Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leśna Zosieńka

Urządzam mały przechodni pokoik i nie mam pomysłu na aranżacje :( Pomóżcie

Polecane posty

Gość Leśna Zosieńka

Mam stary dom po dziadkach na wsi. Układ pomieszczeń jest tam strasznie nietypowy tzw 40 lat temu wszyscy tak budowali domy. Nie chciałam jednak burzyć ścian i przebudowywać całego parteru wiec wszystko pozostanie tak jak były ( przejście z jednego pokoju do drugiego. Rozchodzi sie o nieduży 3,8x 4,2 pokoik przez, który przechodzi sie do salonu. Nie dość, że jest niewielki to jeszcze wiadomo 2 drzwi i okno drzwiowe tarasowe ( wcześniej były 2 okna ale jedno zamurowałam a drugie przerobiłam na wieksze wyjsciowe na taras). Nie chce go za bardzo zagracać wiec pomyślałam o takiej sofie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70214663/ do niej malutki biały fotelik i na prawde malutki stoliczek kawowy a w rogu wstawić zwykłą ale porządną szafe http://brw.com.pl/pl/produkt/4278-szafa+DSZF+2D1S/8-Pok%C3%B3j+dzienny/v/4154 Prosze o szczere opinie nie jestem architektem wnętrz dobrego gustu też nie mam wiec cenna jest każda wasza podpowiedź:)

A jaką funkcję ma mieć ten pokój? Może zrób tam jadalnię, jeśli jest w pobliżu salonu

Gość Leśna Zosieńka
Jadalnia jest przy kuchni a ten ma być ładny i praktyczny bo ta sofa ma funkcje spania wiec będzie to też pokój do spania stąd ta szafa.

Gość Leśna Zosieńka
Może ma ktoś jakieś inne pomysły????

Gość wqedewdwewefw
może kup jakieś 2 regały poustawiaj na nich wszytskie ksiazki jakie masz i dodaj 2 fotele ,albo sofe i dywanik i bedzie rodzinna biblioteczka jakby

Gość wqedewdwewefw
a musi to być pokoj do spania? troche dziwnie by było bo to pokój przechodni ..

Gość wqedewdwewefw
sypialnie moim zdaniem powinny być w tych końcowych pomieszczeniach ,a nie przechodnich . w przechodnich bardziej pokoje dla gości

Gość Leśna Zosieńka
Tak oczywiście wiem, że do spania lepsze są te końcowe pokoje ale ten ze względu na rozmiary nie bardzo nadaje sie na salon a w salonie (tym krańcowym pokoju) stoi niedawno zakupiony nowy wypoczynek na którym sie nie da spać bo sie nie rozkłada nie wyrzuce go bo był cholernie drogi. Myślałam, że przemęcze sie ze spaniem w tym przechodnim jeszcze 2 , 3 lat dopóki nie zdrobie poddasza na którym planuje urządzić te właściwe sypialnie. Jak sie dorobie to dorobie to wykończe dom do końca ,nie chce brać kredytu.

Gość Leśna Zosieńka
wkurvviłam się :O wezmę ten dom zburze w pierdu bo jest bez sensu i nie będę się dorabiać