Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tamaarka

Czy mogę być w ciąży!?

Polecane posty

Gość Tamaarka

Biorę tabletki od tygodnia, pierwszą łyknęłam 1.dnia cyklu i w tym czasie się kilka razy kochałam bez gumki, bez wytrysku we mnie.

Gość ????????????????
?????????????????????????????????

Gość anet7
teoretycznie nie powinnas zajsc

Gość Tamaarka
Czemu tylko teoretycznie? :-(

Gość yyyhmyyy
Dziwne, skoro myślałaś o antykoncepcji, to mogłas jeszcze na sam początek zastsować też gumkę. Przecież zanim tabletki zaczną działać, to nawet tak na czystą logikę bym się dodatkowo zabezpieczyła

Gość SprintCaps
A czy nie jest przypadkiem tak że jeśli pierwszą tabletkę wzięła 1 dnia cyklu to zabezpieczenie ma od razu?

myślę ze to raczej niemożliwe. Jak brałam tabletki to juz na drugi dzien kochałam sie bez gumki i wytrysk we mnie. i w ciąże nie zaszłam. Teraz mam gorszy problem.Około 5 lutego odstawiłam tabletki YAZ które brałam przez około pół roku. Krwawienie z odstawienia pojawiło się 7 lutego.Na pierwszą miesiączkę czekałam do 9 marca. Dziś już 10 kwietnia a ja nie mam miesiączki i strasznie się schizuje. W tym czasie wspolzyłam z prezerwatywą dzien po miesiączce w marcu i 23 Marca był taki mały kontakt (członek w pochwie na chwile, brak wytrysku), Ale nic z tego nie wyszło. Dzis zrobiłam test ciązowy z porannego moczu i ciązy nie wykrył. Co o tym myslicie??Dodam że nigdy nie miałam regularnych miesiączek.czy brak okresu to wynik odstawienia tabsów?Któras miala podobnie?? Oszaleje...

Gość yyyhmyyy
Idź do gina na wywołanie. Jeśli test negatywny to w ciąży nie jesteś. To że nie masz okresu to nie jest normalne, są na to leki, lekarz Ci zapisze i miesiączka szybko się pojawi. Nie ma co schizować, tylko działać.

Gość yyyhmyyy
SprintCaps - nie jestem pewna, ale ja biorę zastrzyki antykoncepc. skład podobny do tabletek, ba, nawet mają większą gwarancję że nie zajdę w ciażę, w porównaniu to tabletek, a mimo to lekarz kazał mi używać dodatkowego zabezpieczenia przez tydzień od czasu podania zastrzyku.,

no jutro idę właśnie... ale schiz jest straszny. Niby ciąza niemozliwa ale takie mnie mysli nachodzą....poobolewa mnie juz brzuch na dole...jak zrobilam ten test jestem spokojniejsza ale puki okresu nie dostane to w 100% sie nie uspokoje...

Gość Tamaarka
ANAstazja508, skoro test nic nie wykrył po terminie spodziewanej miesiączki to raczej nie ma szans na ciążę. A jeśli denerwujesz się brakiem miesiączki to idź do gin po pomoc. Ja dziękuję za pocieszenie że napisałaś o tym wytrysku w tobie już 2 dnia kiedy zaczęłaś brać tabsy. Ja szczerze mówiąc zasugerowałam się ulotką i tam o dodatkowym zabezpieczeniu pisze tylko w wypadku kiedy tabletki bierze się w 2,3,4 lub 5 dniu cyklu. Ale jak poszperałam w internecie to zauważyłam wiele opinii na ten temat, niektórzy piszą że dopiero 2 paczka zabezpiecz itp, a teraz mam schizy .... :-(

nie schizuj się broń Boże :D !! ja też chyba na 5 tabletce z pierwszego opakowania uprawiałam sex z moim chłopakiem bez zabezpieczenia :D . w sumie okresu jeszcze nie mam , bo za kilka dni powinien byc, ale ciąża niemożliwa , jeżeli bierzesz o określonej porze i nie pomijasz tabletek to bądź spokojna ! ;d

Gość Tamaarka
Dzięki za pocieszenie:* stresuje się troszkę bo chyba już po 2 tabletce odbyłam stosunek...:(

ja to się tak stresuje ze prawie pod sufitem chodze:) więc Cie rozumiem ale Tamarka przeciesz mowilas ze wytrysku w Tobie nie bylo to tymbardziej nie masz powodów do obaw:)

Gość Jolantunia
A ja wlaśnie tez zaczynam tabsy też i jestem ciekawa od kiedy można już tak naprawdęzaszaleć że np 10 wytryskow do cipki w ciagu jednego dnia i szans na ciąze 0,00000000000000000000000000001%????

Gość he4r
Hmm, Jolantunia; już od pierwszego dnia można się spuszczać do środka chyba?

Gość Kika254
A ja zaczęłam tabsy 5 dni temu (1 dawka w 1 dzień krwawienia miesiaczkowego) i dziś spotykam się z chłopakiem. Czy ktoś może mi napisać czy już możemy sie kochać bez gumki? Bo wcześniej tylko guma a dziś chciałam mu zrobic niespodziankę.

Gość Kika254
pliska odpiszcie

Gość nimma
poczytaj sobie ulotkę to się dowiesz.

Gość PaulinqxD
To i ja zadam pytanie... ;p Mam zamiar niedługo wybrać się do gin żeby przepisał mi jakieś tabsy. Będą to moje pierwsze tabletki anty. WIĘC JAK TO JEST; Czy rzeczywiście możemy zaufać ulotce z której wynika że jeśli pierwsza tabletka zostanie przyjęta w 1 dniu krwawienia? Czy też przy 1 opakowaniu trzeba dodatkowo stosować ogumienie? ;d

Gość nie ma stuprocentowej
metody, poczytaj ulotki:)

Gość PaulinqxD
ale czy jestem zabezpieczona po 1 dniu?

Gość Qjii
Hej. Tylko mnie nie straszcie że tbsy nie działają od 1 tabletki?!!!! Ja nie dawno zaczęłam przyjmować tabletki anty i chłopak we mnie kończył kilka razy od tego czasu. Niedlugo mam 7dniowa przerwę. Z tego co wywnioskowalam po ulotce to zabezpieczenie mam od razu! ?!?!??!?!?! :(

Gość Qjii
Hej. Tylko mnie nie straszcie że tbsy nie działają od 1 tabletki?!!!! Ja nie dawno zaczęłam przyjmować tabletki anty i chłopak we mnie kończył kilka razy od tego czasu. Niedlugo mam 7dniowa przerwę. Z tego co wywnioskowalam po ulotce to zabezpieczenie mam od razu! ?!?!??!?!?! :(

Gość Qjiiiiii