Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bezradna...

krostki na policzkach

Polecane posty

Witam! Mam dziecko w wieku rok i 3 mies. Mój synek od jakichś 2 mies ma takie dziwne krostki na policzkach i są dziwne dlatego że gdy synkowi jest gorąco to robią się one czerwone a gdy jest normalnie lub na powietrzu to stają się te krostki mniej widoczne. Co to może być? Może ktoś miał taki przypadek, pomóżcie! Stosowałam różne kremy i maści i nic

Gość Ty tak na serio pytasz??
Potówki pewnie.Przegrzewasz dziecko stąd się to bierze.

zawsze ubieram dziecko tak samo a wcześniej tego nie było.A tak w ogóle to potówki zazwyczaj pojawiają się też na szyi a tu tylko na policzkach i raz bardziej czerwone a raz mniej

Mam dziecko przecież to wiem jak potówki wyglądają.Wcale nie muszą sie też na szyi pokazywać.Wiesz wcześniej mogło mu być ok w tym ubraniu ale teraz z wiekiem zwyczajnie mu za gorąco!

to że robią się czerwone, jak jest gorąco - to normalne :) pytanie skąd ma te krostki ?? moze od jedzenia, jakieś uczulenie ? może od leków, czasem od antybiotyków wyskakuje kaszka na policzkach. ( a może od tych maści, ktorymi smarujesz buzie? jakis nowy krem ? ). myśle, ze to nic groźnego

moje dziecko wcześniej było na bebilonie pepti potem gdy skończył rok dawałam normalny bebilon i było ok, potem przeszłam na bebiko bo chciałam żeby było taniej i wtedy to się pojawiło, ale gdy tylko to zauważyłam to powróciłam do bebilonu ale krostki nadal zostały. od kremów na pewno nie bo już wcześniej był takimi smarowany i nic się nie działo

Podpowiedzcie mi jeszcze jedno, czy uwarzacie że to jest za ciepłe ubranie gdy wkładam dziecku gdy siedzimy w domu body z krótkim rękawkiem jakaś na to bluzeczka, spodenki wygodne i skarpetki. bo ja uważam że nie. A gdy wychodzimy na podwórko to zakładam rajstopki, spodnie, na bluzeczkę bluzę i kurtkę zimową jeszcze

Ja już swojemu nie zakładam rajtuz,kurteczkę nosi letnią,do tego koszulka z krótkim rękawkiem i bluzka.W domu albo krótki rękawek albo bluzeczka z długim.

wiec moze zmiana mleka powoduje te krosty, czyli jest jakas nietolerancja ? ale jesli objawia sie tylko krostkami, to się ciesz :) moje dziecko jest alergikiem, bo mleku wyskakuja mu plamy na calym ciele, szczegolnie na nóżkach, ma biegunki i nie śpi z bólu brzuszka w nocy.... natomiast ubierasz za ciepło na dwór, zdecydowanie ta kurtka zimowa powinna juz lezec na dnie szafy ;) rajtuzki ubieram tylko pod cienkie spodnie i przeciwdeszczowy kombinezon . Teraz u mnie wieje, wiec zakladam polarowe spodnie a na bluze przejsciowa, wiosenna kurtke. Zimowe mam juz pochowane

a ile twoje dziecko ma wieku? i przy takim ubieraniu nie choruje ci? wydaje mi się ze dla takiego dziecka jak mój syn to jeszcze trzeba zakładać rajstopy bo przecież nie puszcze go na spacer w samych spodniach i skarpetkach, no i oczywiście butach.

A i jeszcze dodam że zakładam mu czapkę nadal zimową bo jakoś boje sie że przez duży wiatr nawieje mu w uszy. Nie wiem może źle robie. Ale widze że matki inne też jeszcze ubierają tak swoje dzieci

nie wiem czy to było do mnie pytanie ? moj syn ma 2 lata i 2 miesiace, nigdy specjalnie ciepło go nie ubierałam. Chociaz w domu zawsze nosi cieplke urania, bo mamy raczej chłodno

e nie, zimowa czapa ?? kazda matka robi inaczej, jak chodze na plac zabaw to widze i dzieci b ez czaoek i z letnimi czapkami i z zimowymi, bo kązdy na swój sposób interptetuje pogode. ja najchetniej ściagam czapke synkowi, chyba ze wieje to zakladam na uszy zwykła, cieńką teraz

O ten wiek to pytałam "ty tak na serio pytasz" bo zdziwiło mnie te ubieranie. "awent" a może coś polecisz jakiś krem zeby to znikło

Właśnie z takiego ubierania jest najwięcej chorób u dzieci.Dziecko się zgrzeje na dworze,wiaterek zawieje i choroba gotowa.Mój ma 4 lata(ur w styczniu)I mając te 1,3 mies też tak go ubierałam jak teraz.Nigdy mi nie choruje.JAkiś katarek czy kaszelek to norma o tej porze roku,ale poważniejszych chorób nie było.

To uważacie że te krostki na policzkach mogą być od przegrzania? A i jeszcze jedno lekarz gastrolog podpowiedział mi że może być uczulony na dodatki czyli jakieś barwniki w wędlinach i tak dalej ale już sama nie wiem przecież wcześniej też jadł wędliny i inne rzeczy i tego nie było a po drugie to te krostki już długo się utrzymują

mój też ze stycznia ;) zeby krostki znikły ?? cieżko mi coś doradzić, bo nie znam przyczyny Jesli to jest reakcja skórna na mleko labo inny pokarm, to musisz to wyeliminowac z diety, to znikna objawy. jesli potówki, to wiadomo:) ja na skórne problemy u syna mam Cutivate, ale to sa sterydy na recepte.I stisuje bardzo mało, tylko jak synka bardzo swędzi skóra, bo kremowanie nic nie da, jesli problem jest wew. organizmu.Pozdrawiam

Nie wiem jaka jest u ciebie ale u mnie jest naprawdę ciepło.

Poważnie tak ubierasz? Mój synek ma 13 mcy a ostatnio miał takie ubranie na Wielkanoc jak śnieg leżał, a bluzę tylko dlatego że kurtkę zimową miał cienką... Na co dzień jak jest powiedzmy 13-18 st. jak ostatnio bywało, spodnie jakieś niezbyt cienkie, chętnie z bawełnianą podszewką, krótkie body, bluzka bawełniana- domowa i do tego cienka kurtka, czapka tylko jak nie ma słońca i wieje, i to też cienka... wczoraj biegał w bawełnianych spodenkach, bawełnianej bluzeczce i do tego kamizelka cienka, ale z polarem, nic więcej, po co czapka?... Ale fakt że ubierają ludzie róznie, mam pełen przegląd- od dzieci w zimowych kurtkach, czapach i rajstopkach, po dziewczynki w legginsach i tunikach (to z wczoraj). A co do krostek- może być od zmiany mleka, jeśli wtedy wyszły. Ja synka myje Emolium (jakiś czas próbowałam przestać ale były problemy), nie dolewam do wody tylko na rękę i w ten sposób myję. A buzię smaruję w razie potrzeby, ale przynajmniej po kąpieli, kremem LIpobase- jest świetny i bardzo pomaga na podrażnienia. U nas niestety takie krostki długo potrafiły się trzymać... jak był maleńki miał ostre uczulenie i wysypka na buzi bardzo się paskudziła, takie jakby rozdrapane miał, położna mówiła żeby to wysuszać przemywając delikatnym roztworem szałwii i smarować kremem o którym pisałam.