Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matiś

USG

Polecane posty

Gość matiś

Witam.Według moich obliczen jestem aktualnie w 21 dniu ciązy,czyli 3 tydzien od zaplodnienia a 5 liczac od daty @. Robiłam test wyszedł pozytywnie ale druga kreska byla duzo bledsza. Czy jezeli jutro pojade na usg i wizyte u gin bedzie on potrafil cokolwiek stwierdzic? Czytłam ze juz w 21 dniu widac zaplodnione jajeczko. Jak to bylo u was? Kiedy bylyscie pierwszy raz(jezeli nawet bylo widac tylko pecherzyk)liczac od dnia zaplodnienia,a kiedy liczac od daty miesiaczki?

W 5 tygodniu od OM powinno już być widać pęcherzyk, raczej bez zarodka. U mnie tak było. Dlatego lekarze zalecają poczekać z usg na 6/8 tydzień od miesiączki bo wtedy można stwierdzić czy ciąża się rozwija .

Gość beqwsa
W 5 tc, powinno być widać pęcherzyk, a co do zarodka, to w połowie, czy pod koniec 5 tc czasem widać już zarodek, czasem nie, zależy też od sprzętu lekarza...Według norm nfz, pierwsze badanie i USG najlepiej 7/8 tc, podobnie uważa mój lekarz na wizytach prywatnych. A wcześniejsza wizyta jest zalecana, jak kobieta wcześniej miała jakieś problemy z ciążami, albo są niepokojące sygnały, typu plamienia, bardzo silne bóle...

Gość xyzzzzzzzzzz
poczekaj jeszcze 2 tygodnie z USG

Gość matiś
No własnie poroniłam juz jedna ciąze.Dlatego gdy na tescie pokazala sie bladziutka(baarrddzzzooo ale jednak) kreska umowilam sie odrazu z lekarzem.Pewnie znowu bede musiala brac luteine jak w ciazy z synkiem.Zastanawialam sie czy jaklwiek mi potwierdzi cieze al chyba raczej taaakkk,jak bedzie juz pecherzyk to napewno przepisze mi leki:P

Gość xyzzzzzzzzzz
nie pisałaś wcześniej,że poroniłaś, w takim razie wybierz się szybciej do lekarza. Masz plamienia, bóle?

Gość matiś
Nie.Tylko takie lekkie pobolewania w podbrzuszu ale to chyba normalne bo z Matisiem tez tak mialam.Wizyte mam na jutro i mam nadzieje ze potwierdzi sie ze to dzidzia.Plamien zadnych,bole lekkie standardowe,temeratura w pochwie 37,1 utrzymuje sie. Troszke mnie martwi ta blada kreska na tescie...moze to wcale nie ciąza?...Dlatego jade jutro.Ktoras z was tez miala taka strasznie blada kreske i okazalo sie ze to dzidzia?

Gość beqwsa
Nie ma znaczenia jaka jest kreska, jak nie ma wątpliwości że jest...no chyba że robiona powiedźmy w 6 tc nadal jest bardzo blada, ale i to nie zawsze coś złego oznacza...spokojnie, na pewno jutro gin potwierdzi ciążę :)

Gość jkn,jnhjnh
posluchaj dziewczyn, idz pozniej na usg, ja poszlam tydzien temu i teraz caly tydzien sie zadreczam czy zarodek zyje, w piatek ide na powtorne usg,mam nadziej ze zyje, bo moje objawy ciazowe bardziej sie nasilily, czuje rozrost maciciy, piersi i sutki szok, a mdlosci co byly male, teraz sa okropne przez caly dzien, nie spiesz sie, bo bedziesz zalowac, najlepiej usg robic w 10 tygodniu

Gość beqwsa
ale ona jest o poronieniu, powinna pójść nawet w 5 tc...

Gość myss1122
Niestety dziewczyny.Byłam na usg,potem na bete i nie jestem w ciązy;/