Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amstaphhh

Wypowiedzenie umowy o prace. Prosba o pomoc.

Polecane posty

Gość Amstaphhh

Moj pracodawca nie szanuje swoich pracownikow, doklada im obowiazkow, ostatnio drastycznie obcial pensje, do tego te grosze wyplaca z duzym opoznieniem. Wymaga nie wiadomo czego, stawia warunki, a swoich podwladnych traktuje jak niewolnikow. W zwiazku z powyzszym przygotowalem rozwiazanie umowy o prace z dwutygodniowym wypowiedzeniem. Nie chce sie juz uzerac z pracodawca. Przez te 2 tygodnie zapewne bedzie chcial mnie wykorzystac do cna, zaleje jakimis robotami, a ja chce tego uniknac. Dosyc juz sie nazapierd... Co radzicie? L4, czy moze jakis urlop zalegly wypoczynkowy? A moze jeszcze cos innego? Prosze o pomoc.

Gość 326463273275
Koorwa, to jest forum uczuciowe. Masz problem ze wzrokiem?

Gość domampytanie.............
art.55 KP jeśli nie wypłaca pensji na czas

L4 jak najbardziej, plus pisemko o stanie rzeczy do PIP.

Gość mam to..,,,.
tylko l 4

Gość Amstaphhh
Hmmm... gdzie teraz znalezc takiego lekarza, ktory wystawi mi L4? :( Naprawde mam juz dosyc szefa manipulanta i klamce. Nie chce go widziec.

Gość tez tak miałam
proponuję dać wypowiedzenie i od razu wniosek o urlop, a wtedy pójść na L4 do konca umowy byc na zwolnieniu. Sprawdz sobie jeszcze jedno, jak dasz wypowiedzenie w pn, to bedzie obowiązywać od kolejnego poniedziałku, tak bynajmniej było kiedyś.

art.55 -google nie bolą. Nie musisz wtedy przychodzić do pracy w okresie wypowiedzenia. Teraz dużo ludzi tak rozwiązuje umowę

Gość Amstaphhh
A gdyby w pismie pominac 2-tygodniowy okres wypowiedzenia - zrzec sie tego przywileju? Nie chce ogladac pracodawcy i sie z nim patyczkowac. Jest to mozliwe? Ktos ma doswiadczenie w tej materii?

możesz poprosić o zwolnienie z obowiązku pracy

Gość Amstaphhh
Z tym zwolnieniem od pracy to moze byc problem. Pracodwaca to niezly cwaniak, ktory ma gdzies pracownika i jego przywileje.

teraz takich pełno. Jest takie przysłowie "nosił wilk razy kilka..." Je śli masz faktycznie powody to art.55 jest tu jak najbardziej na miejscu

Gość tez tak miałam
mówisz, że masz zaległy urlop, więc pracodawca na pewno bedzie chciał Cię na niego wysłać, żeby nie wyplacać kasy. A Ty nie możesz odmówić w tej sytuacji. Idź na urlop, wtedy zwolnienie i będzie musiał za niewykorzystany zapłacić.

Gość Amstaphhh
Ok, dzieki za zainteresowanie tematem i porady. Na pewno z nich skorzystam. Trzeba tepic manipulowanie i wykorzystywanie ludzi przez pracodwacow. Pozdrawiam.