Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odnalazłamŹródło

żeby schudnąć trzeba jeść!! zobacz jak to zrobiłam

Polecane posty

Gość ja podobnie schudłam
hej Autorko, ja schudłam tak samo, jak Ty, 5 posiłków dziennie, zero chleba, makaronu, smazonego,kaszy, ryzu, ziemniaków, minimum słodyczy, bardzo duzo warzyw, owoce raz dziennie, duzo zup, ale bez smietany itp:) 11kg w 6 miesięcy:)Moze i powoli, ale jak dla mnie super.Teraz waze 54kg przy wzroscie 160, wyglądam juz bardzo fajnie i zbieram naprawde tysiące komplementów:)Warto dziewczyny, jesli nie teraz, to kiedy?Trzymam za wszystkie kciuki, to najlepsza dieta na swiecie-zdrowo, bez głodu, często, regularnie.Minimum węglowodanów.Tylko codziennie rano na porządne sniadanie rozne zmieszane płatki, rodzynki, orzechy, dynia itp:)Rzadnych gotowych kupnych ulepków:)powodzenia!!!

Gość ja podobnie schudłam
żadnych, oczywiscie:)

hej dziewczyny :) co prawda zaczęłam pisać w innym wątku, ale wasz jest bardzo podobny. Muszę przyznać rację "odnalazłamŹródło" - do odchudzania trzeba dojrzeć ! Kiedyś sama wierzyłam w przeróżne diety cud, stosowałam głodówki, wszystko bez większych rezultatów. Teraz jem mniej, przy czym specjalnie niczego sobie nie odmawiam, jednak staram się odżywiać zdrowo, nie jem wieczorami, jeszcze tylko pozostaje mi zwalczenie napadów obżarstwa (najczęściej kiedy wszystko mi się wali), a do tego aktywność fizyczna :)

DZień dobry - ja pije kawke , nie wyspałam i nie mam smaku na nic wiec przeczekam a jak u was ?

Gość autorko))))))))))))
a co z piciem, napisz co pijesz bo ja nie mogę się przemóc do tej mineralnej poza tym sposób bardzo dobry ja kiedyś byłam krótki czas na podobnej "diecie" i rzeczywiście był efekt póżniej jakoś tak się rozmyło ale teraz pod wpływem twojego topiku wracam do tej metody, też mam bardzo dużo do zrzucenia i chcę to zrobić nawet już nie dla wyglądu ale dla zdrowia, zauważyłam że zaczyna mnie pobolewać kręgosłup, stawy i ogólnie szybko się męczę i jestem mniej sprawna niż kiedyś , aha a jeszcze nie wiem jak to z tym pieczywem bo raz piszesz że unikasz białego a raz że jesz kanapki więc? może jesz z pieczywa chrupkiego albo ciemnego? i jeszcze jedno - czy cokolwiek ćwiczysz, jak długo i jak często?

Ja już nie śpię ! Ale zaraz jak wstałam przygotowałam sobie porządne, ale zdrowe śniadanko (no dobra nie dałam rady odmówić sobie latte, ale i tak pijam już rzadziej), a zaraz zamierzam troszkę poćwiczyć, później pewnie pobiegam :) Niestety ostatnio oddałam do reklamacji nowo kupiony rowerek treningowy, więc muszę jakoś inaczej sobie poradzić.

Gość moj facet na diecie
dziewczyny jak jesc kiedy nie ma na to czasu?t.j 8 godzin w pracy plus 45min dojazdy?

Przede wszystkim rano zjeść śniadanie, w pracy drugie, a jak chcesz to po pracy obiadokolację. Wszystko zależy od Twojego organizmu. ja np. jem głównie rano, później tylko jakieś drobnostki, np. jogurt, a wieczorem już nic. Nie jem kolacji, a obiady jak już, to tylko na śniadanie, ale mi taka dieta odpowiada, a zaznaczę, że też większość czasu nie ma mnie w domu.

Gość moj facet na diecie
na 3 posilkach w tym jogurt facet pracujacy fizycznie po prostu sie meczy,nie ma tez mowy o nie zjedzeniu kolacji jak jest o 21 w domu to musi cos zjesc niby powinno sie jesc 5 posilkow i chcialam sie dowiedziec jak to najrozsadniej zrobic

To i ja sie dołączę. Postanowiłam skończyć z wiecznym narzekaniem na to ile ważę. Mam dość głodowania na diecie. Chcę z schudnąć z głową i powoli. Mam ok 162 cm wzrostu. Ważę 60 kg. Więc 5 w dół to takie rozsądne minimum. Jeszcze nie wiem jak ustalą się pory moich posiłków, bo uzależnione są od pracy.

Jak tutaj wesoło:0 Cieszmy się i zaczynamy. Wspieram wszystkie Panie serdecznie. To na pewno znacie Śniadanie jem w całości, obiad w połowie a kolację oddaję wrogowi:) My dokładamy tylko małe posiłki i zwiększamy ich ilość. Mnie gubi wieczorne jedzenie po pracy, takie po 18. Później źle się czuję, nie mogę spać. Zawsze latem gubię parę kilogramów ale przez zimą wracają. Życzmy sobie smuklejszych sylwetek

Gość sewirrka
witam panie:) ja ma takie pytanie czy chleb na zakwasie bily on jest , bez ulepszaczy i bez konserwantow mozna na diecie? po ciemnym mam wzdecia ( za duzo blonnika jadlam ostatnio:( czy na snaidanie czy do zupy do obiadu może byc czy ne

Gość sewirrka
biały- zrzepraszam za zle wpisanie wyrazu

Gość sewirrka
podbijam pytanie moje

Hej ogolnie to powinno sie jesc razowy albo zytni lub graham,ale mysle,ze jak zdarzy Ci sie zjesc bialy to nic sie nie stanie.

Gość sewirrka
no tak ale lekarz stwierdil ze za duzo blonnika w mojej diecie , a ten jest na zakwasie wiec zdrowy :) dziekuje za opinie

byc moze pijesz za malo plynow skoro pojawiaja sie wzdecia.Jedzac duzo blonnika nalezy duzo pic.

Gość sewirrka
pije ok 3 ltrow dziennie od bardzo dawna

Gość odnalazłamŹródło
hej Dziewczyny :D:D:D:D sorki ze nie pisałam wcześniej. odpowiadają na pytania, ja jem chleb tylko ciemny, pełnoziarnisty itp. pije duzo wody niegazowanej, na początku nienawidziłam wody niegazowanej po jakims czasie sie do niej przekonałam! i jest ok. co do ćwiczeń, teraz nie ćwicze wogóle, jestem z byt leniwa. aaalllleeee czekam na ten moment jak sie zbiore i kupie ten karnet. fitness jeszcze przezyje :) natomiast nie lubie biegać i wogole :( chce troche schudnąc i wtedy zaczne cwiczenia bo teraz sie zniechęcam jak skacze i widze falujący tłuszcz;/

hej:)pisalas,ze jesz co dwie godz napisz prosze jak przykladowo wygladaja Twoje posilki

Gość odnalazłamŹródło
Pela29 pisałam wcześniej :)

Gość adriannaaaqwe
napisala na 1 stronie co je mniej wiecej

Gość odnalazłamŹródło
np dzisiaj na obiad zrobiłam sobie dwa małe ziemniaki- nie "miażdżyłam" je. fasola czerwona i jajko sadzone bez oleju lub masła. nie wyobrażam sobie zeby całkowicie zrezygnować z ziemniaków bo ponoć są kaloryczne. jem wszystko! wszystko jest dla ludzi ale musimy pMIĘTAĆ zeby jesc mniej :) i bedzie git :)

Myślę, że rodzaj chleba nie ma aż takiego dużego znaczenia z punktu widzenia diety, ale na pewno zdrowszy jest ciemny, zresztą jest tyle rodzajów chleba, że można dietę urozmaicać - ja np. tak robię, wczoraj jadłam chleb ciemny pełnoziarnisty, a dziś coś pod styl razowego z soją :) Do wody jakoś ciężko mi się przekonać, ale jak ćwiczę, to jakoś łatwiej mi się ją pije :p A ćwiczenia są ważne, ale z mojego doświadczenia wiem, że wszystko musi dziać się stopniowo... Przypuszczam, że jakbym od początku diety zaczęła ostro ćwiczyć nic by z tego nie wyszło. Najpierw przyzwyczaiłam swój organizm do nowego trybu jedzenia, a później dołączyłam ćwiczenia i muszę wam powiedzieć, że nawet biegi polubiłam, których kiedyś nie znosiłam :D "odnalazłamŹródło" - mi też się ciężko ćwiczy, szczególnie mięśnie brzucha jak widzę mój tłuściutki brzuch, ale staram się myśleć tylko o tym jaki będzie kiedyś po tych ćwiczeniach.

Witajcie Sewirrka na jakiej podstawie lekarz stwierdził, że w twojej diecie jest za dużo błonnika?

Dziewczyny, wstyd się przyznać, ale dojadłam wczoraj co miałam słodkiego :P i dziś mogę zaczynać. Kupiłam aqua alim. Zobaczymy czy bedzie na mnie działać. Postaram się jeść co dwie, trzy godziny naprawdę niewielkie ilości.