Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marina901

USG GINEKOLOGICZNE I STWIERDZENIE PCOS???:(

Polecane posty

Gość marina901

WITAM KOBITKI BYŁAM DZIS U LEKARZA GIN I NA USG POTWIERDZIŁ ZESPÓŁ PCOS DODAM ZE JUZ JEDEEN LEKARZ MITO POWIEDZIAŁ I UDAŁAM SIE NA WIZYTE DO ENDYKRYNOLOGA TA ZAS ZLECIŁA MI BADANIA HORMONÓW I STWIERDZIŁA ZE NIE MAM TEGO SCHORZENIA JESTEM ZAŁAMANA STARAM SIE O DZIECKO I NIE MOGE A LEKARZA NIE ZACZYNAJA U MNIE ZADNEGO LECZENIA. NIE WIEM COMYSLEC O TYM POMOCY!!!!!!!!!!!!!1

Gość mnio
wyłącz caps locka bo źle się czyta :)

Gość marina901
oki oki :)

Gość color mini dater
mialas oznaczany poziom hormonow chociaz?

Gość color mini dater
aha-jak długo starasz sie o dziecko?

Gość marina901
miałam miałam wszystkie wyniki miałam po nizej normy,a o dziecko staram sie od czerwca zeszłego roku....

Ja mam PCO u mnie hormony wyszly tylko raz zle, potem wychodzily ok, wiec juz za ktoryms razem lekarze odpuscili badanie hormonow. Obraz usg u mnie wychodzil jako typowy dla PCO + problemy z miesiaczka nie bylo jej miesiacami, a zdarzyly sie przypadki ze mialam okres co tydzien (po tym jak nie bylo ich kilka miesiecy) I mi mowili ze bedzie problem z zajsciem w ciaze, ze musze brac tabletki. Tabletki odstawilam w wakacje 2008 aby znow sie oczyscic i zbadac, we wrzesniu 2008 zaszlam w ciaze uwaga: seks z prezerwatywa, dzien po okresie (wreszcie sie pojawil) do tego stosunek przerywany. Corka we wrzesniu konczy 3 lata. :-D Autorko glowa do gory

Gość marina901
mi lekzarz nie przepisała zadnych tabletek a czytałam ze na to sie biarze tab....

Moja droga można mieć PCO i PCOS. To pierwsze to po prostu policystyczne jajniki a to drugie to zespół policystycznych jajników. Ja mam same policystyczne jajniki....poczytaj na forum o PCO-jest taki temat na kafe już ma kilkaset stron.

Gość marina901
mi ginekolog dzis postawił diagnoze PCOS powiedział ze w obu jajnikach mam liczne pecherzyki wzrastajace lezace na obwodzie jajników,,,

Masz prawdopogobnie bezowulacyjne cykle....Na usg było napisane pewnie :endometrium (...) oba jajniki/przydatki prawidłowo rozwinięte pokryte licznymi pęcherzykami/torbielikami bez pęcherzyka dominującego. Ja miałam co 4 dni usg przez cały cykl i taki obraz był cały czas.

Z jakiego miasta jestes?? Lepiej poszukaj dobrego ginekologa...i pewnie nie na kase chorych tylko prywatnie...ja chodziłam kilka miesięcy na kase lekarz walił mi duphaston i nic nie pomógł-okres był ale owulacji nie było. Teraz chodze do super babki , robi mi monitoring cyklu (to akurat załatwiłam sobie w szpitalu u niej za darmo) i w poniedziałek mam wizyte na której leczenie ustali(nowy cykl mi sie zaczyna) Każda wizyta 100zł. Na pierwszą wizyte dobrze mieć komplet hormonów zrobiony(najlepiej zrobić w pierwszej połowie cyklu przed owulacją i pamiętać który to dzień cyklu.) LH, FSH ,TSH ,Testosteron Progesteron i cukier na czczo i po obciążeniu glukozą.-dopiero potem można gadac o PCO. Bez sprawdzenia hormonów to wogóle śmiechu warte. Potem pewnie monitoring żeby zobaczyć czy rośnie pęcherzyk dominujący i czy/jak rośnie to pęka. Mam nadzieje że pomogłam :)

Każdy hormon u mnie (Siedlce 90 km od warszawy) 35 zł za jeden. Plus cukier na czczo i po obciązeniu glukozą 17 zł.(to można zrobić na kase jak sie rodzinnego poprosi o skierowanie-ja robiłam hurtowo za pieniądze)

Gość marina901
ja z walbrzycha jestem dolnyslask, miaam robione hormonz i wzniki wyszy pponizej normy wszystkie i lekarz wykluczyl to schozenie

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
marina..ja staralam sie o dziecko ponad 2 lata.odwiedzilam kilku ginekologow i zaden nie umial mi pomoc.mieszkam niedaleko walbrzycha.i z czystym sumieniem polecam ci POLMED we wroclawiu. mi tam zdiagnozowali PCOS .po 3 miesiacach na tabletkach clo zaszlam w ciaza.takze naprawde polecam.ceny sa przystepne.pierwsza wizyta 150zl ,kazda nastepna 80zl

Gość marina901
Wczoraj byłam wreszcie u lekarza który zalecił mi branie leku Duphaston i 2 razy po jednej tabletce przez 10 dni. Mam pytanie czy któraz z pan tez to brała i czy pomogło to w zajsciu w wymarzona ciąze??