Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwasiczka

jak czesto robic peeling kwasem migdalowym?

Polecane posty

Gość kwasiczka

w stezeniu powiedzmy kolo 40 procent? jak czesto robi dobrze skorze tradzikowej? Czy mozna przesadzic?skora nie wykazuje objawow podraznienia

Gość gość
Mialam wykonywany peeling kwasem migdalowym w Krakowie w salonie Black Pearl i jestem bardzo zadowolona z zabiegu :)

Gość gość
Pytanie nie było, gdzie miałas wykonywany tylko jak często można ;) Więc odpowiedająv na pytanie: można raz na 7-10 dni w zależności od skóry. Ale to najlpiej oceni kosmetolog.

Gość gość
ja dziś akurat robiłam sobie, ale chyba miałam 20%, i to był glikolowy, ale mam straszną generalnie cere.. który bardziej polecacie? ja to sobie sama bym robiła, szkoda kasy na kosmetyczke;/ dzis tez sama

Gość gość
No i będziesz miała jeszcze gorszą cerę jak żal ci kasy na kosmetyczkę. Robisz na swojej skórze doświadczenia. Pogarszasz tylko stan. Kosmetolog musi obejrzeć twoją cerę i wtedy dobierze odpowiednie kwasy i stężenia.

Gość pisałam o 2344
ale moją twarz już oglądała kosmetyczka, dała mi w małych pojemniczkach kwas i neutralizator, akurat ja byłam u niej jak spędzałam wakacje nad morzem, pewnie jakbym poszła gdzies gdzie mieszkam to nie dałaby tylko zdzierała kase, a u tamtej byłam na kwasach 2 razy w ciągu dwóch tygodni i widziałam efekt. cere mam trądzikową, leczę się już wiele lat i nic tak naprawde nie pomagało, ostatnio przez dwa miesiące brałam tetracykline i miałam takie problemy z układem pokarmowym i już tam na dole miałam grzybice że odstawiłam ten antybiotyk(brałam oczywiście osłone).. Moja ostatnia nadzieja jest własnie w kwasach, dzis rano się obudziłam i moja twarz jest lepsza