Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia2121

Jesli mozecie pomozcie.

Polecane posty

Gość kasia2121

Od 4kwietnia zazywam tabletki antykoncepcyjne daylette caly czas staralam sie brac je regularnie, ale nie stety dnia 10 kwietnia zapomnialam wzielam na drugoi dzien tak jak powinnam ta tabletke ktora zapomnialam i ta ktora powinnam wziac tego dnia niestety minelo wiecej niz 12 godzin i byla to tabletka od 8-14 tak bylo napisane na ulotce, w dzien kiedy zapomnialm tabletki nie wspolzylam natomiast na drugi dzien tak moj narzeczony doszedl we mnie, od razu wzielam potem tabletke jak myslicie czy mogla bym zajsc w ciaze przez ten maly blad gdy tabletki zapomnialam.

Gość zupełnie jak mój kot
niby w czym mamy pomóc ? umiesz czytać ? czytaj ulotki nie bierze się dwóch tabletek naraz dopiero zaczełaś brać tabsy a już kilka dni od rozpoczęcia opakowania zapomniałaś o tabletce skoro wiedziałaś o pomyłce trzeba było podczas seksu dodatkowo się zabezpieczyć prezerwatywą ominełaś jedną tabletkę w pierwszych dniach brania, duża szansa że nie tabletki nie zablokowały owulacji niby w czym mamy teraz pomóc ? trzeba myśleć co się robi teraz na mieszałaś i albo zajdziesz w ciążę albo nie ale za to będziesz mieć zaburzenia cyklu i plamienia znając życie za kilka dni znó spytasz spanikowana na forum czemu masz plamienia i czy to nie poronienie

Gość kasia2121
dziewczyno ja zwracam sie z pomoca do was a tu dostaje na samym wstepie opieprz, na ulotce jest napisane zebym wziela tabletke ktora ominelam nawet jesli musiala bym wziac dwie na raz!

no to skoro w ulotce była taka rada no to ok a było coś o tym czy powinnaś się dodatkowo zabezpieczać w tym cyklu ?! bo zazwyczaj tak jest

Gość kasia2121
no wlasnie o to chodzi ze nie bylo tylko napisane ze jesli pominela bym tabletki pozniejsze ale ta ktora zapomnialam byla z 2 rzedu

rząd nie jest ważny ważne jest to czy bierzesz tabletki jednofazowe czyli wszystkie są równe w składzie

Gość kasia2121
wlasnie o to chodzi ze chyba nie "kazda z 24 tabletek zawiera niewielka ilosc dwoch roznych hormonow zenskich o nazwie drospirenon i etynyloestradiol"

Gość kasia2121
i na dodatek caly prawie czas mialam lekkie krwawienie gdy wspolzylam tzn gdy moj narzeczony we mnie konczyl pozniej razem z ta sperma wylatywala rowniez krew nie duza ilosc.

Gość kasia2121
odp.

Raczej ciąża odpada... jest małe prawdopodobieńtwo , zrób test za jakiś czas;) a ja mam pytanie: Czy po daylette masz plamienia ? bo ja kończę pierwsze opakowanie i przez cały czas mam plamienia .. raz mniejsze raz większe .. :(

Gość kasia2121
mialam podczas stosunku razem z tyl sluzem i spema wylatywala rowniez nie wielka ilosc krwi. a czemu ciaza jest wykluczona?

Autorko...jak się czyta taki topic,to aż krew człowieka zalewa...dziecko il Ty masz lat,że bierzesz się za współżycie?!Jak podstawowych rzeczy o cyklu kobiecym nie wiesz,masakra...Do tego te błędy ortograficzne...

Gość kasia2121
no prosze znalazla sie polonistka mam popsuta klawiature dlatego sa bledy...poprostu pytam tak, a nie ze nie wiem nic o swoim cyklu chyba po to sa fora zeby pytac a ty sie za Boga i wielka znawczyni nie uwazaj...

Gość kasia2121
na jednym z topikow przeczytalam ze jesli pierwszego dnia bierzesz tabletke antykoncepcyjna to nalezy sjeszcze dodatkowo zabezpieczyc sie innym srodkiem antykoncepcyjnym. To prawda, czy moze nie jest to juz konieczne?

Nie ośmieszaj się bardziej,właśnie widzę jak znasz się na cyklu...tak powinnaś się zabezpieczyć i czasem pomyśleć głową radzę.

Gość kasia2121
tylko ze ty dziewczyno mnie chyba nie za bardzo rozumiesz ja nie potrzebuje twoich nauk tylko odpowiedzi na proste pytania przy ktorych ja mam watpliowosci i nawet jesli bede w ciazy to plakac nie bede.

Gość kasia2121
ja chcialabym tylko odpowiedzi mam 21 lat wiec napewno sa na tym forum kobiety bardziej dojzalsze ode mnie dlatego pytam czy ciaza moze byc mozliwa.

Gość kasia2121
cisza....:(

Gość kasia2121
bardzo was prosze odpowiedzcie.

jeżeli weźmiesz pierwszą tabletkę pierwszego dnia cyklu (czyli 1 dnia okresu! ) to jesteś zabezpieczona od razu ! Nie czytacie ulotek ?!?!?! :O

Gość kasia2121
czytalam ale to tylko ulotka czyli ogolnie nie bylo mozliwosci zajscia w ciaze, ja ta ulotke to czytalam chyba parenascie razy.

Gość kasia2121
kobiety czyli nie bylo raczej mozliwosci zajscia w ciaze tylko prosze nie wysmiewajcie mnie.

Gość ameliza
Po raz setnyyyy nieeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Piętnaście razy czytałaś i niczego nie zrozumiałaś? "Pominięta została jedna tabletka w dniach 8. do 14. (drugi rząd tabletek w blistrze) Należy przyjąć pominiętą tabletkę, jak tylko pacjentka sobie o tym przypomni, nawet jeśli oznacza to, że trzeba przyjąć dwie tabletki na raz. Kolejne tabletki należy przyjmować o zwykłej porze. Ochrona antykoncepcyjna nie jest zmniejszona, dlatego nie jest konieczne stosowanie dodatkowej metody antykoncepcyjnej." Teraz powiedz mi, czego nie rozumiesz z powyższego fragmentu i czemu zadajesz idiotyczne pytania? A do pań doradzających: 1. "nie bierze się dwóch tabletek naraz" Bierze się dwa tabletki naraz, jeśli się jakąś pominie. 2. "rząd nie jest ważny" Owszem jest. 3. "Jak podstawowych rzeczy o cyklu kobiecym nie wiesz,masakra..." "Nie ośmieszaj się bardziej,właśnie widzę jak znasz się na cyklu...tak powinnaś się zabezpieczyć i czasem pomyśleć głową radzę." Jaki cykl podczas stosowania tabletek antykoncepcyjnych?

Gość kasia2121
wy tu wszystkie kobiety to myslicie ze kazdy organizm jest taki sam. bralam tabletlki bo nie chcialam byc w ciazy ale zdalam sobie z tego sprawe ze jesli bylabym to bylo by super.

Gość onkologiczna
Kasiu! Prawie napewno dzidzi nie będzie. Pozdrawiam!

Gość kasia2121
nie stety szkoda...

Gość kasia2121
nie wiem czemu ale strasznie mnie mdli, a na dodatek leci mi okropny bialy sluz taki jakby jasno brazowy nie mam pojecia od czego to jak myslicie?

Gość kasia:).
kobiety dzisiaj zobaczylam ze zaczelam krwawic, bol brzucha identyczny jak podczas okresu i prosze jest, i teraz sie zastanawiam czy jakbym wtedy zostala zaplodniona czy teraz bym krwawic czy to jest mozliwe ze moglam zajsc w ciaze a teraz krwawic?