Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zupkaaaaaaaaaa

Karkówka w zupie cebulowej

Polecane posty

Gość zupkaaaaaaaaaa

Witajcie, czy ktoś robił taką karkówkę? ja miałam zamiar ale niestety nie było karkówki i kupiłam schab. czy można ten przepis zastosować do schabu? jeśli tak to czy na 4 osoby starczy 10 kawałków takich jak na grubsze kotlety, tylko nie rozbitych? chodzi mi o to, jak ten schab się zachowa po upieczeniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pewnie, ze mozna. dla mnie osobiscie szkoda by bylo psuc miesa takim proszkiem chemicznym, ale jak lubisz to sobie zrob i na pewno mieso ze schabu nie wyjdzie gorzej od karkowki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ps. tyle, ze schab jest duzo chudszy od karkowki, wiec musisz z tym pieczeniem uwazac, zeby sie nie przesuszyl. nie moga z miesa wyplynac soki, wiec piecz krotko, ale w b. wysokiej temperaturze. schab jest miekkim miesem z natury, wiec nie musi siedzec w piekarniku dlugo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jenk
ja mieszam zupę cebulową ze smietaną kremówką i zalewam tym piersi z kurczaka .Piekę pod przykryciem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zupkaaaaaaaaaa
ja też mam taki własnie przepis, że mieszam to z kremówką ale robię to po raz pierwszy i nie wiem co i jak. właśnie tego się boję, że schab będzie suchy. wybierałam taki trochę z tłuszczem ale to i tak zupełnie co innego jak karkówka. dopiero zaczynam swoja naukę gotowania i co do pieczenia mięs to nie mam doświadczenia absolutnie :) wstawić ten schab do nagrzanego piekarnika? i lepiej z termoobiegiem czy bez? schab pokroiłam na kawałki już więc ile czasu mu mniej-więcej potrzeba?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jenk
wydaje mi się,że karkówka i smietana może być własnie zbyt tłuste .SchAB piecz pod przykryciem (folia ).Myslę,że pół godziny wystarczy .Po tym czasie wyjmij z piekarnika ,sprawdz ewentualnie przewróć na drugą stronę .Ja piekę mięsa z termoobiegiem i tak do 180st .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ta co sie zastanawiala
zawsze sie zastanawialam, czemu ludzie przyprawiaja zupa z proszku zamiast przyprawami ??? hmmm ... nijak mi tego wytlumaczyc ... no ale moze to jakas tajemnica niedosiegla dla mnie ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zupkaaaaaaaaaa
Dziękuję Wam bardzo za wszystkie rady :) co do przyprawiania zupką zamiast przyprawami - ja robię ten przepis pierwszy raz i nie wiem jeszcze jak to smakuje (ale słyszałam, że jest bardzo dobre i postanowiłam spróbować), ale często jak kupuję jakieś dania typu "przepis na..." to po pierwszym użyciu mniej-więcej jestem w stanie sama odtworzyć smak używając przypraw, więc może i z tym tak będzie jeśli mi zasmakuje. ale myślę, że tak jest dlatego, że te zupy i gotowe proszki mają bardziej intensywny smak i zapach, mają jakieś wzmacniacze i ulepszacze i dają lepszy smak po prostu. poza tym jest to szybkie i wygodne, dlatego ludzie wolą kupić coś gotowego niż samemu próbować i mieszać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×