Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie pytanie

kolejny walkowany juz watek:praca

Polecane posty

Gość pytanie pytanie

Dziewczyny mam do Was pytanie:pracuje jako machine operator(nie jest to jakas tam ciezka praca tylko ze okropna monotonia no i raczej chca zeby sie nie odchodzilo od takiej maszyny tylko zeby maszyna pracowala,wiadomo ,chodzi o kase)!!zarabiam lepiej niz w moich ostatnich miejscach pracy jest jednak male ale:taka praca mnie przeraza,(nie mam narazie innego wyjscia jak wlasnie tam pracowac)moj jezyk angielski jest na poziomie komunikatywnym-dogadam sie z kazdym,nigdy nie pracowalam w biurze ani w sklepie za lada.Nie ma w tym doswiadczenia wiec podejrzewam ze nie zostane zatrudniona;(co robic?do pracy ide wczesnie bo na 6 rano,z niechecia wrecz czasami zmuszam sie ale wiem ze narazie to jest tylko to co moge dostac:( moje czeki na tydzien (USA mieszkam w malej miescinie) to 500$ na tydzien mnie wiecej zaokrogalilam to o pare dolcow!jest mozliwosc zrobienia tam overtime.Wiec ze strony finansowej jest ok zwazywszy ze nie mam tutaj zadnych szkol itd...co robic?jak poprawic sobie zycie?

Gość dobra rade ci dam
- podszkolic jezyk - szukac lepszej pracy - mniej przesiadywac na kafeterii

Gość pytanie pytanie
a co w miedzy czasie?jak mam wytrzymac w pracy?chodze podlamana i nie chce tam byc!ale musze.

Gość Katarzyna sprezynaa
ciesz sie ze masz te 500 dolcow na tydzien i nie narzekaj bo sa ludzie co nie maja zadnej pracy choc szukaja

Gość pytanie pytanie
wiem ja to wszystko rozumiem tylko dlaczego to mnie tak przeraza?

Gość pytanie pytanie
niby obsluga maszyny w fabryce zadne tam mecyje ale jednak;(czy jest tutaj jaka kobieta ktora obsluguje maszyne?

Gość pytanie pytanie
aaa ale ja lubie kafe;P

Gość sorry ale 500 natydzien
to jest malo? poza tym ,to co mamy ci doradzic? oczywscie ,ze MUSISZ zostac w tej pracy dopoki nie znajdiesz innej i nie poprawisz jezyka. no coz, zycie jest ciezkie. wiele osob idzie do pracy z niechecia, ja mialam taka prace ze kilka razy nawet sie lekko rozplakalam ze musialam tam isc,ale coz.....

Gość ale co cie przeraza
co cie przeraza w tej pracy bo nie rozumiem?

Gość MUSISZzrobiccc
musisz skonczyc jakas szkole, chocby certyfikat w collegu. I nie, nie chcesz pracowac za lada w sklepie, nikt ci nie zaplaci wiecej niz $7.75 (min wage w zaleznosci gdzie mieszkasz) bez wzgledu na to ile masz doswiadczenia. na co chcesz sie przekwalifikowac? Zakladam ze jestes juz troche starsza, skoro masz za soba tyle roznych prac, kobiety w wieku 30,40 czy 50lat zazwyczaj wracaja do szkoly na pielegniarke, phlebotomist (pobieranie krwi) lub dental hygienist. Twoj community college moze oferowac takze inne certyfikaty w medical field. Moze uda ci sie dogadac z szefem zeby dal ci dzien wolnego w ten sam dzien kazdego tygodnia? Wrzuc w google "phlebotomist certificate +nazwa twojego miasta" te kursy zazwyczaj trwaja 2-3 miesiace i koncza sie state certificate ktory upowaznia cie do pracy w szpitalach, nursing homes lub healthcare clinics. Mozesz tez pomyslec o zostaniu CNA. Mozesz isc tez zobaczyc advisor w community college i popytac na co ewentualnie moglabys sie zapisac..mozesz brac jedna klase w ciagu semestru i moze kwalifikujesz sie na financial aid

Gość Dlaczego woow
Alez co ty za bzdury piszesz! Certyfikat po jakimstam kursie tak samo jak assosiate degree to nic nie znaczacy papierek w dzisiejszych czasach! Nic!szkoda czasu I $!znam osoby po 2 letnich szkolach pielegniarka ,medyczny technik I tym osobom powiedziano ze wola osoby z 4 letnim degree!moj maz tez poszedl do 2 letniej szkoly I Dupa Musial isc na kolejne dwa no z AA degree nie chca!on na mlt w Profilu medycznym!

Gość Dlaczego woow
Alez co ty za bzdury piszesz! Certyfikat po jakimstam kursie tak samo jak assosiate degree to nic nie znaczacy papierek w dzisiejszych czasach! Nic!szkoda czasu I $!znam osoby po 2 letnich szkolach pielegniarka ,medyczny technik I tym osobom powiedziano ze wola osoby z 4 letnim degree!moj maz tez poszedl do 2 letniej szkoly I Dupa Musial isc na kolejne dwa no z AA degree nie chca!on na mlt w Profilu medycznym!

Gość MUSISZzrobiccc
rade daje nie tobie (do powyzej) wiec sie nie rzucaj jak wsciekly pies. Czy ty znasz zasadnicza roznice pomiedzy AA a AS? AS to sa technical degrees ktore daja ci mozliwosc pracy i zawod. AA to jest degree ktore nie daje ci zadnego zawodu tylko mozliwosc transferowania sie na unwiersytet i zaoszczedzenia pieniedzy. Jeslitwoj maz probowal znalezc prace z AA to owszem, nie dziwie sie ze powiedzieli mu ze wola kogos z BA. Phlebotomy or CNA certificates to sa stanowe certyfikaty i WSZEDZIE szukaja osob zeby wykonywac te prace - pobieranie krwi i opieka nad starszymi. 2 letnie degrees o ktorych powiedzialas jak - medyczny technik - pewnie chodzilo ci o "laboratory technician" - po takie degree ida osoby ktore chca sie doksztalcic w profesji.. Jesli nie masz zadnego work experience to lepiej isc na uniwersytet po B.S in laboratory sciences, bo wtedy uniwersytet da ci internship i prace masz po graduation praktycznie zalatwiona - pracodawcy sciagaja graduates od razu po otrzymaniu degrees. Nie wiem jaka jest twoja wiedza odnosnie stanu rynku pracy w USA i edukacji.. Pracowalam w advising office w collegu w career center wiec wiem dosc duzo o tym gdzie najlepiej pojsc do szkoly i jakie potem masz mozliwosci kariery. Twoj post wyglada na taki, gdzie twoj maz czy ty jestescie rozczarowani, moze dobrze nie rozumiecie systemyu edukacji tu. Osoba ktora pyta o porade pracuje full time i certyfikat w healthcare dalby jej najszybsza szanse w przekierunkowaniu kariery

Gość Dlaczego woow
Ale przeciez nurse aid to przepraszam za wyrazenie podcieranie I mycie starszych zniedoleznialych nierzadko z nadwaga osob! Moze nie kazdy chce to robic?!lol!Tak jestesmy rozczarowani z mezem Bo oklamano nas ze dostanie prace jako medical laboratory technician I niestety to byly klamstwa;(tez chcialabym isc do collegu ale zwyczajnie sie boje ze zostane oszukana jak moj maz I tylko zOstanie ogromny loan do splacenia!

Gość MUSISZzrobiccc
Co masz na mysli "oklamano nas"? wy musicie kompletnie zmienic podejscie: szkola owszem, jest platna w USA. ale nie oznacza to nigdy ze ich obowiazkiem jest wam zapewnic prace po ukonczeniu studiow ani zagwarantowanie ze praca bedzie. Podaj mi przyklad jakiejkolwiek szkoly na swiecie ktora to robi? Znam osoby ktore pokonczyly najlepsze uniwersytety w stanach i dostaly mniej platna prace albo dlugo nie mogly znalezc niz te, ktore skonczyly stanowe uniwersytety lub 4 letnie college. Wszystko zalezy od danej osoby i jak bardzo jestes zaradna. Czy twoj maz szukal internships? Czy ma w ogole jakiekolwiek doswiadczenie w pracy w biotechnologii/szpitalach gdziekolwiek? Mozesz sie wysmiewac z podcierania "dup", ale gdyby twoj maz mial prace nawet jako "nurse aid" w szpitalu, to z degree z lab tech od razu przeniesliby go do innego wydzialu. Poza tym duzo osob zajmuje sie osobami starszymi w stanach i sa ta szanowane zawody. W ogole twoje wypowiedzi mnie denerwuja i samo to zdanie "Ale przeciez nurse aid to przepraszam za wyrazenie podcieranie I mycie starszych zniedoleznialych nierzadko z nadwaga osob! Moze nie kazdy chce to robic?!lol!" Z wielkim LOL na koncu tlyko pokazuje ze trace tu czas produkujac sie dla jakiejs gowniary. Podrosnij, zmien nastawianie, i wtedy szukaj pracy w USA

Gość Dlaczego woow
Prosze przytonowac nie ma pani(?)do czynienia z gowniara!tak glowa departamentu w ktorym sie uzylabym maz go oklamala! A Pani powinna sie wstydzic za swoje wypowiedzi jako osoba ktora pracuje I doradza innym wstyd!i prosze mnie nie porownywac do wscieklego psa ( omg tacy ludzie w oswiacie pracuja LOL)moze autorka na wieksze aspiracje w zyciu niz podcieranie tylkow z g..wna!pozatym kazdy wie jak sie ciezko wybic zagranica Bo do korytka najpierw swoi a pozniej reszta:]co do meza to ma kliniczna rotacje itd..prawda jest taka ze jezeli nie masz znajomosci to masz reke w nocniku a nie prace!swoj swojego wciagnie znajomy znajomego a reszta sie nie liczy!;(Zreszta no comment do reszty! Zegnam!

Gość Dlaczego woow
Mialo byc glowa departamentu meza oklamala!!!!wstyd!!!

Gość Kimy
Usmialam sie " Jaka osoba jest zaradna" chyba jak duzo plecow I poparcia ma I znajomosci;pp

Gość sluchajtyy
na jednym topiku sie chwalilas ze twoj maz pracuje jako lab technician i ile to nie zarabia, a tu piszesz ze nie chcieli go zatrudnic? Zdecyduj sie albo nie klam :]

Gość Ito go
Heh ty to do swojej matki nie do mnie!!!! Pomylilas mnie z kims innym!