Plusa, Pan wszystko poblokował i cześć :-))