Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość azalia86

Czy to sączące się wody płodowe? 24 tydzień ciąży!

Polecane posty

Gość azalia86

Jestem w 24 tc i z mojej pochwy wydostaje się wodnista wydzielina. Nie jest przeźroczysta, jest o lekkim mlecznym zabarwieniu. Czy to po prostu zwykła wydzielina czy sączące się wody płodowe? Pytałam w 3 aptekach o paski by to sprawdzić, ale nie posiadali takich. Wizytę u ginekologa mam we wtorek. Czuję się dobrze, nic mnie nie boli. Miałam tylko ostatnio trochę stresu. Proszę o pomoc!

Gość yourga
w ciąży wydzielina może być silniejsza, to nie są raczej wody płodowe, bo pewnie byłyby przezroczyste, ale mogę się mylić

Gość mnio
skoro się martwisz to podjedź do szpitala tam mają testy to sprawdzą.

nie nie, to na pewno nie wody. to zwykła wydzielina. w ciąży faktycznie jest intensywniejsza. też tak miałam. całą ciążę chodziłam z wkładkami bo inaczej no po prostu przez tą wydzieline sie nie dało. lepiej że jest jej za dużo niż by było za mało lub wogóle.

Gość azalia86
Wydaje mi się, że od jakiegoś czasu tak mam, ale nie zwracałam na to uwagi do momentu aż nie przeczytałam o tym. Jak byłam na usg połówkowym 3 tyg temu, to lekarz stwierdził, że wody są w porządku i jest dobra ilość. Czy mogę prosić mojego ginekologa o wykonanie takiego testu??

Gość mnio
Anet, a dasz jej gwarancję że to nie wody? co do wydzieliny to pierwsze słyszę żeby w ciaży miałoby być jej wiecej niż zwykle i że to jest najlepsze. autorko może zadzwoń do gina i powiedz mu co i jak. powinien ci doradzić co dalej.

Gość Joa-nnnna
Ja mam taka wydzieline, swiadczy ona o infekcji, przynajmniej u mnie, jakies zapalenie czy cos, dostalam nystatyne. To nie sa wody, porzynajmniej u mnie, lekarz sprawdzal tez szyjke macicy i wszystko ok, zamknieta. W ciazy sluzu jest wieksza ilosc.

Gość azalia86
Znajoma mówi, że wody płodowe są przeźroczyste. Moja jej mleczna tylko bardziej wodnista...

W ciąży wydzieliny jest więcej i mogę potwierdzić to ja i praktycznie każda kobieta w ciąży. Nieraz dwa lub trzy razy dziennie zmieniam wkładkę. Nie ma co panikować.

Gość Kachacha
Wody są przeźroczyste, wydzielina mlecznobiała, jedno z drugim moze sie oczywiście pomieszać, W ciązy rzeczywiście u większości kobiet występują obfite upławy często wodniste, więc nie martwiłabym się bardzo, ale żeby się nie steresować zadzwoń do swojego lekarza.

Gość azalia86
Dziękuję dziewczyny za informację. Faktycznie, miałam problem z infekcją pochwy, może to nawrót. Poproszę ginekologa, żeby mnie zbadała pod tym kątem.

Gość Kachacha
upławy w ciązy nie są oznaką zdrowia tylko najcześcij jakiegoś zapalenia, na które bardzo podatne są cieżarne. Najczęscie te zapalenia są tak mało istotne i ustępują same, ze nawet sie ich nie leczy

gwarancji jej nie mogę dać. mi sie tylko tak na pewno wydaje bo skoro nie są przezroczyste to wody to nie są. chyba sama wiesz że wody sa albo przezroczyste albo jeżeli coś jest nie tak to zielone albo pod różowe. nie wiem jak u ciebie ale u mnie polozna sama tak powiedziala. to tylko moja wypowiedz co wiem w tym temacie a reszta, podjecie decyzji co dalej, to juz autorka musi sama zdecydowac. ani ja ani ty pomoc jej nie mozemy. mozemy tylko udzielic rady jak bylo na naszym przykladzie

Gość mnio
Anet, ja to wiem ale zdaję sobie sprawę że nie można generalizować i dlatego jednak kontakt z lekarzem jest lepszy niż zakładanie że będzie ok bo u innych tak było. :) wiem że nie pomogę dlatego mówię o ginekologu albo szpitalu.

a i mnio jeszcze jedno. skoro pierwszy raz słyszysz, że w ciąży jest więcej śluzu to masz wielkie braki. albo nie chodziłas do szkoły rodzenia, albo jesteś niedoinformowana, albo po prostu nigdy w ciąży nie byłaś!

Gość mnio
Anet, wyluzuj. w ciąży byłam i to dwa razy. nie miałam na myśli że nie ma zwiększonej ilości śluzu w ciązy ale raczej stwierdzenie że jest to normą i gdy nie jest ilość śluzu zwiększona to jest coś nie tak. Tak przynajmniej wynika z twojej wypowiedzi. u mnie było sporo wydzieliny do czasu wyleczenia nadżerki. potem wszystko się unormowało i w ciąży tak samo było. nie zauważyłam abym miała stale zwiększoną ilość śluzu.

Gość mnio
w ogóle widzę że się strasznie frustrujesz. Czyżby nadal cię męczyła ta nieszczęsna ziarnina? Zdrówka życze. z wydzieliną chodziło mi też o to o czym wspomniały inne osoby że nie zawsze jest to fizjologia bo czasem to objaw chorobowy i tyle. Zresztą po cóż ja to piszę ty i tak wiesz swoje bo ja jak widać nic nie wiem. :O Dobra koniec dyskusji z mojej strony.

Gość mnio
kobieto, idź czep się tramwaju jeśli już koniecznie musisz. :O ty już autorkę zdiagnozowałaś i wiesz że to normalne ciążowe upławy. Chylę czoła. Ginekologów nie trzeba bo jest Anet. :O

Gość azalia86
Byłam u ginekologa, mam stan zapalny, stąd taka wydzielina. To nie wody, wszystko pod tym kątem jest OK.

taka wydzielina biala z grudkami ,której jest dużo świadczy o zapaleniu ,ja miałam w ciąży zakażenie grzybicze pochwy i byłam nawet w szpitalu przez to,brałam też nystatynę...

Gość taaaaaaa,,,,,,,,,,,,,
u mnie niestety nie zrobili testu.Mówili,ze to normalna wydzielina.Okazało się,ze gubiłam wody płodowe.Urodziłam w 29 tygodniu ciąży.Jedz do szpitala i stanowczo zażądaj zeby sprawdzili płatkami lakmusowymi.Ja niestety dałam się spławić i uwierzyłam,ze tak musi być.

Gość kuradomowazrosołu
W aptekach i sklepach internetowych są do kupienia testy Vision na wody płodowe. Takie w różowym opakowaniu. Kup i sprawdź czy to wody płodowe.