Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kornelk_a

Tabletki anty i dolegliwość intymna, może jakiś probiotyk???

Polecane posty

Zaczęłam brać tabletki anty i odczuwam swędzenie miejsc intymnych, tuż przy "wejściu" , nie moge umyć się w mydle bo mnie piecze, tylko w żelu intymnym.Smaruję sie Clotrimazolum i nie wiem czy brac jakieś probiotyki, mam Lacidofil w domu, czy może kupić jakieś globulki? Czy spotkałyście się z taką dolegliwością przy atykoncepcji hormonalnej?

Gość tak może być
http://www.zdrowieintymne.pl/z,6,51,0,Grzybica-pochwy-spowodowana-stosowaniem-antykoncepcji-hormonalnej więc kup jakiś probiotyk, ja kupiłam Lacton Forte za 10 kapsułek 9 zł.

Na Twoim miejscu stosowała bym probiotyki doustne cały czas, przy antykoncepcji jest to wskazane, od czasu do czasu możesz zapikować sobie dopochwowo lactovaginal, działa miejscowo kolonizując pochwę bakteriami kwasu mlekowego. Pozdrawiam

Gość lady bronka
często natykoncepcja hormonalna powoduje infekcje. poza clotrimazolum zastosuj lactovaginal dopochwowo, albo jesli wolisz doustnie provag, to probiotyki ginekologiczne. no i umów sie do ginekologa albo idz do rodzinnego, bo leki sa receptę niestety.

Gość lubańska
niestety podczas brania tabletek anty kobiety czesto mają problemy intymne. provag doustnie powinien wspomóc organizm i zapobiec takim sytuacjom. oczywiście obecną infekcje trzba wyleczyć.