Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Duduś_92

Tabletki dopochwowe - jak stosować?

Polecane posty

Gość Duduś_92

Hej, trafilam ostatnio na temat na forum dotyczący wkładania tabletek dopochwowych, ale nigdzie nie znalazłam podobnego "połączenia leków" jakie przepisała mi moja ginekolog i nie wiem jak je stosować. Dostałam METRONIDAZOL oraz GYNALGIN Mam je zakładać jedną rano, drugą wieczorem, czy może w jedną wieczorem, drugą na noc? No i w jakiej kolejności? Bardzo proszę o pomoc, moja ginekolożka mi nie udzieliła wskazówki, sama zapomniałam zapytać a z inf zawartych w ulotce nie wiem dokładnie w jakich porach jaką zastosować. Pozdrawiam serdecznie i czekam na pomoc :(

Gość barddottka
Nic z tych rzeczy. Leczyłam się 3 rodzajami leków, do tego jeden na koniec na odbudowę flory bakteryjnej i stosować miałam te leki jeden po drugim. Nie sądzę, żebyś miała to robić na zmianę :|

Gość barddottka
No raz dziennie na noc globulki miałam zakładać.

Gość barddottka
*No i

Według mnie obie na noc. Umieszczanie jakichkolwiek globulek rano nie ma większego sensu, bo wypłyną zanim zaczną działać. No chyba, że masz zamiar leżeć w łóżku cały dzień. :classic_cool:

W takim przypadku zakładaj jedną globulkę na noc i jedną na dzień , nie zmieniaj kolejności, na koniec zastosuj probiotyk np. lactovaginal na noc żeby odbudować swoją mikroflorę po leczeniu.