Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość srodkisrodki

czy są środki dezynfekujące maskotki?

Polecane posty

Gość srodkisrodki

czy są jakieś środki dezynfekujące maskotki, misie etc? Kupiłam ostatnio w ciuchlandzie przśliczną maskotkę , przeprałam ją po wierzchu jednak boje sie ze to nie wystarczy zeby dac maluszkowi do łóżeczka... może są jakieś spreye do tego celu...? no nie upiorę w 100 stopniach bo sie zniszczą...

maskotki to w większości piorę normalnie w pralce, ale nie gotuję ;)

Gość srodkisrodki
ale jak nawet tylko upiore to juz nie bedą takie same

To zależy jakie to maskotki, większości nic się nie dzieje. Możesz też włożyć na noc do zamrażalnika w torbie foliowej.

Nie rozumiem po co kupujesz misia w lumpeksie :o jak dla mnie albo ktoś chce mieć nową zabawkę i kupuje ją w sklepie, albo ma w nosie wszystko i kupuje w lumpeksach. To samo dotyczy zresztą ciuchów

Gość srodkisrodki
kupuję bo jest tania-kosztowała 7 zł a jest to duży przecudny kubuś puchatek o tak żźywiutkich kolorach, idealnie jak nowy, wiec sie skusiłam a ciuchy kupuje owszem, piorę, prasuję i jest spoko nawet dla noworodka

Gość zrób tak jak
ktoś już wyżej poradził, na noc do zamrażalki i wszystkie bakterie zginą - latem można położyć maskotkę na silnym slońcu - tylko nie na długo, bo kolory zblakną, bakterie również zginą.

ale jak to duży miś to nie wiem czy wejdzie do zamrażarki :) ja maskotki normalnie piorę w 60 stopniach i nigdy nic żadnej nie było :)