Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nerwuska27

Gdzie zarodek? :(

Polecane posty

Gość Nerwuska27

Kobietki! Mam problem. Lekarka wykryła ciążę - tydzień 5. USG wykryło: -pojedynczy prawidłowo zagnieżdżony pęcherzyk ciążowy o wymiarach 4,99 mm - 4tc 2d Trofoblast bez cech odklejania W rzucie przydatków bez zmian echogennych Ostatnią miesiączkę miałam 5 marca, krwawienia były zawsze regularne co 31 dni. To moja pierwsza ciąża, mam 27 lat skończone. Odczuwam bolesność piersi, a także ból w podbrzuszu jakbym miała dostać okres. Dodam, że występuje lekka przezroczysta wydzielina, nie mam plamień. Lekarka przepisała luteinę. Martwi mnie jednak brak zarodka i to, że mam łykać luteinę, skoro nie mam żadnych objawów poronienia itd. Czy to może mi zaszkodzić? Ponadto jestem przeziębiona (gardło mnie drapie okropnie). Na następne USG muszę czekać 2 tygodnie. Chyba nie wytrzymam, bo to taki stres. Cały czas o tym myślę, czy to dzieciątko pojawi się w jaju. Na usg widać czarną plamę (pęcherzyk?) a w środku mała biała plamka o nieregularnym kształcie jakby fasolki (ciałko żółte??). Nie mam pojęcia co to jest. Nigdy nie lubiłam biologii i nie mam pojęcia o tym, czy rozwijam się prawidłowo. Lekarka powiedziała tylko, żeby nie cieszyć się, bo nie widać zarodka i za 2 tygodnie będzie wiadomo wszystko. Beznadzieja :(((

Gość wom@n
zarodek ma czas sie pojawic :) przewaznie od 6 tygodnia pecherzyk ma juz cechy zarodka i zaczyna bic serduszko. czasem nawet poźniej. nie masz żadnych powodow do zmartiwen. mi sie nie udalo posluchac serducha.poronilam w 5 tc tydzien temu :( Ty sie nie stresuj.tylko reaguj na plamienia.jakby cos bylo nie tak-od razu do lekarza. gratuluje :)

Gość wom@n
luteina nie zaszkodzi.

Gość Nerwuska27
Dziękuję wom@n. Przykro mi, że Tobie się nie udało :((( Mi by pękło serce, dlatego nie będę Cię pocieszać, bo jestem w stanie sobie wyobrazić ten ból....

Gość Nerwuska27
Dziękuję wom@n. Przykro mi, że Tobie się nie udało :((( Mi by pękło serce, dlatego nie będę Cię pocieszać, bo jestem w stanie sobie wyobrazić ten ból....

Gość wom@n
moze uda się następnym razem, a Tobie życzę powodzenia. :)

Gość Nerwuska27
nie zauważyłam, że na usg jest napisane Tc 6 wg OM. Czyli wg tego 6 tydzień... Kurczę :/

Gość wom@n
mi lekarz wyliczyl 7/8 tc a badanie krwi ktore jest 100 proc. wskazalo 5 tc :) tu nie ma reguł.nie martw się narazie.