Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Skiti

Butelka 240 ml

Polecane posty

Co do wyprawki, kupilam do tej pory 2 butelki 240 ml, czy przydadza sie tez te male 120 ml? Zakladam ze bede karmic piersia przez pierwsze 3-4 msc ale jesli bym nie miala laktacji to czy ta wieksza butelka bedzie sie nadawac do karmienia noworodka? oczywiscie z odpowiednim, malym smoczkiem.. moze male sa dobre do podawania wody nawet starszym niemowlaka?

no pewnie, z etak w małej butelce moze sz jeszcze długo dawać picie, ale i w dużej też, wybór należy do Ciebie, kwestia tylko smoczka

Dodam ze mam butelki Dr Browns antykolkowe. Zastanawiam sie czy jesli bede musiala karmic od poczatku butla to czy jesli zrobie malo mleka w duzej butelce to nie bedzie jakiegos problemu z przeplywem czy systemem odpowietrzajacym..? jak sadzicie, ma ktos Dr Browns szerokie, antykolkowe?

Ja bym polecała najpierw sprawdzić czy dziecko będzie piło z takiej butelki, chodzi o kształt smoczka, a jeśli tak to kupisz jaką potrzebujesz, ja na start miałam jedną 150 ml, drugą taką razem z laktatorem, i dopiero potem kupiłam takie większe, po 300 ml. Ze smoczkami też poczekaj, bo mają różne dziurki- do mm, do mleka mamy czy soczków, zobaczysz jak będziesz karmić. Dużej można używać jak i małej, tyle że mała na początek była wygodniejsza dla mnie, bo łatwo było umyć, wyparzyć.