Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nerwowa Agga

wpatrywanie się w jeden punkt....padaczka?

Polecane posty

Gość Nerwowa Agga

Byłam dzisiaj na pewnym kursie kwalifikacyjnym, który robię (mniejsza o to) i tak kobieta tłumaczyła słuchaczom między innymi czym jest padaczka. Mówiła nam, że mogą być tzw: "małe ataki padaczkowe", które między innymi mogą objawiać się tym, że OSOBA PRZEZ KILKA SEKUND/MINUT WPATRUJE SIĘ W JEDEN PUNKT I TRACI KONTAKT NA TEN CZAS Z RZECZYWISTOŚCIĄ. Zapytałam się jej, czy mogą być jakieś inne przyczyny takiego zachowania oprócz padaczki....powiedziała, że najczęściej będzie właśnie to padaczka. Moje pytanie do Was. Czy ktoś z Was miał/ma tego typu objawy? Czy zdarzają się Wam? Czy macie przez to potwierdzoną padaczkę lub też coś innego? Mi się właśnie od czasu do czasu coś takiego zdarza i nigdy się tym nie przejmowałam....a teraz muszę przyznać że się trochę niepokoję, czy powinnam się gdzieś z tym zgłosić? Nigdy nie miałam "typowego" ataku, jestem ogólnie zdrowa i sprawna fizycznie, mam 26 lat

Gość moja koleżanka z
dzieciństwa miała właśnie taka padaczkę. Wtedy sie mówiło, że sie "zamyśliła", ale faktycznie nie było z nia kontaktu, przy odpowiedzi przy tablicy np, albo potrafiła wyjść z wc z opuszczonymi majtkami, zatrzymać sie i stać tak na środku jezdni itp. Wyrosła z tego. Ale zwykłe zamyślenie się to co innego. Jej ani krzyk, ani proba innego dotarcia, np. szarpanie nie były w stanie sprowadzić na ziemię.