Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

concerned1111

nadmierne owłosienie

Polecane posty

Cześć. Mam 16 lat i ciemne włoski na twarzy, piersiach i brzuchu. Strasznie mi to przeszkadza a narazie nie chce ich golić. Robiłam badania TSH i są w normie. Nie wiem co robić. Pomóżcie.

Gość jansebastian
pokaż fotkę , uwielbiam to...mniam

Gość kiwi119
Witaj Mam ten sam problem a raczej miałam ,nadmierne owłosienie do tego duża nadwaga ,przeszłam masę badań hormonalnych które nic nie wykazały wszystko było w normie aż wreszcie trfilam do lekarza który potraktował mnie i mój problem tak jak lekarz powinien ,proste badanie wykazało że mam insulinozależność -dostałam leki które bardzo spowolniły wzrost włosków i bardzo pomogły w utracie wagi .

Levviatan, a dokładniejsze badania hormonów, to jakie? Możesz napisać jakie badania powinna wykonać?

Gość POMOCY!!!!!12345
Ja w Twoim wieku tez to mialam, nic z tym nie rob, po prostu sobie rozjasnij kremem do rozjasniania wloskow na ciele.

Gość Senny lot kaczki po jaja
Ty na pewno masz coś wspólnego z małpą.

Gość i chooy
mam to samo, ale depiluję plastrami woskowymi i w sumie stało się to taką codziennością, że nie zwracam uwagi na ten problem :P

Gość a ode mnie ostatnio jakis kole
a ja ci plecam telocapil. kosztuje kilkanascie zl i dodaje sie go do zwyklego balsamu (byle o jakims w miare prostym skladzie, ja preferuje oliwke hipp lub balsam z isany med, taki 250ml z jasniejsza nakretka) i smaruj tym raz dziennie, albo i 2. bardzo oslabia cebulki wlosowe, nawet do 70% wloskow jest, bez wzgledu na przyczyne. ale nie u kazdego dziala. plus jest taki ze to niedroga metoda. ale tak czy inaczej levi dobrze pisze, trzeba zrobic bardzo dokladne badania hormonow (idz do ginekologa ze specjalizacja endokrynologiczna, najlepiej) i z ta insulina tez mozna by pomyslec sie pobadac.

Gość a ode mnie ostatnio jakis kole
nawet do 70% mniej wloskow jest* efekty widac tak szybko, jak szybko wloski odrastaja od cebulki, bo odrastaja slabsze i slabsze. naprawde polecam, u mnie sie sprawdza.

Gość kiwi119
Hej miesięczna kuracja to tylko 20 zł biorę tabletki rano i tylko tyle -wszystkie wyniki hormonalne były zawsze w normie i nie pomagało nic depilacja ,laser nic a teraz jest super