Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basiak88898

objawy cukrzycy? Do cukrzyków

Polecane posty

Gość basiak88898

Mam pytanie do chorych na cukrzyce jakie były objawy tej choroby.Wybieram sie w przyszłym tygodniu na badania i jestem ciekawa jego wyniku Czuję sie ostatnio nienajlepiej przede wszystkim jestem zniechęcona do wszystkiego mam chyba jakiś stan depresyjny ponad to ciągle mi sie chce pić czasem do takiego stopnia ze mam wrażenie że mi jezyk puchnie +odczuwam mrowienie w konczynachDzisiaj wypiłam bardzo słodką herbatę i po kilku minutach zrobiło mi sie duszno,przyśpieszone bicie serca,momentalnie jakby zaczęły mnie boleć oczy +takie jakby mrwienie wgłowie które odczuwam nadal jakby wzrost ciśnienia Czy to moze być cukrzyca? wiem ze powinnam iść do lekarza i pójde robilam badania jakieś6 mies temu i było ok... ta choroba jest u mnie w rodzinie dziedziczona z pokolenia na pokolenie....więc

Gość linko/łaj
ja mam i ne ubywa i wagi a odwrotnie :/

Gość zmierz temperaturę
Spadek masy ciała? Przeciwnie, nabieranie masy. Żeby stwierdzić cukrzycę trzeba przeprowadzić odpowiednie badania. Bazując na samopoczuciu nie można stwierdzić czy to cukrzyca czy nie. Zależnie od rodzaju i stopnia zaawansowania objawami może być swedzenie skóry, senność, ospałość, mrowienie opuszków palców w momencie nagłego spadku glukozy we krwi, a na pewno podejrzeniem jest wysoki poziom cukru (ponad 180 mg) mierzony w kilka godzin po posiłku i gdy ten stan się utrzymuje. Bez lekarza i badań nie stwierdzisz sama an i w oparciu o opinie z forum.

Gość gość
polecam zapper nunczako J.Taratajcia

Gość gość
MalgosiaBP,a skad Ty wiesz ze to nie jest najlepszym pomysłem???cukrzyca to nie choroba,szybko da sie ja wyleczyc

Gość gość
A cukier jaki ???

Jeśli pytasz mnie,to cukier na czczo wyszedł mi 330.Nie potrzeba było już robić krzywej cukrowej.Okazało się,że mam cukrzycę nieleczona kilka lat.

Gość gość
No a jak Ty niby miałabys leczyc ta cukrzyce???co to znaczy nie leczoną???

Gdybym badała regularnie poziom cukru we krwi,wcześnie wykryto by cukrzycę.U mnie zdążyła nieźle namieszać w organiźmie.

Gość gość
namieszac to namieszac,wiele mozna naprawic zapewne tylko trzeba najpierw wyleczyc cukrzyce

Cukrzycę trzeba leczyć,a nie "wyleczyć" To choroba na całe życie.Masz małą wiedzę widzę na temat cukrzycy.

Gość gość
Mam ogromna wiedze na temat cukrzycy wiec niczego nie widzisz,cukrzyce spokojnie da sie wyleczyc

Jestem na insulinie od 15 lat,i będę ją sobie wstrzykiwać do końca życia.Więc nie mów mi ,że cukrzycę można wyleczyć.

Gość gość
A skad Ty towiesz ze ja pisze głupoty???a moze ty robisz głupoty??nie pomyslałas w ten sposób???

Gość gość
Ja juz nie jednego cukrzyka wyleczyłem,a dlaczego niby cynamonem???

Gość gość
samotna_mewa,no to tak jak juz pisałem,nie chcesz sie wyleczyc z cukrzycy,widocznie insulina c****suje,pozdrawiam

Gość BIOMEDEX
Szanowni Państwo, cukrzyca z roku na rok dotyczy coraz większej liczby osób, a ryzyko zachorowań wciąż wzrasta. Siedzący tryb życia, niezdrowa dieta i braku ruchu to jedne z najczęstszych przyczyny tej dolegliwośc*****erwszymi objawami choroby jest zmęczenie, uczucie senności, spadek formy i niechęć do działania. Charakterystyczna jest także suchość w ustach i zmiany skórne. W obniżeniu ryzyka zachorowania pomóc może przede wszystkim zmiana naszego trybu życia. Sport i wszelkiego rodzaju zajęcia ruchowe mogą być pomocne w kontrolowaniu cukrzycy i zmniejszaniu ryzyka jej powikłań. Istotna jest także odpowiednio zbilansowana dieta, bogata w niskokaloryczne produkty. Cukrzykom coraz częściej pomagają także naturalne metody leczenia. Trudno gojące się rany i owrzodzenia można na przykład wyleczyć za pomocą światła. Bioharmonizer Fotonowy to aparat, który działa na organizm za pomocą promieniowania podczerwonego. Może ono pobudzać przepływ wewnętrznej energii i stymulować organizm do radzenia sobie z takimi powikłaniami jak stopa cukrzycowa. Niewątpliwą zaletą aparatu jest jego niewielki rozmiar i prosty sposób użycia, dzięki czemu możemy z niego samodzielnie korzystać w domowym zaciszu. BIO-MEDEX

Gość gość
24.01.14 [zgłoś do usunięcia] samotna_mewa Nauczyłas sie,lubisz ta swoja cukrzyce ,dlatego nie chcesz niczego zmianiac,do czegos jest ci ona potrzebna i tyle

Gość gość
A po co komu te aparaty??skoro lepiej pozbyc sie cukrzycyi nie wydawac kasy niepotrzebnie

Gość Robb_starkt
Miałem ostatnio robione wszechstronne badania zdrowia za pomocą metody dr Volla w firmie Noma Medica Volla. Warto sobie takie prześwietlenie zrobić. Metoda dużo rzeczy wychwytuje, które normalnie są nie do zauważenia przy zwykłych testach.

Gość gość
ja mdlałam i mnie potwornie suszyło, bardzo dużo sikałam... teraz biorę leki, onglyzę... Apteka (Warszawa) sprowadza je dla mnie... szkoda tylko, że nie jest refundowana, bo nasze państwo ma ważniejsze wydatki niż leki...