Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dariaa:)

Jaki poród po cesarce?

Polecane posty

hej dziewczyny Jaki miałyście drugi poród? Jak już minęła ta granica gojenia się rany? U mnie minęło 3lata i jestem w 16tyg ale boje się jeszcze bardziej niż za pierwszym razem:( a jak to u was było?tez mieliście drugą cesarkę?a może sn? pozdrawiam

Nie moge powiedziec na wlasnym przykladzie,jednak kolezanka rodzila przez drugie CC wlasnie po pierwszym "tak wybrala" i bardzo zalowala,ale to tez pewno od organizmu zalezy,ona 2 tyg byla na antybiotykach a rana nie chciala sie juz goic a piersza cesarka rewelacyjna..

a nie wiecie czy jeśli nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego to każą rodzić naturalnie jak od cesarki minęło dokładnie 3,5roku?

Gość strach w oczach ...
tylko i wyłącznie cesarka!!!!!!!!!!!!!!!!

czego tylko cesarka?

Gość gryczka
O ile mi wiadomo, to po jednej cesarce nie mogą Ci "kazać" rodzić naturalnie. Masz prawo nie zgodzić się na sn. Jeśli nie było wskazań wcześniej do porodu cc (czyli np. poród wolno postępował i cesarka była awaryjna) to pewnie będą Cię zachęcać do sn, ale zmusić nie mogą. Natomiast jeśli wskazaniem były np. jakieś wady w budowie narządów rodnych, wskazania okulistyczne czy ortopedyczne, to najprawdopodobniej drugie cc też będziesz mieć planowane.

Gość mamama27
mój lekarz powiedział że jak jedna cc to następne tez - chyba że kobieta sie uprze, ciąża jest wzorowa, wszystko gotowe do porodu czyli szyjka itd i kobieta podpisze papier że wie o ryzyku to wtedy próbuje sie sn - ale połowa sn końcy sie i tak cc.. to zdanie mojej gin

Gość a jaki porod rok po cesarce?
dokladnie 13 m-cy ? nie chce sn!!!!!!!!!!!

Gość szpoka
Drogie panie Jestem prawie świezo w temacie cc bo syn ma 3lata a córka 5mies i obie ciąże zakonczyły sie cc. Stan po cc jest wskazaniem do cc.

Gość szpoka
Jesli Twoja córka ma 13mies to bedziesz miec planowe ciecie.U mnie bylo w 39tyg

Gość szpoka
Polecam szpital na Madalinskiego w Wwie

hmmm to ja się chyba z dziwnymi szpitalami spotkałam :D a w sumie leżałam w 4 w obu ciążach i wszędzie jednogłośnie lekarze mówili (znani mi ginekolodzy też), że jak od pierwszej cesarki nie planowanej minie minimum 2,5 roku to można rodzić spokojnie sn

Gość mamusia ginekolog:)
Jesli druga ciąża nastąpi do 2 lat po pierwszej cc - to jest to bezdyskusyjne wskazanie do kolejnego cc. Jesli minęło więcej czasu, drogi rodne,macica itd są ładniewygojone a ciąża przebiegała prawidłowo to nie ma przeciwskazań do sn. I zazwyczaj "pozostawia" się kobietę do porodu naturalnego. Wiem co mówię jestem z wykształcenia ginekologiem;)Obecnie na urlopie macierzyńskim i też po cc;)

Gość szpoka
PP-to chociaz raz w zyciu mialam szczescie :) Znam przyjemnosc porodu sn wiec bardzo mnie ta kolejna cesarka ucieszyła :)

Gość mamusia ginekolog:)
Autorko! Ja pomimo tego,że jestem lekarzem (staż pracy co prawda krótki ale wiedza kompleksowa) to bałam się porodu jak cholera!I na nic zdało się,że wiedziałam co i jak. Sama pacjentkom tłumaczyłam co i jak i że mają się nie bać a myślałam,że zejdę ze strachu - to normalne:)

Gość szpoka
Moge spytac Cie droga pani dr o miesniaki czy są wskazaniem do cc? Jest ze mna siostra-3lata po cc,ma 3miesniaki wewnatrz macicy.

Gość mama ginekolog;)
Ja bym zaleciła Pani siostrze cc - mięśniaki to jednak dość poważna "wada" macicy. No i ciąża podwyższonego ryzyka. A jak długo Pani siostra ma te mięśniaki?

Gość szpoka
dziekuje za odpowiedz,tak tez siostrze powiedzial lekarz prowadzacy i bedzie miala pod koniec maja cc.dowiedziała sie o miesniakach w poprzedniej ciazy.zajrze tu pozniej.pozdrawiam

Gość szpoka
dziekuje za odpowiedz.teraz musze wyjsc z dziecmi wiec zajrze pozniej.siostra ma miesniaki od okolo 4lat,dowiedziala sie o nich w poprzedniej ciazy.lekarz prowadzacy ciaze tez sugeruje cc.

Gość szpoka
Sorry,internet mi sie zawiesza i myślałam,ze sie nie wysłało

oooo matko mam nadzieje, ze nie beda mi kazali rodzic sn, moj lekarz nie przyjmuje w zadnym szpitalu, wiec jade do pierwszego lepszego mozecie polecic szpital w Warszawie, gdzie na bank porod 13 miesiecy po cc bedzie operacyjny? czy nie nakaże mi np. polozna na izbie iść i rodzic naturalnie??

upppp

Gość zaba letnia
13mies po cc-bedziesz miec cc

lekarz mi wskazania napisze takie czy jak?

Gość zaba letnia
umow sie na konsultacje z dr Adamowiczem ze szpitala na Madalinskiego

powinnam chyba jakos wczesniej sie umowic na konsultacje, nie czekac do konca, prawda?

Gość zaba letnia
do 2 lat po cc masz tam na bank cc.sprawdzone

w takim razie spróbuję sie tam dostać a powiedz - normalnie mam się zapisać na wizytę w przychodni? a moze wiesz cos o szpitalu orlowskiego - tu mam najblizej, ale nie wiem jak z cc tam

Gość zaba letnia
ja mialam konsultacje w 38 tyg ale tam prowadzilam ciaze