Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samajuzniewiem

Jak sprawdzic czy na dziecko sa pobierane benefity w UK?

Polecane posty

Gość samajuzniewiem

Czy w ogole jest taka mozliwosc? jestem teraz w pl, moj facet siedzi juz kilka lat w uk, jakis rok temu zlozyl aplikacje o benefit na dziecko i wg niego jeszcze nie zostaly mu przyznany, bo procedury tak dlugo trwaja... wierzyc mi sie nie chce w takie bzdury, wszyscy dostaja tylko on nie ile teraz w ogole wynosi benefit na kilkuletnie dziecko? i jak ja mam sprawdzic, czy on mnie nie oszukuje? a raczej od kiedy mnie oszukuje i na jaka kase mnie juz oszukal. nerwy mnie biora bo ta kasa miala byc na dziecko, a dziecko nie dostalo ani funta

Gość nie sprawdzisz
nie masz szans z PL sie dowiedziec :O

Gość jhkhkjh
procedury nie trwaja rok, o wiele szybciej sa decyzje wiec sie robi w huhu :) zapytam dzisiaj szefa czy da sie sprawdzic czy bierze ten twoj maz benefity, ale sadze ze jedyne wyjscie to zadzwonic do revenue

Gość swirek72
mó yeż tak mówił , i pewnego dnia otrzymałam pismo z polityki społecznej albo coss podobnego , i wtedy okazało się że on pobiera na małego , poszłam do sądu i przyznał mi alimenty i zasiłeg angielski , powiedzmy że się wywiązuje bo zasiłek jest około 400 a mi daje 250 i musiał mi oddać z iluś tam miesięcy

Gość nie sprawdzisz
jhkhkjh nikt jej nic w revenue nie powie :D Puknij sie w glowe, ja tez moge zadzwonic, nasciemniac i dowiedziec sie o kim chce i co chce. Nie ma szans! A na dziecko nie przebywajace na terenie UK spokojnie procedura moze trwac ponad rok. SPrawdzaja czy sa pobierane zasilki w PL, zanim wydadza decyzje. Nie wiem tez czy juz zostala wprowadzona ta zmiana czy dopiero bedzie, ze CB bedzie placony TYLKO na dzieci mieszkajace w UK.

Gość i po boluuuuuuuuuuuu
oczywiscie ze sie dowie!!! dzwonisz podajesz nazwisko adresik mowisz ze dziecko nie przebywa w uk i pan chce pobierac je nielegalnie i zaraz sprawdza lobuza hehe. nazywa sie to benefit froud . tu masz lnika i 3 opcje zeby to zglosic jedna z nich jest opcja w ktorej pobiera ktos benefity na dziecko i parntera ktorego nie ma.https://secure.dwp.gov.uk/benefitfraud/

Gość i po boluuuuuuuuuuuu
oczywiscie ze sie dowie!!! dzwonisz podajesz nazwisko adresik mowisz ze dziecko nie przebywa w uk i pan chce pobierac je nielegalnie i zaraz sprawdza lobuza hehe. nazywa sie to benefit froud . tu masz lnika i 3 opcje zeby to zglosic jedna z nich jest opcja w ktorej pobiera ktos benefity na dziecko i parntera ktorego nie ma.https://secure.dwp.gov.uk/benefitfraud/

Gość SPRAWDZISZ I UDUPISZ!!!!!!!!

Gość samajuzniewiem
Dziekuje za odpowiedzi teraz zastanawiam sie nad jeszcze jedna kwestia, a mianowicie, czy on w ogole aplikowal, bo znalazlam w papierach oryginal aktu urodzenia(ten sam, ktory mu dalam do aplikacji) tak wiec,czy do aplikacji potrzebny jest oryginal aktu urodzenia dziecka, czy wystarczy kopia i potwierdzenie zgodnosci z oryginalem? nie wiem co gorsze, to, ze zlozyl i mnie robi w babmuko, czy to ze olal sprawe i nie zlozyl, tak zle i tak niedobrze:-O

Gość jak co gorsze?
jeśli pobiera to powiedzmy od poł roku to znaczy że ukradł już 2500pln jak nie pobiera to chyba lepiej

Gość ogarnij sie...........
moze dostac rodzinne czyli child benefit -wstecz zaplacony za 3 miesiace,pod warunkiem ze ty nie pobierasz rodzinnego w polsce

Gość samajuzniewiem
nie pobieram rodzinnego w pl, bo wedlug polskiego prawa jestem za bogata (dobre sobie :-D ), dlatego benefity na dziecko mialy byc z uk, bo on tam pracuje i placi tam podatki

Gość mozesz sobie gdybac
ale sie nie dowiesz. Revenue nie udzieli ci takieh informacji bo jaka maja pewnosc, ze jestes matka dziecka? :O Musisz sie dogadac z facetem. ALe dziwne jakby zatrzymywal te kase, przeciez to ok 80 funtow miesiecznie wiec grosiki :O

Gość samajuzniewiem
a z tym aktem urodzenia ktos sie orientuje? powiedzialam mu , ze jak da rade to zeby dal kopie, ale wszedzie jest napisane ze ma byc oryginal wiec jak to jest? moze dostaje i sie nie przyznaje , a potem bedzie pieprzyl, ze zaoszczedzil :-O

Gość szkotka uk
nie pamietam dokladnie ale skoro jest napisane ze oryginaly to napewno kopi nie przyjma. A moze wlasnie wyslal kopie i dlatego to tyle trwa bo odrzucili na inna kupke i zajmuja sie tymi ktorzy wyslali prawidlowe podanie

Gość sharronnek
aplikowałam o CB i zaraz ci wyjażsnie.Procedura może trawać rok a nawr dłużej.wysyłasz do nich oryginał aktu urodzenia , ale oni ci go odsyłają po skopiowaniu u nich .Jesli dziecko jest w PL to oni go będa wzywali do przedstawienia druku E chyba 4 czy z innym numerkiem, wystawiony przez polska stronę w którym potwierdzi się że nie pobierasz kasy na dziecko w PL a tym samym on może pobierać tam.Ja czekałam na kase 1,5 roku ale wyrównali mi od dnia złożenia wniosku.

Gość cfghfhfh
do -> nie sprawdzisz nie taki informacje wyciagamy od urzednikow, to nie polska, ze trudno cokolwiek sie dowiedziec a do CB potrzebny jest oryginal aktu urodzenia, tak jak ktos tam wyzej pisal

Gość hahahaha.....
Powodzenia! Niech te madrale twierdzace, ze dowiedza sie o cudze sprawy w Revenue zadzwonia dzisiaj i sie dowiedza. Hahahaha! Urzednik nie tylko stracilby prace ale odpowiadal karnie za podanie informacji osobie trzeciej. To raz. Dwa, ze czekac mozna nawet ponad rok a wyrownuja tylko za 3 miesiace. Akt urodzenia jest odsylany, to nie Polska gdzie gromadzi sie dokumenty nie wiadomo po co. Trzy, dziecko przebywa w PL co wydluza dodatkowo cala procedure.

Gość procedur moze trwac rok
a nawet dluzej wiec nie ma co panikowac

moj tata jest w uk od 2005 roku jakos chyba w 2007 czy w 2008 rodzice zdecydowali ze lepiej ebdzie jak tata bedzie miec rodzinne z uk i to tak trwalo, dobre kilka jak nie kilkanascie miesiecy musieli sprawdzic czy w polsce nie ma pomocy na dzieci, itp pozniej dostal kase wstecz na siostre ma 15lat, dostaje cos ok 80funtow

Gość fdghgfghjhjkhj
Mylisz sie!!!!!!!!!!Moja sasiadka stracila wszystlkie benefity ktore pobierala w ciagu 2 miesiecy!!!!!!!!!!! od telefonu!!!!!!!!!! sprawdzaja wszystko, nie prawda ze trzeba dlugo czekac.