Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Urodzę hipopotama ?

Lekarz chyba się pomylił

Polecane posty

Gość Urodzę hipopotama ?

Byłam w czwartek u lekarza, był to wtedy 18 tydzień i 4 dzień ciąży. Według USG wyszło, że płód ma 2700 g. Chciała teraz zobaczyć czy to dużo czy mało, więc poszperałam w necie i troszkę jestem zszokowana. Znalazlam coś takiego: 9-10 tydzień - 5 g 11-12 tydzień - 12 g 13-14 tydzień - 25 g 15-16 tydzień - 80 g 17-18 tydzień - 150 g 19-20 tydzień - 260 g 21-22 tydzień - 350 g 23-24 tydzień - 540 g 25-26 tydzień - 900 g 27-28 tydzień - 1100 g 29-30 tydzień - 1360 g 31-32 tydzień - 1800 g 33-34 tydzień - 2250 g 35-36 tydzień - 2750 g 37-38 tydzień - 3100 g 39-40 tydzień - 3600 g Hmm... więc chyba za dużo. Sama nie wiem. Martwić mnie to jakoś specjalnie nie martwie. Tygodnie na pewno sa dobrze policzone także tu pomyłki nie ma, ale ta waga ? Czy to może znaczyć, że urodzę giganta ?

Gość xyzzzzzzzzzz
Lekarz Ci powiedział, że płód waży 2700g? Może chodziło o 270g

Gość a co z ciebie za sierota
nie zapytalas lekarza skad taka waga u dziecka?masz jezyk w buzi,wiec bylo zapytac.dziwia mnie takie niezaradne kwoki.jak ty dziecko wychowasz jak boisz sie buzie otworzyc?

Gość nimma
no na pewno nie 2,7kg.

i masz racje,urodzisz SŁONIA.skoro ojciec słon,matka słon to kanarka przeciez nie urodzisz :-)

podejrzewam, ze na wizycie autorka nie znała jeszcze tych tabel i możliwej wagi płodów -ogólnie mówiąc, więc o co miała pytać? przyszła do domu i na spokojnie sprawdziła, mogła jedynie zapytać czy ta waga jest ok jeśli miało by to być 270 g to odpowiedziałby jej, ze ok, a ona i tak by sprawdzała w wykresach i zpaytała tu dzisiaj

Gość Urodzę hipopotama ?
Kurde o jedno 0 za dużo napisałam. Chodziło mi 270 g

Gość Urodzę hipopotama ?
a co z ciebie za sierota - na oczy mnie nie widziałaś, ani męża mojego więc skąd takie wnioski, a swoją drogą hipopotam to nie słoń, wróć się do przedszkola.

ta,jest w ciazy i nie wie jak duze dzieci rodza sie.....chyba ze u niej w rodzinie wszystkie maja na starcie po 7kg.

Gość nimma
usg nie waży dziecka -waga jest szacowana na podstawie wymiarów dziecka. a tu łatwo o pomyłkę.

no i problem wyjaśniony mój młody też był troszeczkę do przodu z waga, ale to tylko sa pomiary z usg a nie właściwe, drobny błąd może się wkraść młody miał wagę ok 3600 kg, wiec jakimś gigantem nie był

ze nie potrafisz rozroznic 270g od 2,7kg.....slon bardziej pasuje do gabarytow jakie podalas w pierwszym poscie

Gość Klaudia 22222
Urodzisz duże dziecko i tyle :-) Mój syn miał 4,5kg :-)

Gość Urodzę hipopotama ?
a co z ciebie za sierota - chyba masz problem z tuszą i musisz się wyżyc na innych, proszę bardzo... Pozostałym dzieki za odpowiedzi :)

Gość Klaudia 22222
Prawie 19 tydz, więc spokojnie. Słonia nie będziesz rodzić :-)

Gość Urodzę hipopotama ?
a co z ciebie za sierota - napisałam pomyłkowo o jedno 0 za duzo, a ty robisz z tego wielkie halo. Jakbym miala na myśli 2,7 kg napisałabym 2,7 kg, a nie 2700 g...

Gość nimma
to tylko szacunki -u mnie w dniu porodu wyszło że dziecko ma 3,5kg a urodził się ponad 4kg.

Gość czytam bo lubię
To bez sensu autorko Twoje pytanie skoro miałaś na mysli 270g...