Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studeeeeeeeeeeeeentkaaaaaa

POZNAN vs WROCŁAW - krótko i na temat.

Polecane posty

Studiuję w jeszcze innym mieście i chcę się przenieść na rok na inną uczelnię w ramach programu MOST. Które miasto polecacie bardziej i dlaczego?

Gość grgrwwrrw
Wrocław. W Poznaniu w nocy lata niejaka Nox, atakuje ludzi i wysysa z nich krew.

Gość bassiia
Poznań, te koziołki z Poznania to faceci ciacha z siusiakami olbrzymami

Gość last paradise
Wrocław- większy od Poznania, bardziej wielkomiejski, fajni ludzie, blisko do gór, nocą nie zasypia w przeciwności do Poznania.

Gość frig grig
Poznan tez nie zasypia, fajne miasto ;)

Czyli narazie 2/2, proszę o więcej opinii!

Gość asiulka9247
POZNAŃ. Miasto studentów, fajne puby, bary, kawiarnie, galerie. Większość uczelni w centrum miasta i wszędzie blisko. Fajni ludzie. Dużo zieleni, no i miejsc do odpoczynku/nauki na świeżym powietrzu (tj. Park Wilsona, Ogród Różany, okolice Warty i wiele innych parków, lasków itp.).

Gość PolaRaksaIPiesSzarik
Poznań to typowo studenckie miasto- nie ma studentów- pustoszeje. Zależy jaki kierunek wybierasz. Zobacz w rankingach jakie są statystyki konkretnego wydziału w porównaniu do innych miast. Ja studiuję w Poznaniu i nie zamieniłabym tego miasta na inne. No, chyba, że na Wrocław...

poznan to taka duza wies, taki slupsk razy 4. nic tam nie ma oprocz czystych chodnikow. jezeli kreca cie czyste chodniki to studiuj w poz, jezeli jaraja cie imprezy w rynku i okolicach ktore i tak znudza ci sie po 1 roku to wroclaw. We wroclawiu jest brud, ale zdecydowanie wiecej ludzi niz w poz, wiecej sie dzieje (wiem ze to dla wielu atut chociaz dla mnie osobiscie to minus). Duzo czarnuchow, koreancow niemcow i skandynawow to tez wroclaw. Ja studiowalem na am to czasem mi sie wydawalo ze jestem w jakims damaszku bo kurwa wiecej bylo kebabow i innych na tzw english division niz polakow

Jestem z Poznania i nie uwazam chodnikow za czyste. Poznianscy tramwajarze sa wredni, a do tego jest masakrycznie drogo. Nie polecam

Gość gość
Weź SPADAJ z tymi kolejnymi tematami o tym samym. Nie rozumiesz odpowiedzi, że zakładasz ciągle nowe wątki?