Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość quleczka z gdaskaaaaaaaaa

Karmienie piersia a dieta

Polecane posty

Hej dziewczyny!! Jak milo przeczytac,ze nie tylko ja mam mega problem z waga. Przytylam w ciazy 26kg i jest ciezko. Od miesiecy powtarzam sobie, ze o djutra....i niestety tylko na ym sie konczy:(( Kiedys stosowalam diete kopenhaska i bylo ok...troche tylko nerki mnie bolaly. Moze za malo wody....czy mozna oprocz kawy pic wode?? Poza tym mam pytanie z innej beczki: karmie piersia...czy moge sotsowac te diete? Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za Was....dzisiaj ide do sklepu po zaopatrzenie;) anka

Gość Chyba cie..
powalilo kobieto! Jedz mniej zdrowo z mysla o dziecku by dostarczyc mu tego co potrzebuje a schudniesz blyskawicznie- bialo, warzywa i owoce- w nich znajdzie wszystko co potrzebuje do prawidlowego rozwoju a Ty tak jedzac schudniesz rowniez... Kopenhaska... ile masz lat ze tak glupio podchodzisz do zycia?? Powodzenia

jedz zdrowo i mysl o dziecku anie o sobie, na odchudzanie przyjdzie czas. zgadzam sie z poprzedniczka postu

Gość wrwrwr
zainteresuj się założeniami diety plaz połudna ( south beach) lub montigniaca to jedyne znane mi diety, które można stosowac w czasie karmienia

Witam, po co od razu wyzywac!! Nie bede stosowac tej diety bo wiem, ze nie moge i tyle! Po poprzedniej ciazy tez nie stosowalam. Latwo tak osadzac! Jakbym jadla mniej to nie pisalabym tutaj gdyby to bylo takie latwe.

Witam, podczas karmienia piersią lepiej większą uwagę skupić na potrzebach dziecka i Twojego organizmu (wycieńczonego intensywnym wysiłkiem, jakim jest przebyta ciąża oraz karmienie i opieka nad dzieckiem). Dieta kobiety karmiącej już i tak wymusza na niej pewne ograniczenia (musisz wykluczyć produkty wzdymające, ciężkostrawne itd.), ale możesz podejść do tematu z rozsądkiem. Jedz 5 posiłków w ciągu dnia, dużo warzyw, 2-3 owoce w ciągu dnia, ciemne pieczywo i pełnoziarniste produkty, chude mięso. Nie ograniczaj sobie drastycznie kalorii, to tylko sprawi, ze będziesz bardziej zmęczona i dodatkowo obciążysz organizm. Staraj sie nie podjadać między posiłkami i nie pić zbyt dużo słodkich soków. Mają sporo cukru i są dość kaloryczne. W razie dalszych pytań zachęcam do kontaktu poprzez e-mail (monikach@diety.poznan.pl) Dieta Kopenhaska w tym momencie nie jest najlepszym pomysłem (ani żadna restrytkcyjna, monotonna dieta, która obiecuje szybką utratę wagi). Zazwyczaj wszystkie tego rodzaju diety kończą sie efektem jojo i powodują osłabienie organizmu. Pozdrawiam, Monika Chrzanowska www.diety.poznan.pl