Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milkla 17

tatuaż, po 2 tygodniach zaczela zchodzic skóra, czy dobrze się goi?

Polecane posty

Gość milkla 17

witam, 2 tygodnie temu miałam robiony tatuaż, minęły 2 tygodnie i zaczęła zchodzić z niego skóra z czarnym tuszem, w jej miejscu jest jaśniejszy zarys tatuażu, dodam, ze pielęgnuje go zgodnie z zaleceniami zaufanego tatuażysty, czy dobrze się goi? PROSZĘ O ODPOWIEDZI ZGODNE Z TEMATEM I POMOCNE DLA MNIE :)

Gość milkla 17
czy ktoś miał taką samą sytuacje jak ja?

Gość alicja_1985_z_Wawy
Ja miałam robiony tatuaż i mi się łuszczyła skóra NAOKOŁO tatuażu. Sam tatuaż będzie jaśniejszy niż w dniu robienia. Jednak nic nie pomogę online, radzę się przejść do salonu i spytać co o tym sam tatuażysta sądzi. Miałaś robiony test czy masz alergię na farbę?

Gość małami123456
Łuszczenie skóry z samego tatuażu jest ok. To znak, że się goi. Sam tatuaż jeżeli jest dobrze zrobiony nie będzie miał "prześwitów". Nie wolno jedynie drapać ani zrywać złuszczającej się skóry, by go nie zniszczyć. Mycie delikatnym mydłem i smarowanie tatuażu specjalną maścią, albo maścią alantan plus wystarczy. To, że tatuaż jaśnieje/blaknie jest procesem całkowicie normalnym, w końcu gojenie tatuażu to tworzenie się na nim nowej skóry. Pozdrawiam! :)