Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytającaaaa

czy dlugi ojca mogą przejsc na jego syna?

Polecane posty

Gość pytającaaaa

Witam czy mial ktos podobną sytuacje albo zna siena prawie i moze mi powiedzieć cos na ten temat? teściu ma dług w wsokosci ok 50tys, ma komornika na emeryturze czy istnieje jakies zagrozenie ze jego syn bedzie musial te dlugi spałcac? czy np moga dodatkowo jeszcze dobrac sie pencji syna? wiem,ze w wypadku smierci to wtedy musialby sie zrzec spadku i wtedy jakby zrzeka sie dlugow ale co gdy on żyje?

w przypadku śmierci teścia/ojca dzieci/żona najlepiej odrzucic spadek jezeli wiadomo że ktoś ma dużo kredytów/długuW innym przypadku jeżeli nie poręczono kredytu/pożyczki nie może wejśc na wynagrodzenie dzieci

Gość ot co ....
jeśli nie są to alimenty to raczej nie ale zapytaj na forum prawnym

Gość pytającaaaa
jego syn nic nie poręczał, nie zerował- dowiedzial sie o tym nie dawno nie są to alimenty jest to jchyba akis kredyt bo wiem ze mu rosną odsetki karne i przez to ten dlug bardzo rośnie komornik wszedl mu na emeryture czyli jesli on nic nie poręczal to nie moga domagac sie on niego nic? jego zona ma znim rozdzielność majątkowa to wiem ze jej nie tkną ale myslalam ze moze za syna sie zabiorą ale z drugiej strony skoro komornik ma z czego sicagac i sciaga to poki co nie beda juz szukac innych opcji