Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mieszkanie od councilu

dostalismy nowe

Polecane posty

podlog nie ma - to wiedzialam - w kuchni tylko meble sa - lodowke, pralke i kuchenke mamy miec swoja i mamy. Moje pytanie dotyczy scian - jesli nie sa pomalowane to kiedys council dawal vouchery na farby - ktos jakos ostatnio dostal? jeszcze wogole daja?

Gość sadze, ze powinnas
zapytac w swoim councilu, dostaniesz najszybsza i najpewniejsza odpowiedz

Gość fgghg
ze tak zapytam ile czekalas na mieszkanie?

Gość szkotka uk
my dostalismy co prawda ze spoldzielni ale vouchery na farbe dali nam od razu.

Gość gygiygyxg
Sluchaj a na farbe cie nie stac, nawet najtansza, tylko bedziesz czekac az ci ochlap rzuca, nie pzesadzaj...

No to ja tez moge powiedziec ze dostalam od spoldzielni - bo wlascicielem budynku jest housing assoc, wiec teoretycznie spoldzielnia. Problem sie wyjasnil bo sciany sa pomalowane na niesmiertelna magnolie ;) Stac, stac, ale ostatnio wychodze z zalozenia ze jak sie nalezy wsyzstkim to ja tez biore. Zawsze bylo ze wszyscy cos tam dostawali a ja honorowo sie unosilam - bo mnie stac!!! - i zawsze na tym kase tracilismy ;) Ja zapisalam sie w kolejke jakies 3 lata temu ale nigdy nie myslalam o tym a juz tym bardziej nie wchodzilam na ich strone od srody do niedzieli kazdego tygodnia zeby cos tam wybrac i sie zglosic ze mi sie podoba, poprostu bylo nas stac na wynajmowane. Ale teraz jestem z malym w domu i tak jakos mnie natknelo zeby sie zalogowac - swoje zainteresowanie roznymi mieszkaniami zglaszalam ...3 tygodnie i po 3 tygodniach pani zadzwonila :D

Gość klklkllo
W sierpniu dostałam mieszkanie od councilu, vouchery też, na 120f.

Gość dostalismy nowe
voucherow u nas w councilu nie ma ale to nic - poradzimy sobie. Mamy teraz inny problem - bylam tam z mezem pozagladac przez okna wczoraj i troche sie boje o kuchnie. Otoz: miejsce na pralke jest pod blatem - i ok - mamy swoja pralke. Miejsce na piekarnik jest pod okapem - i ok - piekarnik musze kupic bo nie mamy. I problem jest z lodowka - jest miejsce na nia ale wyglada ze tez...pod blatem !! A ja mam potezna lodowke :D No i co? Pytac czy mozna blat obciac czy poprostu obicinac a moze on sie sciaga dla tych co maja wieksza lodowke? Wie ktos? Reszta jest ok - mieszkanie na 2 pietrze - wysoko dosc sciety dach ( bo balam sie ze bedzie tak sciety ze miejsca jest zabierze!) W sumie jest 58m2 - WIELKIE jak na anglie ;) ogrzewanie jakies nowoczesne - air system - tak wiec luzik - tylko czekac na klucze i sie wprowadzac - tylka co z ta lodowka ;)?

Gość hahahahahaha!!!!!!!!
Na drugie pietro przez okno zajrzalas? Co ty jestes? Zyrafa zbiegla z ZOO czy jak? :O

wiesz co jak ci się nie podoba to co dostałaś odmów po prostu co się będziesz denerwowała jedź do polski tam poczekasz na mieszkanie 5-10 lat dostaniesz z urzędu miasta bez łazienki jak ci się poszczęści to ze ślepą kuchnią ludzie ale wy macie wymagania !!!! to nie mozliwe dostałaś meble do kuchni praktycznie za darmo i jeszcze ci mało

Gość dostalismy nowe
Jezu ludzie - dom ma dwa pietra - a mieszkanie na parterze, pierwszym i drugim pietrze wyglada tak samo....a to ze dach jest ladnie sciety to wiemy dlatego ze dali nam plan z wymiarami dokad siega sciecie...tylko spytalam o lodowke...czy moze ktos sie z tym spotkal ...o meblach do kuchni nic nie pisalam - a moglabym bo ladne bialutkie, ciemne blaty....nie malo mi, tylko sie spytalam o ten jeden blat bo mamy praktycznie nowa lodowke tyle ze duza!!! dlatego zastanawiam sie czy ktos sobie w takim domu obcinal blat i nie bylo problemu

Jezus kobito znasz angielski ?! , to zadzwoń do councilu i zapytaj o wszystko .

Gość dostalismy nowe
Oj boze znam, ale co z tego - po to na litosc boska jest forum czy nie? Bo ja juz nie rozumiem - o nic nie wolno zapytac, nie mozna sie poradzic - bo wszystko tylko: zadzwon, zapytaj itd. Ok - pewnie ze moge zadzwonic i zapytac - pomyslalm ze najpierw zwroce sie do ludzi ktorzy moze taki przypadek mieli. Sorry ze wogole pisze - forum widze nalezy tylko do wybrancow - ktorzy wszystko wiedza!

Gość kociakamba
U mnie nie wolno samemu wprowadzac zadnych zmian, niczego obcinac ani zmieniac. U ciebie moze jest inaczej. Dobrze ci poradzili, zadzwon i sie dowiedz :O O ludzie!!!!

Gość gość
Ja kupiłam mieszkanie i w końcu wyprowadziłam się od teściów. Nie chodzi o to, że było ciasno, niewygodnie, bo dom mają ogromny, ale mimo tego i tego, że to wspaniali ludzie, to jednak zawsze jest to mieszkanie u kogoś - nie możesz zrobić wszystkiego, co zrobiłbyś u siebie prawda? Dlatego ja do tego długo dążyłam i namawiałam męża na swoje. Ostatecznie przekonałam go, kiedy zakwalifikowano nas do programu MDM: http://mieszkaniedlamlodych.com/ Dzięki niemałemu dofinansowaniu przyspieszyliśmy cały proces kupna i w końcu jesteśmy na swoim.

Gość gość
jedź do polski tam poczekasz na mieszkanie 5-10 lat dostaniesz z urzędu miasta x W PL nierobom nie dają swinio. Gnij w uk swinio liżąca jaja.

Gość gość
Bingol! Ale z ciebie jest rzewny polski buc. Każdy twój wpis to potwierdza. Gnij w PL.

Gość gość
W uk sie gnije , z pl sie zyje