Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomózcie praca bez umowy

Jak to wpisać w CV?

Polecane posty

przez kilka miesięcy pracowałam dla pewnej firmy. Nie dostałam jednak nigdy żadnej umowy, miała to być umowa zlecenie, ale ostatecznie nigdy nie podpisałam takiej umowy. Trochę mnie przewalali jeśli o to chodzi. Ale kasę wypłacali. A ja pracowałam więc doświadczenie zdobyłam. Nie była to też praca ciągła, około 90 godzin miesięcznie. Bardzo mi ułatwi szukanie pracy gdy wpiszę to, bo oprócz tej pracy nie mam żadnego doświadczenia i moje CV świeci pustkami. Także to by się bardzo przydało by zostało uwzględnione w CV. Poradźcie mi jak mam to wpisać do mojego CV. Pracowałam jako mencherdiser.

Gość dfsfdsf
Pracowałam na czarno w firmie X. :classic_cool:

Gość jhajdh
Nie masz na to dowodów więc przyszły pracodawca może Ci uwierzyć tylko na słowo, że pracowałaś.

Gość mnio
ale cóż ci da że wpiszesz skoro żadnego dowodu na to nie masz. ani umowy ani referencji

Gość vi---
nie czytaj bzdur powyżej. Wpisz normalnie - jakie miałaś stanowisko i jakie miałaś główne obowiązki. Przeciez nie musisz od razu wpisywać, że miałaś umowę o pracę, zlecenie czy o dzieło. I raczej pracodawca o to nie zapyta. EW. zapyta czemu stamtąd odeszłaś. Wtedy możesz powiedzieć jak było - bez emocji, tylko fakty. Doświadczenie masz - szczególnie na początku szukania pracy to ważne. Nie ma co tego ukrywać

Gość cosiecosiecosie
Ja wpisałam normalnie, powiedziałam o co chodzi na rozmowie. Ale u mnie sytuacja była taka, że pracowałam na czarno za granicą. Doświadczenie oczywiście szybko się okazało, że mam i nikt nie miał wątpliwości co do tego, że pracowałam.

Mam papiery, listę obecności, kartę. Z kosmosu bym tego nie wzięła gdybym nie pracowała. Umowy nie mam, ale nie była to też aż tak wydaje mi się istotna praca by pracodawca wymagał potwierdzenia. Merchandiser to praca w supermarketach polegająca na wykładaniu towaru, robieniu cen itp. Mój chłopak jak szukał pracy nigdy nie wymagali potwierdzeń z poprzednich i nie pokazał umów jeśli chodziło o umowę zlecenie. Chcę pokazać po prostu przyszłemu pracodawcy, że cokolwiek robiłam i jakieś tam pojęcie o tym mam nie idę tak po prostu z ulicy zielona. Gdyby była to moja jedna praca z wielu to bym nie zaprzątała sobie tym głowy by to wpisać do CV, ale jednak to była jedyna rzecz jaką do tej pory robiłam więc pokaże mnie od lepszej strony niż puste totalnie CV ze skończonym tylko liceum i zerowym doświadczeniem. Muszę to jakoś uwzględnić.

Gość cosiecosiecosie
Wpisuj normalnie i się nie przejmuj!

I przy wpisywaniu okresu zatrudnienia mam wpisać przedział miesięczny w jakim byłam dyspozycyjna? bo tak naprawdę jak mówię pracowałam 90 godzin jest to zaledwie 11 dni w miesiącu. Więc przez okres tych 4 miesięcy kiedy tam pracowałam tak naprawdę sumując pracowałam tylko miesiąc. Więc też nie wiem jak wpisać ten okres.

Gość opiopi
Wpisz to bo tu chodzi o doświadczenie a nie o umowy, ja też zawsze w cv wpisywałam wszystko, także pracę na czarno i nogdy nikt w to nie wnikał a poza tym to nie twoja wina że Ci nie dali umowy.

Gość cosiecosiecosie
No jak to :o masz wpisać normalnie od kiedy do kiedy pracowałaś. Resztę jak będą chcieli to dopytają.

Gość opiopi
JA bym nie pisała ile godzin, tylko napisała, ze w ciągu tych czterech mcy byłaś na takim i takim stanowisku w takiej firmie. A reszte zawsze możesz dopowiedziec na spotakniu, przynajmniej wykażesz się komunikatywnością :)

Dziękuję.

Porrzucam Ci garść cennych informacji odnośnie do pisania dobrego cv myślę że spokojnie Ci się przydadzą, przynajmniej ja po przeczytaniu tego artykułu https://www.money.pl/gospodarka/idealne-cv-to-polowa-sukcesu-kilka-slow-o-tym-jak-zdobyc-dodatkowe-punkty-juz-na-starcie-6338538514020481a.html rozjaśniłam sobie wiele spraw dotyczących poprawnego pisania życiorysu. Ogólnie byłam jak się po przeczytaniu go okazuje w tym zielona jak pietruszka ale w sumie człowiek całe życie się uczy. No i teraz koniec końców udało się coś sensownego stworzyć. 

Gość karinka

Zrób sobie ładne CV, możesz skorzystać z gotowych szablonów - ja zawsze biorę z szybkie CV, bo tam są ładne te kreacje. Wpisz normalnie stanowisko i opisz co robiłaś, przecież na wstępie żaden pracodawca nie poprosi Cię o starą umowę, przynajmniej tak mi się wydaje.