Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hejhejjjjjj 90

moge tak zrobic?

Polecane posty

Gość hejhejjjjjj 90

hej, jestem w 38 tyg ciazy... kupilam olej rycynowy, czy to mi przyspieszy poród ale nie zaszkodzi ? ? prosze o odp. termin mam na 24 kwietnia

Gość hejhejjjjjj 90
podbijam

poczytaj w necie o tym. Ja bym nie ryzykowala Moze ci się udac a mozesz spowodowac ze dostaniesz rozwolnienia i sie wymęczysz tylko i nie bedziesz miala sily na poród :) Albo odejdą ci wody a rozwarcie nie bedzie odpowiednie. wytrzymasz te 2-3 tyg. Samo sie zacznie jak trzeba i wtedy będzie bezpieczniej dla ciebie i dziecka.

Gość hejhejjjjjj 90
eh.. chcialabym moze w niedziele urodzic bo moj kochany wyjedzie za granice i nei bedzie go przy porodzie... :( rozwarcie mam n 2 cm..... eh ;/

Gość hejhejjjjjj 90
?

Tylko ze to dziecko decyduje :) A myślę ze nie warto narażać się na zadne dodatkowe nieprzyjemności i komplikacje. Moze do niedzieli smao się potoczy. Ale wiesz dla malucha każdy dzien w brzuchu jest jednak ważny i dużo znaczy. Nie chce wyjść bo nie jest jeszcze do tego gotowe :) Ja wiem ze sie tak prosto pisze a w 38 tyg to już sie marzy o porodzie :) Rozumiem Cię bo mialąm to samo i też kupilam parafinę i poczytalam w necie o tej parafinie i olejku rycynowym i powiem Ci ze sie przestraszylam trochę jak poczytalam historie na forach :) Poczekalam do 41 tc na wywolanie i oplacalo się bo urodzilam blyskawicznie i bez zadnych problemów :)

Gość no nie moge:D:D:D:D:D:
ciaza trwa 40 tygodni tępa strzalo, a nie 38 jak dziecko nie chce jeszcze wychodzic to po chuj chcesz przyspieszac sprawe? bo twoj fagas czeka? pojebana kurwa z ciebie

Gość hejhejjjjjj 90
eeeeeeh...;/ to w takim razie wystarczy mi czekac :P zobaczYmy.....moze jednak ? :)

Gość hejhejjjjjj 90
do no nie moge:D zal mi Cie ty typowy polaczku!

Gość hejhejjjjjj 90
Polaczek niestety nie:) załuje tylko, że ja pochodze z takiego durnego i mało inteligentnego kraju skrzacie z LASU! :D A Tobie to współczuję takiego mało wychowania...

Gość nie przyspieszaj , jak dziecko
i twoj organizm beda gotowe to porod sie zacznie.

polaczek nie? to pewnie jakis ciapaty puszczalska kurwo:D:D:D:D:D:D:D hahaq, miec bachora z brudasem, wstyd tania dupodajko:D:D:D:D:D:

Gość hejhejjjjjj 90
tez tak myślę, więc olejek użyję do rzęs :)

Gość hejhejjjjjj 90
Szwedzi to nie brudasy... :) ..skończyłam z Tobą konwersacje, żeganam.

szwedzi, jasne:D:D:D:D hahahaha:D pewnie jakis zaropiały rumun cie zaspermil szmato

A co to za problem umówić sie ze swoim ginekologiem na wywołanie w konkretnym terminie?:) wiadomo ze najlepiej jak dziecko samo by zadecydowało, ale są takie przypadki ze mozna pomóc mu czasem "przyspieszyć" decyzje:)

Gość mama_lizaczka2009
Boże jak was czytam to szczęka opada;-/ Przyspiszyć poród bo jakieś tam widzi mi się;-/ Ciąża to 40 tyg a nawet u niektórych kobiet 41 więc to 2 tyg lub 3 tyg i dużo dobrego dla dziecka. Wciąż przybiera na wadze a skoro maluszkowi się nie spieszy to znaczy że tak ma być. Rozmumiem jak byś była w 40 tyg i źle się czuła itd itp ale dla męża poświęcać dobro dziecka???????????????!!!!!!!!!!! BOŻE!!!

Gość nie przyspieszaj , jak dziecko
przyspieszyc porod wbrew pozorom nie jest tak latwo. Kobiety po terminie czasami probuja i im sie nie udaje , te co chca wczesniej rodza pozniej , te co chca opoznic wczesniej . Lepiej nie ryzykuj , bo nawet jezeli cos by sie zaczelo dziac to akcja porodowa moze nie przebiegac tak jak powinna. Po co kombinowac i ryzykowac. Poczekaj , jak dzidzia bedzie gotowa da znac , twoj organizm rowniez .