Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajaca pracy od niedawna

czy jest tu jakiś pracodawca? mam pytanie odnośnie Cv/rekrutacji

Polecane posty

jeżeli pojawia sie ogł onaborze do pracy zapewne wplywa bardzo dużo ilośc cv, chciałabym się dowiedzieć co decyduje o tym, że ktoś zapraszany jest na rozmowę? ja mimo iz mam doświadczenie nie jestem zapraszana na taką rozmowę i dlatego zastanawiam się co przykuwa uwage pracodawacy? co sprawia ,że dane cv się wyróżnia wśród sterty innych?

Gość sekretarija
dany etat jesli jest atrakcyjny jest już obstawiony przez osobę a ogłasz sie nabór dla formalności żeby główna dyrekcja widziała więc jak przychodzą 250 cv , nikt nie dostaje odpowiedzi , ewentualnie bierze sie kilka przypadkowych osób na rozmowę a póxniej mówi że się nie zakwalifikowali

ale ja nie mam na mysli państwowywych posad

nikt?:(

Gość njhmnjmjm
tez mnie temat ciekawi

Gość graff iti
Sprawdz układ swojego CV - czy jest czytelny, czy nie ma literówek. Zawsze dołączaj klauzulę o uudostępnieniu swoich danych dla celów rekrutacji. Ja zaczynam lekture CV od zainteresowań - tylko nie przedobrzaj:))

a dlaczego od zainteresowań akurat?

"jeżeli pojawia sie ogł onaborze do pracy zapewne wplywa bardzo dużo ilośc cv, chciałabym się dowiedzieć co decyduje o tym, że ktoś zapraszany jest na rozmowę?" To zależy od "widzi mi się" pracodawcy, raz trafiasz na przedsiębiorcę z krwi i kości, raz trafiasz na przygłupa, który ledwo ogarnia własny interes, nie ma uniwersalnej recepty. Jeden będzie patrzył na rzeczywiste kwalifikacje, inny na cycki (znam mnóstwo takich przypadków) :D 🖐️

Gość pracodawca lubi gdy:
pracownik ma długie staże pracy a nie 15 prac po 3 miesiące opisuje sensowny zakres obowiązków w poprzednich pracach, kompatybilny z potrzebami pracodawcy układ cv jest przejrzysty i nie ma w nim rzeczy podejrzanych, irytujących bądź po prostu bzdur załączona fotka jest dobrej jakości, aktualna i buduje dobre wrażenie, ufności, komunikatywności i otwartości

ilosc nadeslanych cv zalezy od stanowiska. jesli sa to specjalisci to czesto nie ma zadnych chetnych albo sa osoby, ktore nie spelniaja wymagan jesli chodzi o stanowiska typu asystentka (to tylko przyklad) itp i wtedy przychodzi mnowstwo cv wtedy zaprasza sie osoby, ktore maja najlepsze kwalifikacje spozsrod tych, co przyszly. najczesciej jest to najwieksze (najdluzsze) doswiadczenie. bo jesli chodzi o szkoly i jezyki to wiele osob przewaznie ma podobne kwalifikacje. chyba, ze zdarza sie osoby 'wybitne', ktore maja wieksze kwalifikacje niz wymagane.

dziękuję za odp.

" jesli chodzi o stanowiska typu asystentka (to tylko przyklad) itp i wtedy przychodzi mnowstwo cv wtedy zaprasza sie osoby, ktore maja najlepsze kwalifikacje spozsrod tych, co przyszly. najczesciej jest to najwieksze (najdluzsze) doswiadczenie. bo jesli chodzi o szkoly i jezyki to wiele osob przewaznie ma podobne kwalifikacje. chyba, ze zdarza sie osoby 'wybitne', ktore maja wieksze kwalifikacje niz wymagane. " Przy czym "najlepsze kwalifikacje" często oznaczają "duże cycki" :D Zapraszamy spowrotem na ziemię ;)