Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NicAnic

uwielbiam gotować..

Polecane posty

gyros - maly grzeszek, ale wazne, zeby sobie zdawac sprawe ;) raz na jakis czas mozna sobie pozwolic na to i owo, byle nie myslec, ze to jest normalne, zdrowe, codzienne jedzenie :) podejzewam, ze nawet taka hardcorowa trucizna jak coca-cola nie zaszkodzi raz na pare tygodni, a co dopiero szczypta glutamianu sodu tu czy tam ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchara od siedmiu boleści
ja może nie uwielbiam gotować, ale czasem mam ochote na cos nowego,więc szukam w internecie ciekawych i prostych w wykonaniu przepisów. Wczoraj robiłam placuszki z cukinii-pychaaaaa:) podaje przepisna ok 6-7 placuszków: 1 cukinia. 3-4 łyzki mąki, 1-jajka, sól,pieprz. Cukienię scieramy na tarce na grubych oczkach (ze skorką), dodajemy mąkę, jaja, sól i pieprz i wszystko mieszamy. na rozgrzanym oleju smażymy placuszki aż sie zarumienią. Do tego dania pasuje praktycznie każdy sos:) Polecam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No i może się Panie ździwicie ale ja też gotuję :P Tak na serio chłopak gotuje i to czasami na obozach a czasami dla siebie ;]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Warto spróbować czegoś nowego, więc znajdę czas na gołąbki z kaszą może w majowy weekend .. Od dawna chodzi za mną kapuśniak, chyba jutro ugotuję :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
majonez to niekoniecznie zlo - byle byl zrobiony ze zdrowych skladnikow. sklepowe majonezy niestety czesto sa straszne - jakis olej przemyslowy, kopa cukru, chemikalia ... ale normalny majonez z jaj, zdrowego oleju i przypraw jest zdrowy. tunczyk z jajem i majonezem to jedno z moich lubionych sniadanek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wojtala
Idę stąd bo się głodny zaczynam robić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sarna s
no nie, robić majonezu by mi się nie chciało, to hardcore dla mnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hm, z ciekawości zapytam, bo mam wrażenie, że tylko ja i mama gotujemy taką zupę. Gotujecie zupę z kwaszonej kapusty? Bo mama to miłośniczka domowych przetworów, w tym kwaszonej kapusty i robimy taką szybką, trochę zabielaną zupę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pasta jajeczna mm.. Uwielbiam, szybka i smaczna.. Cebulka, jajka swojskie oczywiście, ogórki kiszone też swoje i ryba z puszki, sól pieprz do smaku pyszota

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sarna s
ja taka pastę robię z łososiem wędzonym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sarna s - takie mufinki to swietny pomysl i praktyczny. takie niby mielone kotlety pieczone. powiedz tylko, czy nie masz problemu z nadmiarem cieczy, ktory sie wydziela z masy miesnej? pytam dlatego, ze kilka razy pieklam na tacce mielonce w piekarniku i ... plywaly w 'sosie wlasnym' ;) jaspel94 - czyli mamy rozumiec, ze jestes 18-letnim chlopakiem? to fajnie. do gotowania nie jest potrzebny zaden wytyczony wiek, czy plec ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja mieszkam na wsi i mam kapustę z beczki od sąsiadki , aż buzie wykrzywia , żeby nie pisać brzydko hehe.. Płuczę ją jedynie raz, zupka jest bardzo kwaśna ale na szczescie moja rodzinka jak i ja taka lubimy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hmm, ale moja pasta to utarte żółtka ugotowanych na twardo jajek z tuńczykiem, szypiorem, solą, pieprzem i dużą ilością ketchupu na gładką nasę, wypełniam tym pozostałe białka jajek lub kładę na kanapkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sarna s
dlatego daję do muffinek otręby - albo kus kus, to wypije nadmiar mokrego i nie przykrywam ich

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robie pasty tylko z puszkowych ryb, bo wedzony losos, czy makrela, sa dla mnie za dobre ... lubie je jesc w calosci i niepomieszane za bardzo, chyba, ze dodanac do prostego sosu do makaronu, gdzie wyczuwa sie cale kawalki ryby ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotuje bo lubię
robie kapuśniak,ale bez smietany.Zageszczałam zasmazką,ale znalazłam alternatywę: miksuje jarzynki z zupy i mam zageszczacz. Ogórkową zabielam samym jogurtem bez mąki,a pozostałe zupy jadamy czyste.Od całkiem niedawna rzecz jasna.Duzo ziól wrzucam odkryłam lubczyk,swietnie zastepuje sól.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotuje bo lubię
a ja do past dodaje biały ser.Lubimy wszyscy bez wyjatku. tez mnie zaciekawiły te muffiny ,przy okazji spróbuje;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no tak, jak sie doda otreby, to faktycznie wypija sos ... a majonez - tez bym sama nie robila, ale warto poczytac naklejki na sloiczkach i wybrac mniejsze zlo ;) albo jak masz jakis sklep ze zdrowa zywnoscia pod reka, ot moze bedzie zdrowsza wersja :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No właśnie, w mojej rodzinie robimy się dwa rodzaje kapuśniaków: ze słodkiej kapusty, czysty, na kościach gotowany wywar i z kwaszonej z kamionkowej beczki (domowa :) ), zabielana śmietaną. Tę drugą ubóstwiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotuje bo lubię
ja cukinie lubie w leczu ,lub faszerowane miesem mielonym i zapieczone w piekarniku.Strate jakos nam nie podchodzą,moze za słabo odoprawiam sama nie wiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
większość osób kpi sobie z 18 nasto letnich chłopaków (ja prawie 18naście) co to wszystkim zabawy, imprezy w głowie (to też ale ;p) Ja osobiście robię pastę jajeczną z rzodkiewki, jajek, szczypiorku, majonezu. Większość przepisów wymyślam gdy jestem na obozie harcerskim i wtedy to mój mózg generuje danie z tego ca mamy pod ręką.. nikt jeszcze nie umarł na to co ugotowałem także chyba jest ok ;]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w formie do mufin mozna tez zrobic babeczki sniadaniowe - zdrowe i pozywne. nie mam w tej chwili pod reka gotowego przepisu, ale mniej wiecej polega to na upieczeniu w nich mieszanki z jajka, warzyw (chociazby mrozone brokuly, drobne kawaleczki papryki, pomidorow, szczypior, ziola) i sera, z dodatkiem ew. smietany, czy jogurtu ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotuje bo lubię
ja ogladam program pt wiem co jem.Korzystam z sugestii i nauczyłam się sie czytać etykiety,jednak czasem bardzo trzeba sie naszukać by zaleście te najodpowiedniejsze.Np ostatnio dowiedziałam sie ,ze mleko to tylko 1,5%..Zawsze mi sie wydawało,ze 3,2 jest najlepsze;)_

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sarna s
ja na śniadanie robiłam muffiny z płatków osianych z bakaliami i odrobiną miodu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotuje bo lubię
konczita a moge poprosic o ten przepis? Jaspel a wiesz ,ze najlepsi kucharze swiata to faceci?:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotuje bo lubię
Ja tez lubie muffiny z tym ,ze robimy z córka tylko na słodko.Jakos nie pomyslałam,ze mozna je zrobic jako danie sniadaniowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
myślę, że i kobiety mają smykałkę do gotowania ale nie zaprzeczę, że my lepiej wychodzimy z opresji kuchennej ;]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×