Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ksja90a

ruchy płodu 40 Tc.

Polecane posty

Gość Ksja90a

Dziewczyny czy mozecie mi sprawdzić czy ruchy dziecka są ok ? bo sie martwie bardzo . 8:00 - 8 10:00 - 4 12:00 - 13 14:00 - 21 16:00 - 20 18:00 - 3 20:00 - 6 22:00 - 8 To wczorajsze. Dzisiejsze 8:00 - 5 10:00 - 12 12:00 - 11 14:00 ( Póki co naliczylam tylko 2 mam twardy brzuch jak kamień :( ) Termin mam na 20.04 od wczoraj mam liczyć ruchy Dzieciątka

Gość nimma
to ty tak cały dzień siedzisz i liczysz te ruchy? ja dostałam kartę do liczenia ruchów i pamietam że wg opisu trzeba było zacząć liczyć od 8.00 i zaznaczyć odpowiednią kratkę kiedy pojawił się 10-ty ruch. Ale to łącznie 10 ruchów miało być.

Gość Ksja90a
Patrze na zegarek i licze sobie w pamieci :) i tak siedze teraz w domu wiec to nie problem dla mnie , w ciągu godz. musi byc wiecej niz 5 ruchów ?

Gość Ksja90a
To ma byc 10 przez caly dzien czy 10 w ciagu dwóch godzin ? bo już ogłupiałam :(

Gość Ksja90a
10 w ciągu dnia ? czy 10 w ciagu dwóch godz.

Gość nimma
mnie kazali liczyć do 10-tego ruchu zaczynając od g.8.00. jeśli dziecię było ruchliwe to na karcie zaznaczałam dajmy na to kratkę 8.15 -bo do tej pory poczulam 10 ruchów. Używałam karty ruchów Cardiff tu masz link: http://mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=660 o widzę ze się pomylilam bo zaczynałam liczyć od 9.00

Gość Niewidoczny dla innych
Jak ja leżałam na patoligii zanim uridziłam też dostałam kartkę. RANO -- POŁUDNIE -- WIECZÓR Pisało się datę o godzine w której zaczynalo się liczyć. Kazano liczyć przez godzinę od rozpoczęcia - jesli było 10 i więcej ruchów np. w ciągu 15 minut to przestawałyśmy liczyć i zapisywałyśmy 10 ze strzałeczką do góry, a jeśli w ciągu godziny nie naliczyłyśmy 10 to pisałysmy 10 ze strzałeczką w dół.

witam .wielokrotnie lezalam w ciazy szpitalu.polozne mowily zeby po kazdym posilku ale duzym nie przegryzce liczyc ruchy.ma byc min 1o w ciagu godz po jedzeniu.

Gość fdfdgfdfgd
A ja wcale nie liczyłam ;)

A mi powiedziano, ze powinnam liczyc ruchy w porze najwiekszej aktywnosci dziecka np po posilku i powinno byc ich co najmniej 10 przez godzine. A tak generalnie to dziecko powinno sie ruszac caly dzien. Polozna mowila tez by zwracac uwage jakie sa zazwyczaj te ruchy: silne czy slabe. Jesli zwykle byly silny a nagle zrobily sie stabe to tez mowila by to sprawdzic na ktg.