Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lunaaaaaaana xD

studia - inzynieria srodowiska

Polecane posty

Gość lunaaaaaaana xD

witajcie :) chcialam sie zapytac czy ktos nie orientuje sie ile trzeba miec punktow, zeby dostac sie na inzynierie srodowiska? pozdrawiam :)

Gość lunaaaaaaana xD
bardzo ciezko jest? :)

jestem na drugim roku i mam projektowanie instalacji oraz ogrzewnictwa i biotechnologie wody jak by dwa kierunki polaczone z budownictwem :) no latwo to nie jest

Gość lunaaaaaaana xD
a nie wiesz mniej wiecej ile punktow trzeba zeby sie dostac?

Gość lunaaaaaaana xD
up up :D

Gość lolineska
zalezy na jaka uczelnie chcesz isc. ja jestem na polibudzie lodzkiej, to na wydziale budownictwa trzeba bylo miec okolo 300 (za moich czasow), a na wydziale inzynierii procesowej 100 cos. tylko wez pod uwage, ze nie wazne jaki wydzial, bo uprawnienia i tak robisz te same:) kieru nek dosc trudny. na wydziale budownictwa wiem, ze maja duzo rzeczy zw z budownictwem, a my znowu wszystko, bo aparatury, ochrone srodowiska bardziej rozszerzona, duzo chemii. jakbym miala jeszcze raz wybierac to poszlabym na ten wydzial, co jestem. aha- i bardzo duzo osob odpada juz po 1 roku i duzo osob spada z jakiegos semestru.

Gość lolineska
w ogole to wejdz sobie w program studiow na polibudzie lodzkiej nawet i zobacz, jakie sa przedmioty. duzo osob robi zle, ze nie patrzy na przedmioty, a pozniej zdziwko, ze nie radza sobie z chemia, czy wytrzymaloscia materialow. chociaz chemia, czy wytrzymalosc sa na wszystkich praktycznie kierunkach tylko zalezy jaki poziom i w sumie tez kto prowadzi zajecia, bo na kretynow tez mozna trafic. ja polecam wydzial inzynierii procesowej i ochrony srodowiska na PL- fajna dziekan mamy, fajnych ludzi:) naprawde wszystko spoko:)

Gość lolineska
z czego projekt??? ja to jestem na etapie robienia projektu przenosnika tasmowego:) poza tym laborki z termodynamiki- kolokwium mnie czeka :]

z termodynamiki ja mialem tylko obliczenia, a laborki z analizy wody i technologi wody az po 4,5 h!!!! projekt i instalacji ogrzewania co

Gość lollineska
mialam wytrzymalosc:)

Gość lollineska
z termodynamiki to ja mam cwiczenia wyklady i laborki:]

moja chrzesnica robi z tego magisterkę na Politechnice Warszawskiej juz ma propozycje pracy ;) swietny kierunek ale na dobrej uczelni :P

Gość molewoner
ale za to jedna jest wyjątkowo piękna

Gość lunaaaaaaana xD
przerazilam sie teraz :D

Gość lollineska
to fakt, ze uczelnia tezrobi swoje. ja to proponuje robic inzyniera na jednej uczelni, a magistra juz na innej- np jak ktos napisal politechnika warszawska, czy np agh. tez mialam laborki z fizyki:) z chemii tez, do tego teraz laborki z analoizy srodowiskowej (chemia analotyczna jak kto woli) u mnie wiecej jest dziewczyn na kierunku. na 2 wydzialach jest raczej wiecej dziewczyn. nie ma tak, ze jest wiecej facetow, czy cos... aaaa i mialam jeszcze laborki z elektrotechniki:)

Gość lollineska
z ta inzynieria srodowiska, to zalezy czy ktos ma farta- tutaj mam na mysli propozycje pracy. jak robilam praktyki, to moja opiekunka zawodowa opowiadala, ze zaraz po studiach nie mogla w ogole znalezc pracy i zasuwala w sklepie monopolowym az w koncu zalapala sie na staz w swoim kierunku. na pewno dobry jest ten kierunek w tym, ze oprocz projektowania mozna zajac sie jeszcze czyms innym: budownictwo (uprawnienia budowlane ale w ograniczonym zakresie), ochrona srodowiska, wentylacja i klimatyzacja, oczyszczalnia sciekow, praca w cieplowni, mozna zdobyc uprawnienia wod-kan. ale ja np. jak zalicze w miare ok i mam nadzieje, ze nie spadne, to magisterke chce robic juz z budownictwa, a nie z tego. wieksze mozliwosci zdobycia pracy i wiecej uprawnien mozna zdobyc.

Gość lollineska
ale u mnie tak samo jest!!! dziwie sie, ze sa takie matoly,a udawalo im sie przechodzic! wiadomo, ze nie jestem orlem we wszystkim, ale tamci u mnie to po prostu mieli smykalke do sciagania i jakos im sie udawalo...:/

Gość lollineska
jeszcze nie doszlam do tego:] nie zaglebilam sie w to szczerze piszac. w sumie u nas takie bardziej kierunkowe rzeczy zaczna sie od 3 roku. na razie to mamy pelno laborek, cwiczen i jakichs pierdol.

dlatego uwazać na uczelnie. Nie byle gówniana ale z renomą to i kierunek jest niezły ;)

ja kiedys na laborkach zwalilem cwiczenie jak mialem BZT i baba sie ze mnie smiala ale odziwo mi zaliczyla i na koniec 4 dostalem!!!!:) nie wiem za co jak same troje miałem