Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

landryneczkowo

przesuniecie godziny przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Witam :) Właśnie kończę 1 opakowanie tabletek DAYLETTE, jestem na 2 tabletce placebo (to moje 1 w życiu) . Do tej pory tabletki brałam o 22 chciałabym jednak zmienić tę godzinę na 10:20 rano, ponieważ chcę również stosować tabletki osłonowo, a bierze się je 2 godziny po hormonach :) . Czy bez problemu mogę zmienić godzinę? Muszę się dodatkowo zabezpieczać ? Tabletki będą tak samo skuteczne jak przy pierwszym opakowaniu ? Proszę o odpowiedź i dziękuję z góry :) :-P

No właśnie tak chcę zrobić, tylko czy to zmniejszy skuteczność tabletek ? Czy będę musiała się zabezpieczać przez jakiś czas? I jeszcze tak na marginesiku+ Jeżeli by się nie pojawiło krwawienie z odstawienia to mam się martwić ? Dzisiaj przyjęłam 2 tabletkę placebo :) Pozdrawiam :*

Gość kjkjng
Chcesz zmienić na godzinę wcześniejszą więc "na chłopski rozum" wszystko będzie ok. Gdybyś chciała na odwrót - z 10 na 22 to już mogłoby być jakieś niebezpieczeństwo.

Gość accmax
Nie ma znaczenia, czy przestawiasz z rana na wieczór czy na odwrót, poza tym opóźnienie w przyjęciu tabletki do 12 godzin jest traktowane jako normalne i skutecznośc jest zachowana.

nie zmniejszy skuteczności tabletek, jak godzinę zmienisz od 1 tabletki nowego opakowania. Dodatkowo nie musisz się zabezpieczać.

Gość 123333
hmm a słuchajcie stosuje moze ktoras z was plastry evra? i czy tak to zmienialyscie je spowrotem na tabletki? bo ja nie wyobrazam sobie latem chodzic w plastrach...

Dziękuję Wam za odpowiedź :* a co do plastrów to nie stosowałam ich nigdy, ale przecież nie musisz ich przyklejać np. na ręce, możesz na pośladku , w tedy ich nie widać :*