Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hairy

nadmierne owlosienie

Polecane posty

Gość hairy

Witam :) Wiem, ze ten temat poruszalo pewnie wiele osob, ale chcialam opowiedziec moja historie i prosic o odpowiedz. Wiec mam 16 lat i zmagam sie z nadmiernym owlosieniem szczegolnie na brzuchu, pupie, wokol brodawek, troche miedzy piersiami, poza tym mam dluzsze i ciemniejsze wlosy na rękach, nogach, z tylu ud ( twarde, ostre po goleniu, depilacji) niz moje rówieśniczki. Piszę tutaj, poniewaz robiłam badania hormonalne i wyniki wskazują, że testosteron mam w normie, ale hormon DHEA-s jest podwyzszony i moze byc przyczyna mojego problemu. Poszlam z mamą i zrobilam USG, ale z jajnikami i nadnerczami jest w porządku, lekarz powiedzial, że przysadka mózgowa w porzadku bo gdyby bylo cos nie tak to moj wygląd twarzy i zachowanie tez bylo inne. Więc co mogloby być powodem tego owlosienia? strasznie mnie to krepuje szczegolnie gdy przebieram sie na w-f, ale boję sie tez, że w przyszlosci mogę miec jakies problemy z zajsciem w ciąze itd. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)

Gość Krzywatutka
:D

Gość teres hihi ka
oj tam, co się przejmujesz prawie nie widać

Gość ssasanka
Miałam i pewnie mam dalej podobne jak ty problemy.Też dhea ponad normę ale testosteron też lekko ponad norme.Pryszcze ,wlosy myję codziennie,bardzo małe piersi,nieregularne miesiączki ,albo ich brak.Lekarze mowili ,że będe mieć problemy żeby zajść w ciążę,a nawet ją wykluczali.Odstawilam wszystkie leki,żylam normalnie,wyszlam za mąż,cztery lata temu urodzilam zdrowego synka,obecnie jestem w czwartym miesiącu ciązy z drugim dzieckiem.Fakt,starałam się o dzieci przez poł roku,ale naturalnie,bez wizyt u lekarza i hormonów-i się udało.Włosów nigdy nie gole,bo wyrastają grubsze i twardsze-tylko depilacja.Nie martw się,nie myśl o tym.Wynik z przysadki jednak bym zrobila i testosteron jeżeli jest w normie,ale w górnych granicach ,też może dawać takie objawy.Głowa do gory,jest dużo dziewczyn z takimi problemami,a ja jestem przykladem ,że dzieci można mieć.

Gość hairy
was to tylko cwelić na spacerniaku