Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamradeee

ZALAMALAM SIE!!MAM CHOLESTEROL OGOLNY AZ 232 !DOSTALAM LEKI!

Polecane posty

Gość mamradeee

MAM DOPIERO 30 LAT A JUZ LEKARZ MI KAZAL TABLETKI KUPIC BO ODEBRALAM BADANIA NA LIPIDY I WYSZLY MI TAK : CHOLESTEROL OGOLNY :232 MG!! HDL (DOBRY) :82 MG LDL(ZŁY): 131 MG TROJGLICERYDY :86 MG ZALAMALAM SIE BO JESTEM CHUDA A MUSZE JUZ TABLETY JESC NA CHOLESTEROL DZIEN PRZED BADANIEM ZASTOSOWALAM SIE I ZJADLAM OSTATNI POSILEK 14 GODZIN PRZED POBRANIEM KRWI ALE JADLAM W TEN DZIEN NALESNIKI TLUSTE Z SEREM//CZY TO MOGLO MIEC WPLYW ZE TAK WYSOKI MI WYSZEDL CHOLESTEROL CZY POPROSTU TAKI MAM ? ALE ZALAMKA MOWIE WAM

Gość olkkkkkkkkka
mogło mieć wpływ.

Gość kf9f99hghg
nie moglo

Gość jhgvf
kurde -przestan juz z tym cholesterolem.codziennie zakladasz topik? takie czasy,takie zarcie.nic ci nie bedzie! leki zbija cholesterol i potem wystarczy dieta. wyluzuj:)

Gość kf9f99hghg
no faktycznie WYSOKI MASZ NIESTETY :(ALE OD RAZU LEKI?

Gość za wysoki zdecydowanie
kdifi8f8ggh

w takim wieku taki cholesterol? ;( przygotuj się na miażdżycę w najlepszym wypadku w niedalekiej przyszłości

Gość no ja tez sadzieeee
STRASZNE

Gość midklkj
http://www.imarmed.pl/102/445/249,cholesterol+i+trojglicerydy+we+krwi.html "Istotne jest zachowanie odpowiednich proporcji między dobrym, a złym cholesterolem (LDL do HDL). Max. poziom LDL, to 130-160 mg/L, jednocześnie stężenie trójglicerydów winno być niższe od 180 mg/L. Granicą biologiczną, która określa zwiększone ryzyko chorób sercowo-naczyniowych jest HDL poniżej 20 % w stosunku do LDL. Jeżeli HDL stanowi np. 25% czy 35% cholesterolu całkowitego to jest bardzo dobrze. Nawet jeżeli w tym momencie cholesterol całkowity przekracza normy dopuszczalne z tabeli. Podniesiony cholesterol całkowity nie stanowi większego zagrożenia. Natomiast niski cholesterol całkowity może uśpić naszą czujność bo HDL-u może być tylko np.10 %. Stanowi to zagrożenie dla naszego zdrowia i miażdżycy, ponieważ zostały zakłócone proporcje" NIE PANIKUJ BO JEST DOBRZE!

Gość ALES DURNA KROWOWWW
NIE jest dobrze bo o 32 mg jest przekroczenie kim ty jestes ze siejesz zamet ??