Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaDwulatki

Podoba wam sie takie łóżko dla dwulatki?

Polecane posty

Gość w jednej paczce
nie

Gość w jednej paczce
nie

Gość bez pomyslu na przyszłość
:) troche bym się bała 2 latke:) spi się na górze?? Raczej 4 latke....A nie lunatykuje? Mój brat jak mial4-14lat to lunatykował :/ łaził po całym pokoju Ale wszystko jest śliczne :)

Gość w jednej paczce
ładne ale nie praktyczne- jak sama tam nie wejdzie to jak bedziesz ja chciała tam zaniesc/przeniesc/połozyc jak zasnie gdzie indziej to jak ja tam włozysz? a jak bedzie chora to jak przy niej posiedzisz?

Gość Exetta
Jw. Podoba, ale nie kupiłabym właśnie dlatego.

Gość MamaMaksymiliankaaaaaaaaaaaaaa
fajne ale musi byc duzo miejsca a poza tym nie praktyczne niebezpieczne

Gość MamaDwulatki
Moja córka uwielbia się wspinać zjeżdżać itp. Jest bardzo ostrożna, rozważna-chyba bym sie raczej nie obawiała że to niebezpieczne dla niej... ma prawie 100cm wzrostu a spanie jest na wysokości 80cm. Co myślicie?

Gość MamaDwulatki
Materac do tego łóżka ma wymiary 80/180

Gość w jednej paczce
uwielbia sie wspinac , zjezdzac łózko ma słózyc do spania i odpoczynku a nie do zabawy !

Gość w jednej paczce
*służyć

Gość w jednej paczce
poza tym nie wiem czy wiesz jak spia dzieci? znajac zycie to w srodku nocy zjedzie z tej zjezdzalni nieswiadomie i nie daj boze skreci kark

Gość mamama27
dla 4 latka tak dla 2 latka bron boże - mi raz spadł z naszego łóżka - była wizyta na pogotowiu - kupa nerwów stresu itd

Gość mama 2latka
Mi się bardzo podoba,wygląda na porządne. Ale moim zdaniem to nadaje się dla 6 latka a nie dla 2 latka. Jest zbyt niebezpieczne dla takiego malca. Ja sama teraz szukam łóżka dla syna i mam spory problem,bo nie ma nic,co mogłoby go zabezpieczyć. Syn też lubi się wspinać i jest rozważny i ostrożny. Ale to w dzień,a w nocy może być różnie. Może niespokojnie spać i spaść przez sen,albo się obudzić w środku nocy i nie mając orientacji spaść po ciemku. Już rozmiar materaca wskazuje na to,że jest to łóżko dla starszych dzieci. Dla takich maluchów zazwyczaj są materace 140 na 70 lub 160 na 70. Ale to Tobie ma się podobać i to Twoje dziecko ma tam spać.

Gość w jednej paczce
co innego "podobanie" a co innego praktycznosc

Gość w jednej paczce
skoro lepiej wiesz to po co pytasz? wiesz co mozesz zrobic z taka siatka? musiałabys zalozyc przynajmniej 1,5 metra wysoką

Gość MamaDwulatki
Nie widze problemu z tą siatką

Gość MamaDwulatki
Takie łóżeczko wydaje się bardzo praktyczne bo przestrzeń po łóżeczkiem można wykorzystac na trzymanie dużych ilości zabawek)))

Gość ffyfu
Dołączają śliski kocyk do kompletu? A tak serio. Moja dwulatka uwielbia zjeżdżalnie i bawi się na nich już od dawna. Ale w łóżeczku lubi się czuć absolutnie bezpiecznie, nawet trzyma się przez sen szczebelków i sądzę że to naturalna potrzeba dziecka w tym wieku. To łóżeczko nie gwarantuje ani bezpieczeństwa, ani subiektywnego poczucia bezpieczeństwa, jest też po prostu niepraktyczne. Jeszcze jedno: moja córa akurat jest przeziębiona i w nocy gorączkuje, liczę się więc z podawaniem jej środka przeciwgorączkowego. A niby jak to zrobić w nocy gdy dziecko śpi w takim łóżeczku? Za nogę wyciągać do tej bramki i wyjmować??

Gość MamaDwulatki
A w dzień będzie się miała gdzie wspinać W tej chwili mamy taki wypoczynek w salonie który służy jej za zjeżdzalnie, ale już coraz wyższa jest córka i niedługo przestanie ją to cieszyć. Chodzę z nią kilka razy w tyg. do centrów zabaw dla dzieci ale przecież nie możemy tam zamieszkać.

Gość nanasan
A ja jestem za! Moj synek jak mial 2 lata kupilam mu podobne -tylko zamiast "scianki wspinaczkowej" drabinka. To nie jest wysokie lozko, ma ok metra wys. i jest bezpieczne. Przy okazji pełno zabawek ma pod lozkiem i doskonale sie tam bawi. Podoba się nie tylko jemu, ale też innym dzieciakom, ktore nas odwiedzają. Teraz ma 3 lata i za rok zmieniamy lozeczko na piętrowe - mamy jeszcze jedno dziecko, mlodsze. Nigdy nie spadł z lozeczka!!

Gość MamaDwulatki
Nie widze problemu Mam 175cm wzrostu więc będe miała córkę na wysokości kości łonowej-to myślę idealna wysokość by podać gorączkującej córce lekarstwo;) W tej chwili śpi jeszcze w łóżeczku ze szczeblami muszę tam włazić ciężko sobie wyobrazić bardziej niekomfortowe warunki.

Gość Szczerze mówiąc okropne
Pomijam względy estetyczne (choć miom zdaniem małe dziecko należy uczyc wyczucia estetyki, a nie otaczac od urodzenia kiczem), ale takie łóżeczko to siedlisko kurzu, a co za tym idzie roztoczy:O Przyjemnie się w tym spać nie będzie:O Poza tym łóżko powinno kojarzyć się ze spaniem, a nie z zabawą

Nie. spadnie Ci z tego 2 latka. Fajne dla 4 latka ale nie dla mlodszego dziecka jako pierwsze łóżeczko. No i trzeba na nie mieć miejsce i dobrze urządzony pokoik zeby nie zagraciło wszystkiego. Ale ogólnie takie łóżko- placyk zabaw moze byc frajdą dla dziecka.

Gość MamaDwulatki
Myśle że dwulatek jest już na tyle mądry że wie do czego służy łóżko. przynajmiej moje dziecko wie. Jeśłi o estetykę chodzi to nie widzę niczego nieestetycznego w tym łóżeczku,ani tez niczego kiczowatego. Jeśli o kurz chodzi to piorę i zmieniam pościele co tydzień więc domek z tej szmatki też wypiorę. Poza tym w moim domu jest mało kurzu bo wszystko na bierząco jest usuwane-może jak okna będa otwarte 24h to będzie gorzej ale dam radę jak zawsze)))

Gość MamaDwulatki
Dwulatka spadnie? Serio? Myślałam że ten problem już rozwiązaliśmy

Gość w jednej paczce
dziewczyno- ty juz podjełas decyzje! ale otworzysz oczy jak ci dziecko kaleką zostanie

No to jak twierdzisz ze nie spadnie to kupuj. Co innego wspinac i bawić sie w dzien a co innego spać na czyms takim w nocy. Zwlaszcza ze dziecko rpzeniesiesz z zabudowanego lóżeczka ze strzebelkami gdzie mialo ograniczenie z każdej strony i wiedzialo ze nie wypadnie. No ale to Twoja decyzja i widac ze się bardzo nastawilaś na zakup :) Z tego co widac na opbrazku zawsze mozna to lóżko rozlozyc na czynniki pierwsze i zrobic z tego osobny tapczanik (tak przynajmniej wygląda) więc mysle ze nie bedzie problemu jeśli spanie na placu zabaw jednak nie wypali ;)