Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość moniek_25

TARCZYCA, PADACZKA, CIĄŻA?

Polecane posty

Gość moniek_25

W i t a m W s z y s t k i c h ! Jeśli ktoś mógłby coś poradzić proszę o pomoc. Zacznę o takiego opisu. Jestem chora na niedoczynność tarczycy, biorę euthyrox n 50 w dawce 0,5x0,5x1,0 tab. Mam padaczkę biorę kepprę w dawce 1000-0-1000. Mam też naczyniaka mózgu (lekarze nie do końca wiedzą czy aktywnego), zmiany stwardnienia rozsianego w mózgu (lekarze też nie do końca wiedzą czy są rozrostowe), jestem alergikiem. Mam 25 lat, narzeczony 29. On z kolei jest chory na reumatoidalne zapalenie stawów i w tym roku czeka go wymiana drugiego stawu biodrowego. Lekarze zważywszy na ilość naszych chorób mówią, że aby mieć dziecko powinniśmy zacząć się leczyć; ja zmienić leki szczególnie padaczkowe, narzeczony dieta itp., itd. Jako, że w ciąże zajść nie powinnam od ponad 1,5 roku nie zabezpieczamy się. Kochamy się bez względu czy mam dni płodne, owulacje. Kiedy tylko mamy ochotę :) Okresy zawsze miałam lekko nieregularne (1 dzień wcześniej, bądź 1 dzień później) ale zawsze trwały 5 dni. 18 marca dostałam wcześniej okresu i trwał 1,5 2 dni, skąpe, lekkie krwawienie. W tym miesiącu zaczął się okres 10 i już się skończył, lekko krwawiłam. Zrobiłam dziś test negatywny :( Mam pobolewania podbrzusza, szczególnie po wysiłku. Sikam co 15 minut. W tamtym tygodniu mdliło mnie rano strasznie, w tym mniej. W tym dokucza mi cera trądzikowa. Jako nastolatka tak złej nie miałam. Poradzić sobie nie mogę. Widać mi dość dobrze kreseczkę od pępka w dół i otoczki wokół piersi. Jestem pełna emocji, non stop bym wyła i z jedzeniem, i zapachami jakoś dziwnie, mam wstręt do niektórych potraw itd., itp. Na dzidziusiu zależy nam strasznie. Codziennie biorę witaminy, szczególnie z grupy B, poza tym tran. Ja wiem, że problemy z okresem, nastrojami mogą być związane z chorobami, lekami. Ale czy był może ktoś w podobnej sytuacji? Czy jest sens robić badanie hcg z krwi? Czy dzisiejszy test z porannego moczu mógł się pomylić? Chcemy się zacząć leczyć i mieć dziecko. Jeśli koś miał podobną sytuację, bądź zna podobny przypadek i może coś napisać będę ogromnie wdzięczna :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować