Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekoladooowaaaa123

19 lat, poród

Polecane posty

Gość czekoladooowaaaa123

Powiedzcie jak to jest bo strasznie się tego boję. Czy któraś z was urodziła w tak młodym wieku?

Gość czekoladooowaaaa123
może są takie, które rodziły... czekam na wypowiedzi.

Gość nimma
a czego się boisz- porodu?

ja milm 20 lat . Urodziny w listopadzie a porod w styczniu . Pociesze Cie rodzilam 15 minut ;) I nie bylo tak zle

Gość kaaaaarrrrrrr
Rodziłam przed 20 urodzinami, poród da się przeżyć i tak potem nie pamięta się bólu.

Gość kaaaaarrrrrrr
Poród też szybki o 24 byłam w szpitalu o 1 mały był już na świecie

Gość czekoladooowaaaa123
strasznie sie boje porodu. że to tak bardzo boli, że nie da się tego wytrzymać. wiem, że tyle kobiet już rodziło... ale jakoś nie moge tego ogarnąć

Gość kaaaaarrrrrrr
Ból do zniesienia rodziłam bez znieczulenia

Gość czekoladooowaaaa123
i przede wszystkim, może głupie pytanie, ale czy wygląda to tak jak filmach? to najbardziej jest okropne :(

Gość ijre
ja mialam 19 pierwsze dziecko, drugie dziecko jak 22 :) teraz mam 23 ale trzeciego nie planuje... dzieci planowane. Porody bolaly jak h** ale da sie przezyc. Najwazniejsze to nie przejmowac sie tym przed porodem i przejsc przez ciąże z myśleniem "będzie co ma być" :)

Gość czekoladooowaaaa123
nie wiem czy ja nie mam jakiegoś nadmiernego lęku przed porodem...

A po co oglądałaś filmiki?? żeby się gorzej nastawić na własny poród ?? Teraz tylko bd je miała przed oczami.... oj oj nie myśl o tym to da się przeżyc:)

Gość czekoladooowaaaa123
:(

Gość iwa..
ja też mam 19 lat i bede rodzic w lipcu ale jakoś mam lużne podejscie do tego tak jak mówi wiekszość wszystko da sie przeżyć koleżanka rodziła w styczniu zaledwie 10 min wiec co tam wazne zeby dzidzia byla zdrowa;)

Gość ijre
czkoladowa - pomyśl lepiej o ubrankach dla dziecka, kosmetykach... to jest tak przyjemne że masakra :)

Gość czekoladooowaaaa123
na czerwiec. już umieram ze strachu. w domu mam już mnóstwo rzeczy, i faktycznie jest to wspaniałe. ważne żeby Mikołaj był zdrowy... tylko ten poród :(

Gość nimma
filmy a po co to oglądać? przecież swojego porodu nie będziesz widzieć z perspektywy filmów. rada ode mnie (rodziłam 2 razy, ost. 3mies. temu) -w czasie porodu współpracuj z położną, oddychaj przeponą (bardzo pomaga podczas skurczów)oraz myśl o dziecku. Tobie będzie ciężko ale pomyśl jak się musi czuć dziecko -tyle miesięcy żyło sobie spokojnie w brzuchu a tu nagle takie zmiany. Mnie bardzo to co napisałam pomagało. I bardzo pozytywnie wspominałam poród już po kilku dniach. :)

Gość czekoladooowaaaa123
tylko pozazdrościć takiego podejścia... nie mogę po prostu wyobrazić sobie jak bolesne są te skurcze i jak główka się przeciska... zastanawiałam się nad cesarką

Gość nimma
moja droga a myślisz ze cesarka nie boli? Każdy poród boli -jeden w czasie a drugi po. Zawsze możesz postarać się o znieczulenie jeśli tak cię ból przeraża.

Gość czekoladooowaaaa123
a lepsze znieczulenie miejscowe czy ogólne? wiecie coś na ten temat?

Gość olei olej olej
w wieku 19 lat ty powinnaś myśleć o nauce i fajnych ciuchach a nie dzieci rodzic:(

Gość nimma
ale do czego do cesarki?

Gość nimma
ja miałam na myśli znieczulenie do porodu siłami natury.

Gość hghjg
moja kolezanka rodzila w wieku 17 lat, ona miala tylko takie bole jak w czasie okresu a sama chwila wyjscia dziecka na swiat.. mowila ze nie bolalo, dziecko po prostu tak jakby "wyskoczylo".. sorki za porownanie ale tak jakbys robila kupe :) tez nie boli tylko poczujesz taka ulge i "ze sie wyproznilas".. :) moze porownanie troche dziwne, ale jej porod faktycznie tak wygladal :) nie boj sie, dasz rade!:) miliony kobiet rodza i nic im nie jest, tylko nie nakrecaj sie, sama widzisz na przykladzie mojej kolezanki ze porod moze byc prawie bezbolesny :)

Gość czekoladooowaaaa123
akurat cieszę się, że teraz dziecko urodzę :) będzie miało młodych rodziców :) dzięki, troche pomogłyście, czuję się podniesiona na duchu :)

Gość olei olej olej
młodych rodziców hehe tak sobie to tłumacz:)

nie bój się ,tak jak wszystkie tutaj kobiety mówią poród da się wytrzymać i kążda kobieta jest inna i u każdej inaczej to odczuwa ...ja też jestem kropną panikarą tęż rodziłam jak miałam 19 lat i też poród miałam na czerwca...tez się bałam bardzo i dużo się naczytałam ale trzeba słuchać położnych co mówią wtedy naprawdę będzię ci sie lepiej rodziło,i najważniejsze to właśnie żeby umięć oddychać tak jak mówią ,ja tak robiłam i mi to dużo pomogło a jak już urodzisz to w mgnieniu oka zapominasz o bólu:)i jeszcze jedno ja jak rodziłam to nie mogłam wcale leżeć bo wtedy skurcze jeszcze bardziej bolą ,najlepiej jest chodzić i od czasu do czasu kucać sobie ,dodam że ja rodziłam 10 godzin więc widzisz jedne dłużej rodzą ,drugie już np w 15 minut he :)szczęściary:)

nie bój się ,tak jak wszystkie tutaj kobiety mówią poród da się wytrzymać i kążda kobieta jest inna i u każdej inaczej to odczuwa ...ja też jestem kropną panikarą tęż rodziłam jak miałam 19 lat i też poród miałam na czerwca...tez się bałam bardzo i dużo się naczytałam ale trzeba słuchać położnych co mówią wtedy naprawdę będzię ci sie lepiej rodziło,i najważniejsze to właśnie żeby umięć oddychać tak jak mówią ,ja tak robiłam i mi to dużo pomogło a jak już urodzisz to w mgnieniu oka zapominasz o bólu:)i jeszcze jedno ja jak rodziłam to nie mogłam wcale leżeć bo wtedy skurcze jeszcze bardziej bolą ,najlepiej jest chodzić i od czasu do czasu kucać sobie ,dodam że ja rodziłam 10 godzin więc widzisz jedne dłużej rodzą ,drugie już np w 15 minut he :)szczęściary:)