Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tylko pytam........

Po jakim czasie po urodzeniu dziecka wrocilyscie do pracy?

Polecane posty

Czy 6 miesiecy po pordzie to odpowiedni czas? Czy nie za krotko? Boje sie wypasc z obiegu w pracy i dlatego chcialabym wrocic tam jak najszybciej. Jak bylo u was?

Gość jsnaj
Ja nie wyobrażam sobie zostawić niemowlęcia. Ale to ja. Każdy ma swoje zdanie w tej kwestii. Ja zamierzam z dziećmi być do 3 roku ich życia czyli aż nie pójdą do przedszkola.

asiamt----moge spytac, kto zajmowal sie dzieckiem jak wrocilas do pracy? Czy ciezko bylo Ci sie rozstac z dzieckiem? jsnaj----jezeli stac Cie na to, zeby siedziec w domu, to masz rzeczywiscie szczescie. Ja na to sobie nie moge pozwolic, nie chodzi tu o finanse, choc czesciowo tez, ale przede wszystkim o to, ze mam w pracy szanse rozwijac sie zawodowo. Postanowilismy z partnerem podzielic sie urlopem macierzynskim. Ja pierwsze pol roku, a on drugie.

Gość TakaSobieMama;)
Po 3 miesiacach :(... niestety...

Gość cdn---
gdy małą skończyla pół roku wrociłam do pracy.

taka sobie mama----czyli rozumiem, ze nie karmilas dziecka piersia?

Gość jsnaj
No wypadam z obiegu-wiadomo niestety. Jednakże ja przed zajściem w ciążę przewartościowałam swój świat i to co było kiedyś dla mnie ważne dziś już nie jest. Jak dzieci będą przedszkolakami założę własną firmę i tak będę się realizować. To by się zresztą stało bez względu na fakt posiadania dzieci.

Gość Mozna niestety powiedziec ze
ani na chwile nie przestalam pracowac :( alennie moglam sobie pozwolic na urlop i zajmowanie sie tylko dzieckiem - pracuje na umowe zlecenie. Moja przyjaciolka po pol roku.

młodym zajmują sie babcie cały czas a do pracy wrócić było mi ciężko, ale nie tragicznie, zwłaszcza, ze macierzyński poza pierwszymi 2 miesiacami był dla mnie wspaniałaym doświadczeniem, wydarzeniem, odpoczynkiem i "zintegrowaniem" z dzieckiem nie chciało mi sie wracać z tej "laby', a i bardzo żal było mi młodego, ale, ze ma świetną opiekę to wcale nie bałam sie o niego, przynajmniej tu byłam spokojna, ze jest w doskonałych rękach

Gość TakaSobieMama;)
Karmilam przez 3 miesiace... pozniej przez 2 miesiace jeszcze sciagalam mleko i dostawala ale tylko raz dziennie bo za malo mleka mialam... przy zadkim sciaganiu to bylo do przewidzenia.

czyli powrot po 6 miesiacach jest standartem u wiekszosci kobiet. jsnaj----zycze powodzenia:)!

Gość jsnaj
Dziękuję:)

Gość Pomidorek koktajlowy...
do pracy wrocilam jak corka miała 4 tygodnie. Oczywscie nie pracowalam po 8 godzin dzien w dzien, duzo pracowalam w domu ale musialam jezdzic do biura i byc dostepna.

Gość jsnaj
Swoją drogą chore to wszystko. Moja koleżanka jest przedszkolanką. Wróciła do pracy. Zostawiła swoje dziecko z opiekunką by opiekować się dziećmi innych ludzi. Nie mówię, że to złe ale właśnie, że dziś ludzie nie mają wyjścia i czasem dochodzi do takich paradoksów.

a czemu odrazu do paradoksów? przedszkolanka to zawod, praca i zarobek. Kolezanka nie opiekuje sie cudzymi dziecmi charytetywnie tylko tak zarabia na zycie. Wiec co w tym dziwnego, poprostu wraca do pracy.

Gość mireczkowataa
po macierzyńskim i zaległym urlopie, czyli jakieś 6miesięcy. Dzieckiem zajmuje się opiekunka.

Gość jsnaj
Wraca do pracy, której sensem jest pilnowanie dzieci innych rodziców, którzy też muszą pracować.

Gość dfadsgag
ja wróciłam w sumie po miesiącu, po dwóch tak na serio ale ja mam własną firmę i w sumie już po tygodniu siedziałam z kompem (jestem webmasterem i grafikiem), ogólnie to pakuje małego do samochodu i jadę do firmy albo pracuje w domu, mam opiekunkę do pomocy cały czas

Gość dfadsgag
ale ja na ponad 2 lata przed dzieckiem zdecydowałam sie na własną firmę zeby właśnie móc pracować i opiekować sie dzieckiem, dla mnie samo siedzenie w domu to byłaby tortura ale nie posiadanie dzieci również więc chciałam to jakoś pogodzić i chyba się udało

ja tez sobie nie wyobrażam żeby siedzieć w domu, zwariowałabym. Kocham swoja prace, poprostu uwielbiam ją, to mój zywioł, adrenalina. Jakos udaje mi sie pogodzic prace i dziecko. Czasami pracuje 12 godzin ale czasami robie sobie wolne i jestem w domu. Różnie to bywa.

Gość dfadsgag
no ja mam podobnie jak pomidorek a moge zapytać z kim zostawiasz dziecko i gdzie pracujesz?

dziecko jest z nianią. a pracuje jako negocjator handlowy - negocjuje umowy dla swojej firmy. Jezeli wypadne z tzw. obiegu to po mnie, dlatego musialam tak szybko "wrocic" do pracy.

nie wróciłam jeszcze a syn ma 26 miesiecy ;) nie mialam do czego wracac a teraz nie moge znaleźć pracy i żałuje i nie - są plusy i sa minusy jak zawsze

Gość mireczkowataa
avent, a dlaczego piszesz 26miesiecy a nie dwa lata? Tak z ciekawości pytam.

Gość fgvbhjnmkl,;
po maciezynskim czyli po 5 mcach

Gość Deysyy
A ja siedze z mala 3 lata juz w domu jak sie dostanie to we wrzesniu pojdzie do przedszkola. Pracuje razem z mezem mamy wlasna firme wiec maglam sobie pozwolic na zostanie w domu. A teraz przezywam fakt ze mam wrocic do pracy bo padlo mi chyba na glowe i nie wyobrazam sobie dac malej do przedszkola ona nawet u dziadkow placze i isc do pracy

wróciłam po macierzyńskim i urlopie, potem firma padła a teraz świruje - ja chce do pracyyy !!!! i pomyśleć że w pierwotnych założeniach miałam zamiar siedzieć z dzieckiem do 3 lat - teraz mam nadzieje że to się nie ziści :P

dlacvzego w miesiacach >ot tak, bez namyslu ;) nie chce mi s ie pisac, że ponad dwa lata siedze w domu, jakos źle brzmi ;)