Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinawsosnowiec

Czy jedno piwko po dniówce jest czymś złym?

Polecane posty

:P :P :P przesadzasz. znam kilka małolat które wpadły z pierwszym lepszym gościem na dyskotece. potem chodziły w ciąży pijane i dalej się bawiły a dzieci zdrowe jak nie wiem. to nie od tego zależy. nie raz geny a nieraz po prostu tak ma byc i tyle. tez miałam w ciąży smak na piwo ale nie codziennie i nie co tydzień. wtedy lekarz mi powiedział, że lepiej jest sie napić jak się ma smak niż lepiej mieć na coś smak a tego nie zjeść albo nie wypić. powiedział, że nawet jedno piwo wypite na raz na jakiś czas nie zaszkodzi. ale jak już piłam to nie więcej niż szklankę a dzidzia urodziła się zdrowiutka i śliczniutka.

Gość moje dziecko urodzilo sie
Autorko maksymalnie raz na miesiac moim zdaniem .Skomentuje wypowiedz tą gdzie sa wymienione zaburzenia plodu, otoz moje dziecko urodzilo sie przedwczesniej a zaznacze ze w ogole nie pilam ani razu, to znaczy aby zapobiec porodowi przedwczesnemu to w drugiej ciązy mam zacząc pic? upraszczacie tu strasznie rozne dolegliwoisci i choroby dzieciece.Sama nie wiem dlaczego mam wczesniaka , ale nie z tego powodu ze pilam bo nie pilam ani nie cpalam, wiec nie bede miec pretensji do siebie, a wynika z tego wpisu ze powinnam miec

Gość brzydko napisze
Nie wierze, ze jakakolwiek normalna kobieta moglaby narazic zdrowie dzeicka tylko dlatego, ze zachcialo jej sie alkoholu.

autorko uwazam ze nawet nie bedac w ciazy to kilka piw w tygodniu to jest za duzo, a nawet codziennie po jednym piwie to juz przesada ,i to zaznaczam nie bdąc w ciazy.Ty chyba masz jakies problemy z tego co widze.Zreszta piwo strasznie tuczy, nie chce cie obrazac ale musisz miec brzuch jak beben :p

Gość brzydko napisze
z ktorego wpisu niby wynika, ze powinnas miec? To chyba logiczne, ze skoro nie pilas, nie mozesz miec pretensji, ze pilas? :O

nie no nie będę po raz kolejny tego tłumaczyć :/ chodzi o TEN JEDEN KONKRETNY PRZYPADEK!!! też mam wcześniaka co wyżej pisałam chociaż nie piję i nie piłam w ciąży (ja akurat wiem dlaczego wcześniak) może w uproszczeniu to wam wyjaśnię :) ten mój wpis był po to by autorce uzmysłowić do czego może przyczynić się to jej picie w ciąży a nie po to by wszystkich wrzucić w jeden worek!!! ustosunkowałam się do tego przypadku a nie do wszystkich przypadków na świecie!!!

Gość sobie jaja robisz
nikt normnalny nie pije piwka codzinnie po dniowce i tyle powiem

Anet_lol - to, że Twojemu dziecku się udało nie znaczy, że picie w ciąży jest ok :O nikt nie stwierdził gdzie jest ta wąska granica i jaka dawka alkoholu już szkodzi a jaka jeszcze nie. nie rozumiem więc po co ryzykować zdrowiem własnego dziecka tylko z powodu jakiejś głupiej zachcianki. napiszę jeszcze raz - poczytajcie sobie o FAS - te wszystkie "mądre" mamusie, które uważają, że alkohol w ciąży to w sumie nic takiego...

apropo adhd, moj brat ma corke z stwierdzonym adhd i zdecydowana wiekszosc ludzi uwaza ze to wina rodzicow, albo bląd wychowania albo zaniedbali ciąże, a to mnie do nerwow doprowadza, bo wiem ze brat z ona bardzo dobrze wychowują corke tylko ona ma wrodzona ta nadpobudliwosc.Mimo ze ma zdiagnozowane adhd to u niej w klasie sa o wiel bardziej niegrzeczni rowiesnicy ci "normalni" a ona zalicza sie do tych srednich, i nie jest najgorsza.Ona ma kary za zle zachowanie a jej kolega z lawki nigdy,mimo ze nic mu nie dolega Moj wczesniak ma troche klopotow z koncentracją , ale daje sobie rade

Gość mnio
Anet_lol,ale głupoty. to że teraz dziecko jest zdrowe a raczej wygląda na zdrowe to nie znaczy że w przyszłości coś nie wyjdzie. proponuję poczytaj sobie o FAS i jego skutkach. bo nie masz zielonego pojęcia o ym jak widać. Noworodkowi też dałybyście piwa raz na jakiś czas? Nie sądzę. więc dlaczego dajecie alkohol nienarodzonym dzieciom?